mobiele telefoon dermatitis

  • #1

    "mobiele telefoon dermatitis" is een allergische reactie op het nikkel in de mobiele telefoon. Hierdoor kan de huid of wang van de gebruiker flink gaan jeuken.

    Veel artsen niet bekend zijn met deze nieuwe aandoening. Veel gevallen van "mobiele telefoon dermatitis" worden niet onderkend en dus ook niet gemeld.

    Ongeveer de helft van alle mobiele telefoons bevat nikkel, vooral in de menuknoppen, in het decoratieve logo en in de metalen behuizing rondom het LCD-scherm. Veel mensen zijn in meer of mindere mate overgevoelig zijn voor nikkel. Het is dan ook niet vreemd dat mensen een allergische reactie krijgen wanneer ze hun mobiele telefoon vaak gebruiken.

    Vrouwen hebben een hogere kans op "mobiele telefoon dermatitis" dan mannen omdat ze vaker juwelen dragen waarin nikkel is verwerkt. Vrouwen worden vaker en langer blootgesteld aan nikkel wat een overgevoeligheid voor het metaal kan veroorzaken.

    Reageer
    #2

    Dit is dus eigenlijk een vorm van contact dermatitis, een contactallergie. Vroeger waren de munten van nikkel en zag je wel eens een marktkoopman met deze aandoening, tegenwoordig dus met telefoons...

    Reageer
    #3

    Zowiezo moet je toch wel een beetje oppassen met mobiele telefoons. Tot nu toe is dan wel niet niet bewezen dat de straling van een GSM schadelijk is voor hun gebruikers, aar op basis van de huidige wetenschappelijke kennis kunnen gezondheidsrisico’s bij langdurig en veelvuldig gebruik van de gsm niet helemaal uitgesloten worden. Nog oppassen dus. Roken bleek ook pas na 100 jaar ongezond te zijn.

    Reageer
    #4

    Er is wél een verband tussen elektromagnetische straling en gezondheidsklachten, maar niet causaal. Er is sprake van een omgekeerd placebo-effect.

    Dit blijkt uit een onderzoek (pdf) van de Gezondheidsraad, een officieel adviesorgaan van de Nederlandse overheid. "Het aantal mensen dat een grote verscheidenheid aan gezondheidsklachten toeschrijft aan allerlei bronnen van elektromagnetische velden in huis en op het werk, lijkt toe te nemen.

    Gerapporteerd worden bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine, vermoeidheid, slapeloosheid, concentratieproblemen, jeuk en warmtesensaties. Ook het aantal mensen dat zich op grond van dergelijke klachten als elektrogevoelig beschouwt, lijkt te groeien.

    webwereld.nl/nieuws/56517/-gsm-stralings...tussen-de-oren-.html

    Reageer
    #5

    De politiek en de gezondheidszorg moeten maatregelen nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen. Die oproep doen vijftig Nederlandse artsen.

    Zij ondertekenden een appel van het Nationaal Platform Stralingsrisico's. Het platform, dat het publiek bewust wil maken van de vermeende gezondheidsrisico's van mobiele telefoons en andere apparaten, maakte dit zondag bekend.

    Volgens de ondertekenaars is sprake van een algemene toename van chronische aandoeningen, zoals chronische hoofdpijn, moeheid en slaapstoornissen.

    Zij brengen dat in verband met ''de explosieve toename van stralingsbelasting in de leefomgeving'', onder meer via mobiele telefoons, zendinstallaties en elektrische huishoudelijke apparatuur.

    Het appel wordt volgende week gepresenteerd in Den Haag.

    De Gezondheidsraad stelde recent in een rapport dat niet de daadwerkelijke straling van mobiele telefoons en andere apparatuur, maar de veronderstelling eraan te worden blootgesteld leidt tot gezondheidsklachten.

    De Gezondheidsraad adviseert parlement en regering over wetenschappelijke vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid.

    Reageer
Reageer op: mobiele telefoon dermatitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief