Vet haar

  • #1

    Mijn haar is vettig. Dat heb ik al zo lang als ik mij kan herinneren. Ik gebruik helemaal geen haarstyling producten zoals gel o.i.d. Dat is ook niet nodig, want het is van zichzelf stevig genoeg blijkbaar.
    Toch denken mensen dus vaak dat ik gel in mijn haar heb zitten terwijl dat niet zo is. Ik douche dagelijks. Op aanraden van een kapper ben ik twee jaar terug gestopt met het dagelijks haarwassen tijdens het douchen en doe ik dat slecht 1 tot 2 keer per week. Dat zou beter zijn.

    Kortom ik heb vet haar. Volgens mij heb ik ook wel een iets vettige hoofdhuid. Ik heb geen last van roos. Wel heb ik soms kleine schilfertjes of witte stikjes in mijn wenkbrauwen.

    Zou dit met elkaar te maken hebben? Kun je er iets tegen doen of is het onschuldig en moet ik het gewoon zo laten?

    Reageer
    #2

    Vet haar en een vette huid kan te maken hebben met een ongezond voedingspatroon. Allereerst dient dat verbeterd te worden. Inderdaad moet je het haar niet teveel wassen. De witte stukjes in de wenkbrauwen zou op seborrhoïsch eczeem kunnen wijzen. Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Seborro%C3%AFsch_eczeem

    Reageer
    #3

    Ongezond voedingspatroon is niet aan de orde. Ik eet gezond en leef relatief gezond.
    Een vette huid heb ik ook niet, die is juist droog. Alleen het haar is dus wel enigszins vettig en de hoofdhuis glimt soms een beetje als het licht er opvalt. Misschien zou dat door het seborrhoïsch eczeem kunnen komen?

    Kan het verder kwaad? Moet ik er iets tegen doen of is het verder onschuldig?

    Reageer
    #4

    Vet haar is geen afwijking. Haar wordt vet gehouden door de talgklieren die de huid soepel houden.

    Reageer
Reageer op: Vet haar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief