TOS halsribben

  • #1

    Sinds 1995 weet ik dat ik TOS heb,

    Was op dat moment hovenier en deed veel aan vormsnoei met handheggeschaar.
    Veel ook boven schouderhoogte.

    Kreeg veel pijn in schouder en arm en werd ook duizelig.

    Duurde een jaar voor ze er achter kwamen wat het was. Inmiddels was ik al een jaar thuis, inmiddels verkleurden de vingers blauw en voelde mijn arm zwaar en had er ook minder gevoel in.
    Bij vaatonderzoek, bleek dat de halsslagader naar mijn rechterarm, onbelast voor 40% werd afgekneld en belast bijna volledig.
    Op de foto's zagen ze toen geen halsribben.
    Daarom hebben ze eind 1995 mijn bovenste rib verwijderd via de oksel.
    Hierna kon ik langzaam aan en geleidelijk weer wat meer doen met deze arm. Maar echt weg gingen de klachten niet. Wel ben ik een jaar later weer gaan werken. En dit heb ik tot een week geleden altijd goed kunnen volhouden.
    Wel heb ik al jaren last van het Raynoud syndroom (door TOS ) en moet ik erg opletten dat ik mijn arm niet te veel belast.

    Toch ging het ook wel eens even mis. Waardoor ik in 2001 in het Radboutziekenhuis nog een onderzoek heb gehad. Daar kwam uit. TOS klachten die horen bij halsribben, deze zijn niet aangetroffen. Waarschijnlijk veroorzaakt littekenweefsel, ( 1ste rib sektie 1995 )
    de klachten.
    Groot was dan ook mijn verbazing dat ze in het ziekenhuis Bernhoven ( Oss, Uden ) er in 2004 achter kwamen dat ik wel degelijk halsribben heb. Wat al mijn klachten ineens verklaart.
    Mij is toen verteld dat deze halsrib rechts vanwege het littekenweefsel niet via de oksel verwijderd kan worden. En dat deze
    dan via de nek/hals verwijderd dient te worden wat erg veel riciko's met zich mee zou brengen. Ook vertelde men, is de kans groot dat de verwijdering van deze halsrib mogelijk geen verbetering van mijn klachten zou brengen.
    Daarom heb ik deze halsribben nu nog steeds.

    Maar ja nu 20 jaar later ( ben inmiddels 50 ) zit ik weer in de ziektewet wegens erge pijn in nek, schouder, arm en hand. IK ben wel wat pijn gewend maar voor mij is dit de ergste pijn ooit. Heb nu manuele therapie die probeert om mijn gespannen spieren in de hals schouder tot rust te krijgen. Maar de pijn blijft ondanks de pijnstillers ondraaglijk.
    Ik heb heel fijn werk en ik ben bang dat ik straks weer door de hele molen moet. Waardoor ik straks mijn baan kwijt raak. of erger dat ik blijvend letsel aan mijn rechterarm oploop.

    Ben bang dat die halsrib rechts echt moet verdwijnen.

    Reageer
Reageer op: TOS halsribben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief