Langdurig opgezette pijnlijke klieren in hals

  • #1

    Ruim 6 weken geleden merkte ik op dat de rechterkant van mijn nek wat stijfjes begon te worden. Na een aantal dagen zette de lymfeklier onder mijn kaak rechts op en kreeg ik een drukkend gevoel achter mijn rechteroog, boven en aan de zijkant thv. de bijholtes. Daarnaast was zowel mijn oor rechts als mijn keel wat ontstoken.

    De arts constateerde dat er een ontsteking zat en dat daarom de lymfeklier was opgezet. Echter na een aantal weken bleven de klachten aanhouden. Na een algeheel bloedonderzoek, ontstekingswaarde meting en allergieonderzoek is er niks relevants of opvallends uitgekomen. Antibiotica etc. bood ook geen uitkomst.

    De klachten in mijn hoofd namen geleidelijk aan af, maar mijn lymfeklier bleef opgezet. De ene dag deed het pijn en straalde de pijn langs de spieren uit naar beneden en de andere dag had ik vrijwel nergens last van, enkel het "drukkende gevoel" bleef wel aanwezig.

    Vanaf gisteren is ook de linkerkant (lymfeklier) opgezwollen en pijnlijk. Halverwege de dag begon het ineens op te zetten nadat ik die dag daarvoor al spierpijn kreeg aan die zijde van mijn nek. De lymfeklier aan de rechterkant lijkt nog steeds iets opgezet maar is niet pijnlijk.

    ..om narigheden uit te sluiten krijg ik dinsdag a.s. een echo van de halsregio. De arts lijkt zich tot dusverre geen zorgen te maken, ik wel.. mede dankzij het internet.

    Ik vraag mij nu af of deze klachten ook kunnen ontstaan door hevige stress/overspanning en kunnen blijven aanhouden doordat ik naast dit alles geen rust kan vinden. Kan een psychische gesteldheid deze fysieke kenmerken aannemen?

    Reageer
    #2

    Het is op zich niet zo raar dat lymfeklieren opzetten als er ook een ontsteking is geweest. Die blijven ook langer opgezet dan dat de klachten aanwezig zijn. Als je bloedonderzoek geen afwijkingen oplevert, is er geen directe reden om daar bezorgd over te zijn.

    Reageer
Reageer op: Langdurig opgezette pijnlijke klieren in hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief