rode irriterende vlekken op wang en bovenlip

  • #1

    goedendag allemaal,

    zoals jullie aan de titel al zien heb ik op mijn wangen en op mijn lip een soort irritaties ik heb werkelijk waar geen flauw idee wat het is.

    het is net onder mijn oog een soort aan de bovenkant van mijn wang, de vlekken jeuken en irriteren ontzettend, op mijn lip zit het bij mijn bovenlip net boven het randje.

    ik ben voor mijn lip al naar de dokter geweest en die dacht dat het eczeem was en ik kreeg er triamcinolonacetonide voor wat niet werkte, daarna desoximetason wat ook niet werkte. dus tegenwoordig smeer ik het maar in met vettige zalf waardoor het niet gigantisch hard meer irriteert.

    maar sinds ongeveer 6 weken geleden gingen opeens mijn wangen branden en werd het knalrood, ik was gewoon bezig met mijn stage en ik liep gewoon bij een bedrijf binnen, sinds die dag is het rode gebleven (was altijd al een klein beetje rood en maar 1x lang geleden last van gehad dat het brandde maar niet zo erg) en sindsdien heb ik iedere dag last van een brandend en irriterend gevoel op mijn wangen en bij mijn lip is ook erger geworden. de dokter denkt dat ik rosacea heb waarvoor ik pillen heb gekregen maar het word er ook niet minder op en het brand nog steeds.

    ik heb een foto toegevoegd hoe het eruit ziet omdat dat natuurlijk een stuk makkelijker is dan het zo proberen uit te leggen. ik hoop dat iemand weet wat het is of het probleem herkent.

    alvast bedankt voor de hulp! [img]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/foto1.png[/img]

    Reageer
    #2

    de image werkte blijkbaar niet, dus bij deze:

    http://postimg.org/image/im2px5rvd/

    Reageer
    #3

    Hai, ik ben geen dermatologe, maar eerste wat in mij opkomt is rosacea...

    Reageer
    #4

    Wat is rosacea?
    Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht, die vooral gezien wordt bij vrouwen van middelbare leeftijd. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). Oogafwijkingen komen veelvuldig voor bij rosacea en deze kunnen variëren van mild tot ernstig. De aandoening is goed te behandelen (beter gezegd: te onderdrukken), maar zelden definitief te genezen.

    Lees verder/Bron:
    http://www.huidarts.info/documents/?v=2&id=44

    Reageer
    #5

    ongelooflijk dat ik dat vergeten ben erbij te zetten, ik ben er toen mee naar de dokter geweest en die zei toen ook rosacea en ik heb hiervoor een minocycline kuur gekregen voor 3 weken wat helemaal niet geholpen heeft, daarom was de vraag ook of iemand weet of het iets anders zou kunnen zijn? want ik heb ook al een paar mensen gehoort die zeiden allergie?

    Reageer
    #6

    Ik ben toch ook van mening data het om rosacea gaat. Het kan goed zijn dat niet alle middelen even goed werken. Dat kan van persoon tot persoon verschillen.
    Ik zou de huisarts om een verwijzing naar de dermatoloog vragen.

    Reageer
Reageer op: rode irriterende vlekken op wang en bovenlip


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief