ipl behandeling in relatie tot huidkanker

  • #1

    Hallo,

    5 jaar geleden is er bij mij een kwaadaardige gezwel verwijderd (kanker). De verwijdering is goed gegaan en sindsdien zijn er geen plekjes terug gekomen. Nu heb ik last van overbeharing en wil dit laten verwijderen door IPL. Is dit gevaarlijk?? Ik kan in de literatuur niets terug vinden of deze behandeling veilig is in relatie tot huidkanker??

    Kan iemand mij hier iets meer over vertellen??

    Alvast bedankt,

    Reageer
    #2

    denk dat dit geen vraag is voor het forum of er moet toevallig iemand meelezen die dit weet, kleine kans lijkt mij.
    waarom vraag je het niet aan de dermatoloog/ziekenhuis die jou behandeld heeft.
    succes , Brenda

    Reageer
    #3

    IPL, oftewel een intense pulsed light-behandeling dient onder begeleiding van dermatoloog plaats te vinden.
    Het heeft de expliciete voorkeur een kliniek te bezoeken die instemming heeft van uw eigen dermatoloog.
    Een kliniek waar u geen begeleiding krijgt van een dermatoloog is altijd sterk af te raden.

    Deze kwestie overlegt u het best met uw behandelend dermatoloog.

    Reageer
    #4

    Ik heb geen verleden met huidkanker, en heb een lichte huid met donkere haren (volgens veel informatie over IPL dus de meeste gunstige huid voor de behandeling) maar ik maak me gewoon gezonde zorgen over de risico's wat betreft lange termijn over het langdurig gebruik van een IPL apparaat zoals de Philips Lumea, en IPL in het algemeen.

    Ik vind het vreemd dat er op internet bijna nergens informatie is te vinden over IPL in combinatie met (huid)kanker. Is dit omdat dit is uitgesloten? Of is dit niet onderzocht? Of is dit onderwerp (in het slechtste geval) vanuit commercieel oogpunt te schadelijk voor bedrijven als Philips, die er misschien alles aan doen om dit soort informatie lastig vindbaar te maken op internet?

    Ik zou graag ergens onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken lezen die het effect van IPL op langere termijn hebben getest, en de veiligheid bevestigen of ontkrachten.

    Weet iemand waar ik dit kan vinden?

     

    Reageer
    #5

    https://www.ziekenhuis.nl/dossiers/permanent-ontharen-definitief-ontharen/ipl-ontharen/item25395

    Bij de IPL-behandeling wordt uw huid niet blootgesteld aan extra uv-straling. Uv-straling heeft namelijk een andere golflengte. IPL-behandeling verhoogt daardoor niet de kans op huidkanker. Grote moedervlekken moeten bij voorkeur niet met IPL-licht worden behandeld. Door het vele pigment in de moedervlek absorberen deze veel energie, waardoor beschadiging kan optreden.

    Reageer
Reageer op: ipl behandeling in relatie tot huidkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief