licht in het hoofd gepaard met een misselijk en onrustig gevoel

  • #1

    Mijn fysieke klachten

    Misselijkheid;
    Ik ben al een aantal jaren te vaak misselijk. Vooral vlak na het (vroeg) opstaan. Dit is vrij irritant maar trekt meestal in de loop per dag weg.

    De laatste weken heb ik last van iets wat me meer irriteert en het misselijke ook versterkt, en vice versa. Ik ben vrijwel continu heel licht in me hoofd. Het voelt ook aan alsof ik duizelig ben en geen evenwicht heb maar toch val ik niet en blijkt mijn hand-oog coördinatie goed te zijn. Ook heb ik weinig gevoel in mijn vingers, voeten en rest van mijn lichaam behalve als ik ze echt aanspan of iets vastgrijp. Het klinkt misschien gek maar ik voel bijna niet meer alsof er een levend lichaam is. Als ik diep inadem voel ik de lucht langs mijn lippen gaan maar ik voel mijn longen niet vol lucht raken. Iets wat ik eigenlijk altijd wel heb gemerkt als ik diep inademde. Ik wordt hier vrij onrustig in het lichaam van dat ik bijna niets voel tenzij het in beweging is of met iets in aanraking komt. Zo kan ik nu amper stilstaan en niets doen want pulleken met mijn vingers (aan mijn shirt of iets dergelijks) is op dat moment een verbetering van het niets en licht in het hoofd voelen.

    Vaak voel ik op dat soort momenten heel goed mijn hart kloppen. Ik heb een vrij trage hartslag (en bloeddruk) maar die bonst dan wel vrij hard wat ook weer een naar gevoel geeft. Zo heel af en toe lijkt mijn hart momenten te hebben waar die even flink versnelt en ik heb dan ook binnen een paar seconden zweterige handen en een extreem onrustig gevoel. Als ik op zo’n moment ga doemdenken verergert dat het proces van onrustig voelen ook weer, omdat het dan bijna voelt alsof je elk moment in elkaar kunt zakken terwijl ik op een bepaald niveau wel 99% zeker weet dat dit niet gaat gebeuren

    Dit is allemaal vrij irritant en ik weet niet hoe ernstig het is maar ik zou er wel dolgraag vanaf willen.

    Wat dingen die misschien kunnen helpen het probleem sneller te vinden:

    Ik heb Erfelijke Hypercholesterolemie al ben ik daar een keer voor geprikt en mijn cholesterolwaarden bleken eigenlijk allemaal prima te zijn.

    Ik ben 2 meter, 77 kilo en een lage hartslag/bloeddruk wat niet in het voordeel is bij het duizelig zijn of licht worden in het hoofd.

    Ik eet gezond en krijg voldoende zout binnen

    Ik gebruik geen medicijnen, rook niet, drink wel en ben niet depressief of iets dergelijks

    De laatste weken zou ik omschrijven als een soort onrustige waas waarbij ook veel langs mij heen gaat. Ik ben me ervan bewust dat het mijn hersens en het denken over de problemen de problemen alleen verergeren al ben ik van nature iemand die zich niet snel heel druk maakt, en zeker niet over problemen die ik nooit heb gehad. Dus het nare gevoel komt eerst en het denken erover verergert dat. Vandaar dat ik me thuis in me eentje iets beter voel dan in een grote menigte waar de misselijkheid en wazigheid extra ongemakkelijk worden.

    Reageer
    #2

    zat nog wat verder te zoeken naar wat het kan zijn (of in combinatie met) en een paar symptonen die ik ook heb:

    Symptomen en verschijnselen van ijzertekort
    • vermoeidheid
    • duizeligheid
    • hartkloppingen
    • kortademigheid
    • hoofdpijn
    • bleekheid
    • concentratieproblemen
    • geen mentale weerstand
    • gevoelens van fysieke slapheid en futloosheid
    Wat zijn de mogelijke symptomen bij misselijkheid?
    • veel zweten
    • duizeligheid
    • veel speeksel in de mond hebben
    • vertraging van de hartslag
    • gebrek aan eetlust (vooral ’s ochtends en ’s middags)
    • je draaierig voelen
    • braakneigingen (maar zelden echt braken)

    Reageer
    #3

    Dit herken ik helemaal. Heb het ook al ruim n jaar, in meer en mindere mate. Vanmorgen dus weer heel erg. Jaren terug ook gehad, toen waren het 'los zittende oorkristallen' maar nu niet en zijn m'n waardes prima. Wat kan het zijn?
    Gr

    Reageer
    #4

    Heel raar is dat als ik het internet afzoek ik genoeg verhalen hoor van mensen die dezelfde problemen ervaren. Helaas eindigen die verhalen nooit met een duidelijke oplossing.
    Overmorgen is mijn huisarts terug van vakantie en ga ik zsm een afspraak maken.
    Mocht ik iets wijzer worden laat ik het hier weten..

    Reageer
    #5

    Dit zijn symtomen die ook bij een overactieve schildklier voorkomen.

    Reageer
    #6

    Hallo allemaal ik heb al een tiijdje.last van.angst paniekaanvallen ik heb van de huisart toen oxazepam 10mg gekregen ik slik dit nu al een paar maanden 3x per dag de laaste paar weken krijg ik het.gvoel dat het minder werkt of dat de aanvallen heviger.worden ik kan me vaak geen.houding aan geven.gevoel dat ik ligt in men hooft ben enz enz.wat kan ik hier.aa. Doe.

    Reageer
    #7

    Heel goed mogelijk dat er sprake is van gewenning aan het medicijn.
    Ga terug naar je huisarts en bespreek dit met je huisarts. Misschien dat je een ander medicijn nodig hebt.

    Lees ook:

    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    Reageer
    #8

    Een zeer diffuus en complex geheel van symptomen. IMHO gaat dit de competenties van een huisarts (een groep artsen waar ik overigens zeer veel respect voor heb) te boven. Doorverwijzing naar een specialist (bv. neuroloog, neuropsychiater, psycholoog, psychotherapeut,..) die in een [u]multidisciplinaire[/u] omgeving werkt lijkt me aangewezen, eerder dan jarenlang blijven sukkelen met dezelfde generalist. Op zijn minst is, bij aanhoudende klachten, een [i]second opinion[/i] vragen een eerste stap.
    Chronisch lijden heeft op elk facet van het leven een grote invloed, niet in het minst op de psychische gesteldheid van de betrokkene. Een verlaagd zelfbeeld, toenemende onzekerheid (en/of angst), constante vermoeidheid, aversie tegen nog meer onderzoeken, depressieve gedachten, gevoelens van eenzaamheid en onmacht (muren van hersenloze administratie),..
    Uiteraard kan ik geen uitspraken doen over individuele personen of gevallen en impliceer ik niet dat niemand hier bij meerdere artsen te rade is gegaan.
    Naast het duidelijke lijden dat ik hier lees is het enige wat mij tot deze zeer algemene bedenkingen aanzet de vaststelling dat dergelijke complexe symptoombeelden op meerdere oorzaken wijzen en dat deze een vaak langdurige multidisciplinaire aanpak vereisen... En dat veel steun en begrip van de omgeving even belangrijk is als een medisch-klinische behandeling.

    PS: "Helaas eindigen die verhalen [op het internet] nooit met een duidelijke oplossing." (Peter667) Voor medische problemen zoek ik op het internet geen oplossingen. Zoveel mogelijk terzake doende informatie die mijn gesprekken met artsen vergemakkelijken en hun verslagen/protocollen begrijpelijk maken. De oplossingen (of alternatieven) en beslissingen vloeien voor een belangrijk deel voort uit een geïnformeerd gesprek. De ontelbaar vele wonderoplossingen, advertenties, dubieuze verdelers van goedkope "geneesmiddelen" en "natuurproducten", alternatieve superbehandelingen,... vormen een onderschat gevaar, zeker voor mensen die ten einde raad zijn. Degelijke informatie verzamelen is, toegegeven, al te vaak onnodig moeilijk en altijd tijdrovend. Het heeft mij nooit windeieren gelegd, wel in tegendeel.

    Veel sterkte,
    Patrick.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb je ook dat je als je wakker wordt het best oke is maar na opstaan het begint? heb je ook naar gevoel op de borst, wat lijkt op leren lap in je keel, een keer minder dan meer, klopgevoel in je hoofd van pok pok soms?

    Ik ben overgevoleig voor zender velden en leef nu in ee sterk wifi veld van 6500 milliwatt, dat is zowat net zo sterk als een gsm mast, ik heb veel last van buren met housemuziek,stress is dus wel een factor, ik merk bij herkenning dat het lijkt alsof het afneemt, zoals nu met typen, ik heb ook licht gevoel in hoofd, misselijk, zuurbranden soms, eten komt omhoog.

    Fietsen naar de bossen en daar een tijd blijven helpt wel.

    vrg kees

    Reageer
    #10

    Dit lijkt op een burn out met chronische hyperventileren
    Je kan je laten testen in het ziekenhuis op het chronisch hyperventileren

    Reageer
    #11

    Beste Peter,
    Ben jij uiteindelijk erachter gekomen war je hebt?
    Ik heb nml. dezelfde klachten

    Gr. Jaggi

    Reageer
    #12

    ben ook licht in hoofd  misselijk angst

    men paniek ben verslaafd aan loraze pam

    Ik weet niet-of dat door medicijnen komt

    vgrmarian

    Reageer
    #13

    Dat zou kunnen. Ga naar de huisarts en bespreek het met hem/haar.

    Reageer
Reageer op: licht in het hoofd gepaard met een misselijk en onrustig gevoel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief