Hyperpigmentatie in de lippen?

  • #1

    Hallo,

    ik ben een jongen van 16 jaar, en sinds een jaar is er een verkleuring op mijn lippen waar te nemen.

    afbeelding: ''http://imageshack.us/photo/my-images/194/img084911111111.jpg/''

    Zou ik naar dermatoloog moeten gaan voor een blekende creme , zodat mijn probleem behandeld kan worden.

    Ik voel me hierdoor best wel onzeker en ik hoop dat jullie mij nuttige informatie kunnen geven over wat ik het beste kan doen

    Groetjes,

    Reageer
    #2

    Ik denk dat dit melasma (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Melasma). Melasma is een verkleuring van de huid waarschijnlijk als gevolg van zonlicht. Het komt het meest voor bij vrouwen (90%), met name tijdens de zwangerschap, en soms dus bij mannen (10%). Melasma komt meestal voor op de wangen, de bovenlip, de kin en het voorhoofd maar kan ook optreden op andere aan de zon blootgestelde plekken. Bij mannen bestaat er een samenhang met een verhoogde lichtgevoeligheid en soms afwijkingen aan de schildklier. Het beste overlegt u dit met de huisarts. Mogelijk is er meer aan de hand. Wilt u laten weten wat de huisarts ervan vindt?

    Reageer
    #3

    Het beste wat je kunt doen is naar de huisarts gaan zodat je weet wat de exacte oorzaak is. Pas als dat bekend is kan er een behandeling worden geadviseerd.
    Als het melasma is dan is het vermijden van zonlicht het beste dat je kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld factor 30 tot 45 gebruiken zodat er geen UV licht op de lippen kan komen dat de verkleuring waarschijnlijk heeft veroorzaakt.

    Een echte effectieve behandeling is vooralsnog niet bekend maar chemische peeling, laser of dermabrasie kan door een goede dermatoloog als behandeling overwogen worden. Houd rekening met een matig resultaat.

    Het beste lijkt mij, mocht het inderdaad melasma zijn, dat je het leert accepteren als iets bijzonders dat bij jou hoort.

    Reageer
Reageer op: Hyperpigmentatie in de lippen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief