Heb ik een trage schildklier?

  • #1

    Ik ben een vrouw van 42, 1,72m en weeg 63 kg.
    Ik heb al een aantal jaren last van (spannings)hoofdpijn, maar na vele onderzoeken kunnen de artsen nog steeds niets vinden. Ook heb ik vrijwel kontinu last van een verschrikkelijk moe gezicht, vooral rond de ogen, alsof ik een potje heb zitten janken. Heb het snel koud, vooral na het middageten en heb vooral ´s avonds weinig eetlust. Ik heb een tijdje last gehad van slapende handen/armen als ik ´s ochtends wakker werd, hoewel dat nu weer wat minder is. Ook ben ik vaak moe, kan ik me er niet toe zetten om wat te gaan doen. Verder heb ik sinds een jaar, maar vooral de laatste maand, erg veel last van mijn rechterknie gewricht. Wandelen gaat al niet meer.

    Omdat ik sinds de pasen last had van een griepje waarbij ik na gedande arbeid iedere keer maar slijm op moest hoesten (niet veel hoor) en dit maar niet over ging ben ik bij de huisarts geweest. Deze verwees me naar een longarts. Op foto´s van mijn longen was niets te zien, dus ik heb nu zo´n puffertje gekregen en een minimale dosis prednison (10 dg) tegen een virusinfektie.

    Maar waar het me nu om gaat is het volgende. Op de foto van de longen was dus aan de longen niets te zien, maar rechts boven mijn sleutelbeen was te zien dat mijn lymfe niet helemaal "glad" waren (ik noem het maar even zo). Van buitenaf voel je geen knobbel of verdikking, ik heb ook geen koorts.
    De dokter wil dit verder onderzoeken.

    Maar zou die "veranderde" lymfe plus alle andere vage klachten niet met een trage schildklier te maken kunnen hebben?

    Bij mijn moeder is er een aantal jaren geleden gekonstateerd dat haar schildklier helemaal gestopt was. Zij is toen heel ziek geweest, maar met medicamenten is ze weer helemaal beter geworden.

    Wie herkent dit??

    Reageer
    #2

    Beste Lisalinde,

    Is er een bloedonderzoek gedaan?

    Reageer
    #3

    Nee, er is nog geen bloedonderzoek gedaan. Ik wil van de week naar de dokter. Ik moest nog even bijkomen van het feit dat ze iets op de röntgenfoto hadden gezien, wat ik heel eng vind...

    Reageer
    #4

    Ik ga ervan uit dat de verdikking op de rontgenfoto dus een vergrote klier is. Dat kan dus op een infectie wijzen. Op zich hoeft dat helemaal niets ernstigs te zijn hoor.
    Maar ik denk wel dat goed is om bloed te laten prikken.
    Vraag om te testen voor:
    Schildklier
    Ontstekingen
    Pfeiffer
    Vitamine B12 en D

    Reageer
    #5

    Ik heb bloedonderzoek laten doen en alle waarden waren goed. Nu moet ik as vrijdag terug komen en gaan ze mijn nieren onderzoeken. Creatininwaarde is ook goed.

    Reageer
    #6

    Het was dus in ieder geval niet je schildkier.
    Ik ben benieuwd wat het nieronderzoek gaat opleveren.
    Hou ons op de hoogte.
    Succes

    Reageer
    #7

    Ik ben gister helemaal opgelucht thuis gekomen! Mijn nieren zijn helemaal goed en ze hebben nog een MRI gemaakt van mijn lymfe, en die was ook weer helemaal normaal.
    Ben echt helemaal gelukkig!! Misschien gaan de andere vage klachten nu ook wel langzaam over, misschien zat het meer in mijn hoofd.....

    Reageer
Reageer op: Heb ik een trage schildklier?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief