16 jaar en grijze haren

  • #1

    Hallo,
    Toen ik 13/14 jaar was heb ik mijn eerste grijs haar ontdekt. Men zegt dat het genetisch bepaald is wanneer iemand grijze haren krijgt. Maar mijn ouders hadden pas rond hun 40ste grijze haren. Waarom heb ik het nu al? Ik vind er wel meer dan 10 op mijn hoofd. Ik ben kortgeleden bij de huisarts geweest en hij zei dat hij er niks aan kan doen, omdat het geen ziekte is bij mij. Toen zei ik dat er op internet staat dat een tekort aan vitB12 een mogelijke oorzaak kan zijn van grijze haren. Mensen die vegetariërs zijn kunnen een tekort aan vitB12 hebben. Ik heb dus tegen hem gezegd dat ik vegetarier ben. Grijs haar door tekort aan dat vitamine heeft de huisarts nog nooit gehoord. Maar hij zei dat ik bloed kan laten prikken om te zien of ik inderdaad tekort aan vitB12 heb.

    Nu is het mijn vraag: Mijn ouders werden niet vroeg-grijs, dat ik zo op jonge leeftijd grijze haren heb is toch mogelijk?
    Wat kan nog meer oorzaken van mijn probleem zijn?
    Zou ik bloed laten prikken, want waarschijnlijk heeft tekort aan vitamine B12 er dus niets met grijze haren te maken.

    Ik ben nu echt heel ongelukkig. Ik hoop dat er nog hoop is =(

    Reageer
    #2

    Misschien hadden je grootouders of iemand in de familie wel al grijze haren op jonge leeftijd(Of misschien ben je wel de eerste generatie :P).

    Laat je iig bloed prikken om te kijken of je wel echt vitB12 tekort hebt.

    Reageer
    #3

    Misschien heb je hier wat aan: PABA (para aminobenzoëzuur) wordt gerekend tot de B-vitaminen en speelt een belangrijke rol als grondstof voor melanine (pigment).

    Reageer
    #5

    Ook kinderen kunnen grijze haren hebben. Soms is een ziekte, hormonale veranderingen, ongezonde voeding of spanningen de oorzaak zijn van grijs haar bij kinderen. Als er dus naast de grijze haren andere gezondheidsproblemen aan het licht komen, is het verstandig dit met de huisarts te bespreken. Maar als het kind verder gezond is, en de mate van grijs haar gering is, dan is het grijze haar waarschijnlijk toe te schrijven aan een onschuldige oorzaak als 'het zit in de familie', dus het zit in de genen, of misschien spanning of veranderingen in de hormonen door de puberteit.

    Reageer
    #6

    wow ik heb precies het zelfde als jou !! ik ga binnenkort ook bloed laten prikken .. ik las namelijk ook dat je vitamine b12 te kort komt. of misschien heb ik wel bloedarmoede 🙁

    Reageer
    #7

    Laat je weten wat de uitslag is?

    Reageer
Reageer op: 16 jaar en grijze haren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief