Jeukende blauwe/rode plekken

  • #1

    Al sinds een paar weken heb ik rode/ blauwe plekken op mn boven benen. Het begon met een klein rood plekje met een kring er om heen, en word steeds groter. Nu komen er een soort korstjes in, en jeukt al sinds het er zit! Eerst zat het maar op 1 been, en nu ook op het andere been! Ben er al mee naar de dokter geweest en naar de dokterswacht, heb een hormoon zalfje gekregen, dat hielp niet, heb allergie pillen gekregen, hielp ook niet! Nu moet ik volgende week naar de dermatoloog.. Weet iemand toevallig wat dit is? Of iemand die dit herkent??

    [url]http://www.mijnalbum.nl/Album=BBG3B8EH[/url]

    [url]http://www.mijnalbum.nl/Album=BBG3B8EH[/url]

    Alvast bedankt!
    Sabrina

    Reageer
    #2

    Welke diagnosen heeft de huisarts overwogen? De behandeling met corticosteroïden is een hele brede agressieve behandeling namelijk.

    Ik denk dat het erythema nodosum (http://nl.wikipedia.org/wiki/Erythema_nodosum) is, maar andere mogelijke opties zouden tinea corporis, urticaria, eczeem en dermatitis kunnen zijn.

    Reageer
Reageer op: Jeukende blauwe/rode plekken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief