1 wang is de afgelopen dagen wel eens rood/warm, hoe kan dit?

  • #1

    Hallo.

    Een paar dagen geleden keek ik in de spiegel en zag ik ineens dat 1 wang (rechter) volledig roze/rood was. Toen ik er aan voelde was ie ook warm, de andere wang was gewoon normale kleur en niet warm.
    Nu dacht ik ja 't zal wel, en ben gaan slapen.

    Gisteren had ik weer hetzelfde, hoe kan dit?
    Op internet staat alleen over kinderen die dit hebben en dat het dan te maken heeft met tanden die doorkomen, maar ik ben al 18.
    Ik heb geen last van doorkomende verstandskiezen of zo dus daar kan het ook niet van zijn denk ik, verder jeukt mijn wang niet en is ie ook niet dik of bultjes.
    Gewoon echt alleen 1 warme rode wang, en altijd de rechterkant.

    Zal vast niks ergs zijn, maar ik ben toch wel nieuwsgierig naar hoe dat kan?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Het zou een infectie van de huid kunnen zijn of een allergische reactie. Als de klachten aanhouden ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Ik heb dit ook en dan ook nog een lopende neus erbij! Heb allerlei neussprays gehad ,echter niets hielp! Maar de rode wang blijft,zo storend,en kinderlijk ! Weet ook niet wat het is ,hopelijk krijg ik van iemand anntwoord!

    Reageer
    #4

    Het zou een infectie van de huid kunnen zijn of een allergische reactie. Als de klachten aanhouden ga dan terug naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    Ik heb ook 1 warme, rode wang. En het voel ook een beetje ruw aan, misschien kleine bultjes? Het jeukt ook een beetje.

    Ik heb het al 2 dagen en ik zie geen verbetering..

    Reageer
    #6

    wow dit heb ik ook, echt raar

    Reageer
    #7

    Ik heb di soms ook wel eens waar het aan ligt geen idee

    Reageer
    #8

    Hallo, dit is een soort van eczeem dat ze bij mij hebben vastgesteld. Voorkopig heb ik zalf die er tegen werkt (droogheid gaat weg, maar roodheid blijft) dus het is wrsz idd een reactie op iets. Mijn tanden zijn in orde overigens (ik kom net terug van de tandarts). Ik zou nog eens terug moeten gaan voor verder onderzoek, maar ik vermoed dat het een alkergische reactie is op iets

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook de laatste dagen een warme en rode wang , de rechter ,gebruik de laatste dagen veel pijnstillers voor me rug , en neusspray, verstopte neus in bed

    Reageer
    #10

    IK heb ook al langere tijd last van een rode, kokendhete wang het is altijd aan dezelfde kant. Bij welke arts moet ik zijn om mij te helpen?

    Reageer
    #11

    Beginnen bij de huisarts...

    Reageer
    #12

    heb ook telkens een rode wang al een aan tal jaren .

    dan is het weer tijden weg en dan ineens in het voorjaar weer rood .

    foto's bij de tandarts ,niets te zien  niet verkouden !

    wat is dit ,?

    Reageer
    #13

    Ik ben in 2021 met de gloeiendrode wang naar de huisarts, tandarts en kaakchirurg geweest. 4 maanden geen last en nu sinds vandaag begint het weer. De huisarts en tandarts weten het niet. De kaakchirurg denkt dat het van de sarcoidose komt.

    Reageer
    #14

    Ik krijg dit al jaren. vanaf april tot september heb ik er geen last van , maar eens september begint de ellende weer. Ik krijg een heel rode en brandende wang. Ik voel mij dan ook echt ellendig en wil niemand onder ogen komen.

    Reageer
    #15

    @Maja, Ik had precies hetzelfde, elk jaar opnieuw. Beide wangen die branden en ook een beetje onder de ogen. Enkel last tijdens de tijdens de herfst/winter. Dankzij de huidspecialist hebben we dit kunnen oplossen. In de zomer is de huid minder vettig. De aanpak was als volgt:
    - Elke dag 2 keer per dag Toleriane Ultra, vrij te verkrijgen bij apotheek. Verzacht het brandend gevoel.
    - Minocycline pillen
    - Soolantra zalf
    - In het begin gebruikte ik ook ik Eumovat zalf. Dit mag maar voor bepaalde periode want zit cortisone in.
    Vermijd alcohol, warm douchewater op je gezicht en pikant eten.

     

     

    Reageer
Reageer op: 1 wang is de afgelopen dagen wel eens rood/warm, hoe kan dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief