Heftige hoofdpijn en nekpijn

  • #1

    Hallo, ik ben Marieke en ik ben 21 jaar.
    Ik ga al 5/6 jaar ongeveer naar de huisarts voor mijn hoofdpijn. Ik slik heel veel pijnstillers maar niks helpt echt. Ook heb ik veel last van mijn nek. De huisarts heeft me doorverwezen naar de neuroloog, hij wou graag dat ik een mri scan kreeg. Zo gezegd zo gedaan, ze hebben niks gevonden. De neuroloog dacht aan spierspanningshoofdpijn. Ik slik hier amitryptiline voor 10 mg per dag. Maar nog steeds had ik erge hoofdpijn. Het lijkt veel op migraine omdat ik het licht niet kan verdragen en geluid enzovoort. Ik word wel misselijk van de pijn, maar moet niet overgeven.
    De trap oplopen, bukken, zware dingen tillen enzo kan ik niet omdat ik dan meteen hoofdpijn krijg. Ook heb ik nu pijn in mijn linker oksel. Er zit geen bult ofzo het is alleen pijnlijk.
    Ik heb ook al een bril geprobeerd maar dat hielp niks.
    Omdat ik glaucoom (ook zo raar op mijn leeffijd) heb wilt mijn oogarts oogdruppels proberen die op mijn vaten werken en hij hoopt dat m'n hoofdpijn dan ook minder word. Dit medicijn heet timolol.
    Verder zijn er nog nooit foto's van mijn nek of rug gemaakt. Ik ben vroeger wel een keer heel hard gevallen...

    Iemand die nog tips heeft? Want ik ben echt radeloos...

    Reageer
    #2

    Kennelijk heb je nu medicijnafhankelijke hoofdpijn. Ik zou als ik jou was eens naar een chiropractor gaan. Misschien zit er wel een werveltje scheef of zenuw bekneld dat zo verholpen kan worden...

    Joleen

    Reageer
    #3

    Acupunctuur geprobeerd?

    Reageer
    #4

    Hi Marieke,

    A.s. maandag voor de zoveelste keer naar de dokter. Lang verhaal kort maken. Dezelfde klachten als jij met daarnaast nu ook chronisch misselijk. Ben er nu helemaal klaar mee. Sta al op de wachtlijst van de hoofdpijnpoli. Ikzelf ben over de 40 en heb er anders dan jij nooit geen last van gehad. Ik heb wel migraine echter de hoofdpijn waar mijn nek ook nog eens van begint te protesteren is nieuw. Heb al een bril, ga 1 x p.m. voor onderhoud langs de fisio maar ook hij zegt nu dat er iets anders mee moet gebeuren. Heb vroeger een auto ongeluk gehad en misschien dat er wat zenuwen in de weg zitten. Nu ben ik een kei, meld mij bijna nooit ziek en loop iedere dag met die rotzooi in mijn hoofd. Ik zal je op de hoogte houden over het verloop. Misschien heb je er wat aan. Sterkte in ieder geval.

    Reageer
    #5

    Hallo Marieke,

    Ik heb zelf ook dit soort klachten. Ook al zo'n lange tijd. Ik ben 24 jaar.
    Bij mij voelt het vaak alsof de hoofdpijn uit mijn nek komt of mijn nek pijn doet waar mijn nek en mijn hoofd samen komen.
    Het is een tijd beter geweest toen ik een poosje naar de Manueel ging werd het beter. Nu heb ik weer meer last en ga weer naar de manueel. Misschien heb je hier ook wat aan. Wel vreemd dat je nu last hebt bij je oksel.
    Je houding kan ook veel invloed hebben. Ook de houding waarin je slaapt, je matras en een goed kussen.
    Sterkte en ik hoop dat je een oplossing vind!

    Reageer
    #6

    Triggerpoint therapie! Kans is zeer groot dat dat van je pijn af gaat helpen. Hoofdpijn is een referred pain en zeer waarschijnlijk zit de triggerpoint ergens in de rhomboidius of een andere rugspier.

    Mij heeft het van een vooruitzicht met levenslang nekpijn afgeholpen.

    Succes!

    Groetjes,

    Jeroen

    Reageer
    #7

    Vanaf mijn 9e iedrre dag aanvallen zware migraine allerlei medicijnen zelfs injecties gehad als medicijn altijd vanuit me nek. 4jaar geleden kreeg ik te horen dat er eem vernauwing zit in mijn hoofd en nek operatie e.d was advies. Ik heb alle medicijnen weggegooid en besloten nooit meer 1 medicijn te slikken dit kon niet dachten de artsen raar maar waar sinds die tijd geen aanval meer gehad. Alleen nelpijncmaar dat gaat over met spieren gel succes allemaal

    Reageer
    #8

    Ben nu 30

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste,
    Ik heb gelezen dat nek- en hoofdpijn en pijn in één van de armen een nekhernia kan zijn.
    Zelf heb ik ook hevige nekpijn en ook hoofdpijn mijn nek is stijf en mijn volledige rug doet ook zeer zelfs een wandeling van 2 kilometer lukt niet zonder pijn ik ben al naar de kinesist geweest en naar de chiropractor waarbij ik verschillende massages heb gehad en een atlascorrectie de chiropractor zei dat hij nog nooit iemand van mijn leeftijd (14 jaar) heeft gezien met zoveel spanning ik heb ook al foto's laten nemen om te kijken of ik bechterew had waaruit geen resultaat wel zag de huisarts dat ik mezelf scheef hou door de pijn

    Heeft iemand soms raad ?

    Alvast bedankt
    Limit

    Reageer
    #10

    Vraag een je huisarts een verwijzing voor een Ceasar of Mensendieck tehrapeut

    Reageer
    #11

    Ik ben al vaak naar mijn huisarts geweest maar die zegt steeds stress
    Ik heb nu ook een kniestoel gekocht om op te leren maar beter wordt het niet
    Heeft iemand gewoon een idee wat het kan zijn ?
    Alvast bedankt voor de hulp
    Limit
    Ps : ik heb ook heftige pijn aan de overgang van mijn nek naar mijn hersenschedel

    Reageer
    #12

    Ga eens met de klachten naar een fysiotherapeut.
    Als de klachten aanhouden ga dan in ieder geval terug naar je huisarts.

    Reageer
    #13

    Ok, maar kan het te maken hebben met dat ik een jaar en een half geleden van een paard ben gevallen en dat ik daarna heel heftige hoofdpijn had ? Vanaf dan zijn mijn nek-, rugklachten en de hoofdpijn erg toegenomen

    Alvast erg bedankt voor de hulp !
    Limit

    Reageer
    #14

    Dat zou heel goed kunnen.
    Ga dan in ieder geval terug naar je huisarts en overleg dit met je huisarts. Misschien is het goed om eens een scan van je nek te laten maken.

    Reageer
    #15

    Begrijp niet het hele verhaal, maar:
    Ik heb dus ook hevige rug, nek, schouderklachten (en nog een hele serie andere klachten) als gevolg van medicijngebruik.
    Het medicijn dat ik gebruik is ook tegen Glaucoom, het heet Cosopt.
    Sinds ik dat spul gedwongen ben te gebruiken (na netvliesloslating en diverse operaties ten gevolg) zijn er in mijn lichaam talloze klachten opgetreden.
    Neem ik het medicijn niet, dan neemt de oogdruk zo ver toe (40mmHg) dat ik gek wordt van de hoofdpijn.
    Mij is niet duidelijk of je het medicijn gebruikte en toen je klachten kreeg of omgedraaid?

    Reageer
Reageer op: Heftige hoofdpijn en nekpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief