Opgezwollen klier + zwelling boven sleutelbeen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een maand een opgezwollen klier aan de linkerkant van mijn hals. Ik ben op dit soort zwellingen nooit echt gerust, dus ben elke dag blijven voelen. Hij is pijnloos en beweegbaar en niet keihard. Omdat ik toevallig toch al naar de huisarts moest maandag (RSI-klachten dus staat er los van) heb ik toch ook maar even laten voelen. Hij zei dat ik over een maand terug moest komen als hij dan nog niet weg is en dat de klier er waarschijnlijk nog is omdat ik zo vaak voel en hem waarschijnlijk irriteer.

    Nu voelde ik vanochtend ineens een zwelling boven/half achter mijn sleutelbeen. Dit is geen klier maar loopt een stukje parallel aan mijn sleutelbeen (pees/spier misschien?). Aan de andere kant lijk ik het namelijk ook te hebben maar de linkerkant is toch echt meer gezwollen. Ook heb ik nu twee nachten achter elkaar ontzettende jeuk aan mijn vingers gehad (bij het in slaap vallen, daarna over), iets dat ik ook raar vind.

    Nu is mijn vraag of ik me hierover zorgen moet maken. Zoals ik zei ben ik licht hypochondrisch dus ik ben al snel bang dat ik kanker heb of een andere ernstige ziekte. Ik ben niet moe, ben wel iets afgevallen maar ik ben begin dit jaar begonnen met sporten en let op mijn eten, heb nooit koorts en zweet nu wel 's nachts maar het is natuurlijk zomer. Ik ben wel vaak verkouden maar heb het idee dat dat nu komt door de airco en openstaande ramen thuis.

    Is er iemand die deze klachten herkent en mij gerust kan stellen of een idee heeft wat dit kan zijn??

    Alvast bedankt!

    Gr. Nick

    Reageer
    #2

    Kleine toevoeging: Beide zwellingen waar ik het over heb zijn beweegbaar en pijnloos.

    Reageer
    #4

    Dag Nick

    Ik denk niet dat jij je zorgen moet maken.Ik heb het al jaren dan weer dik dan weer niet. Volgens mij is het gewoon overbelasting( ook bij mij beweeegbaar). Gr nelleke

    Reageer
    #5

    Halo nick, ik herken je klachten, hoe staat het er op dit moment voor met jou? Wat schijnt het te zijn?

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen klier + zwelling boven sleutelbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief