Keratosis pilaris

  • #1

    hoi,

    Zijn er meer mensen die hier last van hebben. Ik heb dit al jaren en na lang spitten in alle huidziekte kwam ik het tegen. precies wat ik had. ruwe achterkant bovenarmen, onderrug en achterkant bovenbenen. Het lijkt net of je kippevel hebt en die bulletjes worden rood en erg ruw. Soms lijken het net meeeters die er af kan krabben. Niet smakelijk maar het is zo. Ik maar denken das gewone een droge huid. Nu blijkt het zoiets te zijn als keratosis pilaris. ga denk ik binnenkort naar de dermatholoog maar zijn er mensen die er last van hebben.

    zie plaatje ...

    http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:KeratosisPilaris.jpg

    Reageer
    #2

    Geschat wordt dat ca. 25% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate keratosis pilaris heeft. Het komt dus zoveel voor dat men zich kan afvragen of het wel een echte afwijking betreft. Opvallend is wel dat vooral mensen met een atopische constitutie (dat wil zeggen dat ze gevoelig zijn voor ontwikkelen van eczeem en asthmatische klachten) relatief vaak keratosis pilaris hebben.
    Anservel (=keratosis pilaris) ontstaat meestal al op de kinderleeftijd en blijft doorgaans stabiel aanwezig. 'Genezing' treedt vrijwel nooit op. Verergering in de loop van de jaren wordt nog wel eens waargenomen.

    Reageer
Reageer op: Keratosis pilaris


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief