Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderhuidse bult

  Onderhuidse bult

mark0991 #1 01 sep 2008 18:02

Beste forumleden,

Ik ben zojuist bij mijn huisarts geweest om een bult van mijn rug te laten verwijderen. Het was een onderhuidse bult, ongeveer 1,5 cm in doorsnee. Het zat echt onder de huid want je zag kleine bloedvaatjes er overheen lopen. Ik noemde dat ding zelf een "vetbult" bij gebrek aan een beter woord.

De dokter vertelde nog voor het snijden dat het waarschijnlijk geen cyste was. Hij heeft de huid rondom verdoofd, de inhoud verwijderd en de huid gehecht. Niets aan de hand dus.

Ik had alleen verwacht dat er een vochtige substantie uit zou komen maar het bleek een witte vaste massa te zijn, een balletje dus. Ik heb gevraagd hoe dit nu heet maar daar kon hij mij geen duidelijk antwoord op geven. Misschien wist hij het niet? Hij vertelde wel dat het geen talg was.

Nu komt alles vanzelf in orde want het verwijderde spul stuurt hij naar het lab voor controle, maar nieuwschierig als ik ben, ben ik op Internet gaan zoeken wat dat nou geweest kan zijn. Niets gevonden helaas. Heeft iemand enig idee wat dit is als dat op te maken is uit mijn beschrijving?

Alvast bedankt, Mark

Onderhuidse bult

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA