Pijnlijke hoofdhuid

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een tijdje veel korstjes en schilfertjes op mijn hoofdhuid. Ook jeukt het erg. Eerst was het alleen net boven mijn nek, maar sinds een tijdje over mijn hele hoofd en vooral rond mijn haarscheiding. Het is geen roos, want zodra ik een anti-roosshampoo gebruik wordt het alleen maar erger. Vroeger waste ik mijn haar iedere dag, maar sinds een tijdje nog maar om de dag.

    Een kapper zei dat ik een speciale shampoo kon gaan gebruiken waar weinig/geen chemicaliën in zitten. Zulke shampoos erg duur (ongeveer €25,- per fles!) en ik weet dan niet eens of het zal werken.

    Nu weet ik dat ik een erg gevoelige huid heb over mijn hele lijf (ik heb snel allergische reacties op crèmes, kan niet langer dan een half uur in de zon, bij verbranding door zon krijg ik koorts, zonneallergie, zeer droge huid met plekken in de winter etc.), maar ik vroeg me af of iemand een blijvende (goedkopere) oplossing heeft voor een zeer gevoelige hoofdhuid.

    Bvd!

    Reageer
    #2

    Gebruik pH-neutrale zepen.

    Reageer
    #3

    [i]Reguliere zepen bestaan voor een groot deel uit logen en hebben dus een pH die boven de 7 ligt. Vloeibare zeep heeft bijvoorbeeld een pH-waarde die rond de 10 ligt. De huid van de mens heeft echter op de meeste plekken een pH-waarde van 5 tot 6. Dat is dus een groot verschil met de zepen die gebruikt worden. Een pH-neutraal product heeft een pH die ongeveer gelijk is aan de pH van de huid. Een pH-neutraal product bevat dus meestal geen zeep en beschermt zo de natuurlijke eigenschappen van de huid. Door deze eigenschap is een pH-neutraal product vaak vriendelijker voor de huid en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de huid minder snel uitdroogt. De natuurlijke zuurgraad van de huid functioneert ook als afweer tegen diverse micro-organismen. Een voorbeeld hiervan is de vagina. De pH van de huid van de vagina is nog lager dan de pH van de huid op andere plaatsen. Deze lage zuurgraad zorgt ervoor dat bacteriën zich minder snel vermenigvuldigen. Om deze reden mag je de vagina nooit met reguliere zeep wassen. De zuurgraad kan dan namelijk veranderen waardoor de natuurlijke barrière tegen bacteriën wordt verminderd. Er zijn speciale producten op de markt die wel geschikt zijn om de vagina te wassen. Deze producten hebben ongeveer dezelfde zuurgraad als de vagina en zullen hierdoor de zuurgraad van de vagina niet beïnvloeden. [/i]

    Reageer
    #4

    Ik denk dat je last hebt van berg, ook wel seborroïsch eczeem genoemd. Lees deze wikipedia eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Seborro%C3%AFsch_eczeem Herken je dit bij jouzelf?

    Reageer
    #6

    Heel erg bedankt! Ik denk inderdaad dat het de volwassen vorm van Berg is.. Toch maar eens langs de dokter. Ben ook maar overgestapt van shampoo, misschien wil dat ook baten.

    Reageer
    #7

    bovenkant rechterhelft hoofdhuid is zeer pijnlijk. het trekt door naar rechterhelft gezicht en richting nek. maar ook  gezicht: rechterkant voorhoofd, ter hoogte van neus samentrekkend gevoel, gevoel spieren trekken samen van  rechter helft gezicht. mijn huisarts weet  niet wat het is en doet dus ook niets. heb ook koorts  en voel me beroerd.  wel moest ik maar paracetamol innemen. Heb gedaan en koorts gezakt, ook pijn minder voelbaar,  maar wel aanwezig.

    wie weet wat het is en graag adviezen?

     

    Reageer
    #8

    Het zou een ontsteking kunnen zijn van de aangezichtszenuw....als de klachten aanhouden ga dan terug naar de huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijnlijke hoofdhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief