Nummulair eczeem.. hulp/lotgenoten gezocht

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een vrouw van 27 en heb sinds een aantal weken last van nummulair eczeem.
    Het begon met 1 plek op de binnenkant van mijn bovenbeen die deed denken aan ringworm, maar al snel breide het zich enorm uit.
    In een paar dagen tijd zijn mijn bovenbenen helemaal onder de rode jeukende!! vlekken komen te zitten. Inmiddels vind ik ook plekken op mijn onderbenen, voeten, armen, en zelfs al twee op mijn romp.

    Ik ben maandag bij de huisarts geweest die de diagnose nummulair eczeem gaf, en ik heb een hormoonzalf mee gekregen.

    nu probeer ik echter meer informatie via internet te vinden, alleen word ik niet bepaald blij van wat ik tegenkom. Daarnaast zijn de meeste ervaringen die ik lees al van een aantal jaar terug.

    Wie heeft er ervaring met nummulair eczeem, en kan mij hier meer over vertellen. Hoe groot is de kans dat ik hier 'gewoon' weer vanaf kom, of dat dit iets blijvends is. Hoe snel zouden de plekken minder moeten worden nu in die zalf smeer?

    Behalve dat ik soms gek wordt van de jeuk, schaam ik me.. Het ziet er niet uit. En ik vind nog steeds nieuwe plekjes, terwijl de oude niet/nauwelijks minder lijken te worden.

    Reageer
    #2

    Hoi,
    je weet zeker dat het nummulair eczeem is? Welke hormoonzalf heb je precies, en hoelang/hoevaak heb je het tot dusver gebruikt? (ik wil weten of de corticosteroïd sterk genoeg is).
    En je ziet ook schilferinkjes bij die plekken? Of is het echt alleen maar roodheid?

    Reageer
    #3

    Op dokters advies kreeg ik na eerst een uitgebreid bloedonderzoek Imurel 50mg voor geschreven. Ik ben een week ziek geweest van deze zeer zware pillen, maar de jeuk (eczeem) is nu al 3 weken verdwenen.

    Reageer
    #4

    Hoi, ik ben een man van 28 jaar. Ik heb niet hetzelfde als jou, maar ik had vroeger als kind wel exceem op armen en benen. Dat is gelukkig weggetroken maar ik heb het tegenwoordig op mijn gezicht. Ik lijd daar echt onder en ik schaam me zo. Ik zocht ook al een tijdje naar lotgenoten maar kon niks vinden, tot ik dit trof.

    Gr. R.

    Reageer
    #5

    Hallo, ik heb vier jaar last van de Nummulair eczeem en creme van de dokter gekruikt maar het gaat niet over tot dat ik een stuk gelezen in andere taal met vitamine b2, ze zei dat was geen midische bewezen maar helpt wel, dus heb ik besloten om te proberen en na twee weken heb mijn gladde huid weer terug. Ik ben heel blij mee.
    Ik hoop dit je kan helpen. Veel succes.

    Reageer
    #6

    Hallo,
    Ik ben een man van 65 en heb begin dit jaar Gordelroos gehad, hiervoor had ik nooit jeuk, maar nu de Gordelroos weg is verga ik van de jeuk. Heb zalf van mijn huisarts gehad en pilletjes tegen de jeuk maar ik smeer de ene plek in en het komt op een andere plek weer tevoorschijn, alsof het een uitweg uit je lichaam zoekt !!!
    Maar het ergste is DE JEUK, je kunt er gewoon niet tegenop en als je 1maal wrijft is er geen stoppen aan.
    Gebruik momenteel Cremor Triamcinolioni 1 mg/g -0,1% PCH en slik Levocitirizine 5 mg tegen de jeuk, de zalf helpt goed want na twee dagen is de plek over maar dan komt het ergens anders weer naar buiten.
    Meeste last op onderbenen, armen en in nek.!!!!
    Ik weet dat er geen pasklare oplossing is maar ik moet er niet aan denken dat dit BLIJVEND is!!!!!!!
    Ik hoop dat ik en alle lotgenoten hier ooit van bevrijd worden want je word er soms hardstikke gek van, die jeuk!!!!

    Reageer
Reageer op: Nummulair eczeem.. hulp/lotgenoten gezocht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief