Striemen aan binnenkant dijen, ongerust

  • #1

    Sinds een paar weken merk ik dat ik op mijn dijbenen helemaal vanboven kleine striemen begin te krijgen, en vooral aan de binnenkant dicht bij de lies. Ik ben alleszinds gevoelig voor striemen, omdat ik deze ook heb (en vrij talrijk) op mijn onderrug, maar dat was vooral te wijten aan een snelle groeispurt in mijn puberteit (ik ben nu 22).

    Ik ben nu alleen niet zo zeker waarvan die striemen op mijn dijen vandaan komen. De voorbije 2 jaar ben ik echter 15 kilo bijgekomen (van 70 kg naar 85kg), hetgeen voor mijn lengte (189cm) nog steeds normaal is. Is dit misschien dan de reden waarom ik de striemen krijg, of is 15 kilo bijkomen in 2 jaar niet zo spectaculair? Ik heb ook wel vrij dikke dijen dus het is wel zo dat ik daar vetophoping heb.

    Ik maak me gewoon wat ongerust omdat ik al dingen heb gelezen dat striemen die je zonder reden krijgt, kunnen aanduiden op een onderliggende ziekte (marfan enzo).

    Kortom; is 15 kilo bijkomen in 2 jaar een normale oorzaak voor striemen (voor iemand als mij die er blijkbaar gevoelig voor is) of is dat te weinig?

    Hartelijk dank!

    Reageer
    #2

    Als je je zorgen maakt om een ziekte zoals Marfan is internet niet de juiste weg naar een diagnose. Daarvoor kan alleen de huisarts dienen die je kan onderzoeken en jouw medisch dossier kent. Dit soort striemen, zoals je het beschrijft, lijkt het meest op striae, bindweefselscheurtjes als gevolg van snelle aanwas van het weefsel onder de huid waardoor de huid de rek niet aankan en 'scheurt'. Deze littekentjes die onderhuids zitten zie je nu dus volgens mij zitten. Waarom je trouwens aan Marfan denkt is mij onduidelijk? Heb je meer symptomen die op Marfan wijzen? En zo ja, welke?

    Reageer
    #3

    Ik heb voor de rest eigenlijk weinig andere symptomen die op marfan aanduiden, noch ken ik gevallen in de familie die hier aan leidden of die plots aan hartfalen zijn overleden.

    Ik ben wel (redelijk) groot, tenger gebouwd maar met 85 kg zeker geen vel over been, verhouding spanwijdte armen en lichaamslengte is normaal, normale lengte vingers en kan geen van de polstesten uitvoeren. Ik ben dus alleen gevoelig voor striae..

    Moest het nu zo zijn dat er iemand hier zegt dat 15 kilo bijkomen in 2 jaar wel veel is en dus bij de oorzaken van striae hoort (relatief snelle gewichtstoename), dan ben ik al een pak verder geholpen.

    Reageer
    #4

    15kg in 2 jaar valt wel mee, maar de ene huid is er gevoeliger voor dan de ander. Ik heb het zelf ook, wel eigenlijk alleen op mijn dijen en dichter bij mijn lies. Bij mij komt het volgens mij omdat ik vooral aan tennis doe en ik altijd dikke bovenbenen gehad heb.(geen overgewicht) Doordat ik veel draai bewegingen maak en mijn bovenbenen snel weer harder worden door spieren en als ik een tijd gestopt ben met trainen/spelen ze slapper worden denk ik dat het daarmee te maken heeft. Zover ik weet sneller uitrekken van de huid dan de huid zelf zou kunnen doen veroorzaakt Striae. En de huid bij je dijen en onderbuik zijn volgens mij altijd gevoeliger voor striae dan andere gedeeltes van je lichaam.

    Reageer
    #5

    Bij mij begon het eerst op mijn schouders en rug en dan bij mijn lies maar wat ik te horen krijg kan het zeker zijn van veel te sporten zelf doen wij heelveel beenspieren en armspieren. Maar kan de bovenhuid ook meescheuren of gebeurt dat niet?

    Reageer
    #6

    Dat zal niet gebeuren

    Reageer
Reageer op: Striemen aan binnenkant dijen, ongerust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief