Rode plek hoofdhuid

  • #1

    Ik zag vorige week een rode plek op mn hoofdhuid, onder mijn haar. Het is een ronde rode plek, met daarin eigenlijk weer een klein rondje wit.. waarschijnlijk gewoon weer hoofdhuid. Na wat verdere inspectie heb ik nog 2 kleine rode plekjes gevonden, vlak bij elkaar.
    Het jeukt verder niet, ik voel er ook niks van.

    Iemand enig idee wat het kan zijn? Had het voor vorige week nog nooit eerder gezien.

    Reageer
    #2

    Mijn eerste gedachte is psoriasis capitis, een vorm van psoriasis die zich op het hoofd (capitis) bevindt. Maar daarbij zou je wel meer schilfering en jeuk verwachten.

    Een andere voor de hand liggende diagnose zou folliculitis zijn.

    Je bent er nog niet mee naar de huisarts geweest neem ik aan. Waarom niet?

    De huisarts kan het namelijk onderzoeken.

    Wil je laten weten wat het nu was, als je bij de huisarts bent geweest?

    Reageer
    #3

    De rode ronde ringen doen denken aan tinea capitis, oftewel ringworm op de hoofdhuid.

    Reageer
    #4

    Ben je al naar de huisarts geweest. Mijn zoon heeft ook twee ronde plekken onder het haar op zijn hoofd(ongeveer 2 bij 2,5 cm). Het jeukt niet en er zit wel witte schilfers op. Ik vraag me af of het door de shampoo komt. En vraag me ook af of het nodig is om naar de dokter te gaan.

    Reageer
    #5

    Ik heb er zelf ook een stuk of 3, het zijn allemaal ronde rode plekken op mijn hoofdhuid en bij 1 plek groeien er zelfs grijze haren op, wat ik wel bizar vind want ik ben pas 16. Volgens mij ben ik nergens anders grijs en het zijn wel 8 haren ofzo.

    Ik heb trouwens ook als ik shampoo gebruik de volgende dag vreselijk veel uitslag. Overal heb ik dan witte schilveringen. Volgens mij ben ik allergies voor shampoo´s maar het zit bij mij ook in de familie.

    Reageer
    #6

    ik heb een stuk of 6 rode vlekjes op mijn hoofdhuid maar bij mij jeuken die wel heel erg en door het krabben zitten er ook schilfertjes bij...
    wat zou dit kunnen zijn??
    groetjes anoniempje 🙂

    Reageer
    #7

    Kun je een foto plaatsen?

    Reageer
    #8

    ık heb vandaag pas ondekt dat ık rodevlekken op me hoofd hebben had vandaag kaal gescheerd en zag ıneens rodevlekken ben naar de 1este hulp geweest was er van geschroken maar uıteındelıjk zıj de ze dat het nıet ıets erg ıs ze hebben me een pıl gegegeven moet bınnen 24 uur weg zıjn het komt door verschılende shampoo gebruıkenof anders man spullen gebruıken -.
    ,

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    rood plekje op hooft huid juekt niet groen geen haar

     

     

     

    rood plekje ophooft huid kleine haartjes er bij wat is dit.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #10

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #11

    ik heb rode ronde bultjes op mijn hoofd. ik ben naar de huisarts geweest en hebben me antibiotica gegeven. maar doordat het heel veel jeukt krab ik. en nu heb ik op de plek waar mijn bult is geen haar meer over door het kraben. en mijn vraag is of mijn haar op die plek nog gaat terug groeien. iemand reageer astjeblieft. gr Julia

    Reageer
    #12

    @Julia
    Helaas kan niemand je dat vertellen, dat zul je af moeten wachten

    Reageer
Reageer op: Rode plek hoofdhuid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief