Opgezette klieren in de hals

  • #1

    Hallo allemaal. Ook ik heb nu inmiddels alweer 2 jaar last van 2 opgezette lymfeklieren in de hals. Alleen het vervelende is dat het de ene dag wel opgezet is dan weer een paar dagen niet. En met een beetje pech houden de klachten zelfs 1 a 2 dagen aan. Zodra de klieren opgezet zijn dan heb ik een branderig gevoel onder in de mond, gigantische jeuk aan de mondhoeken én behoorlijke jeuk in de oren. En dat terwijl ik op allergie ben getest en nergens allergisch voor ben....Zodra deze klachten beginnen dan kan ik beter ook niet praten want dan vererger ik de klachten. Iemand bekend hiermee? Ik ga er zeker weer mee terug naar de arts.

    Reageer
    #2

    Opgezette klieren wijzen meestal op een infectie in de mond/keelholte. Vaak verdwijnen de klieren dan weer zodra de infectie voorbij is, maar soms blijven ze toch nog voelbaar en vergroot. Bij een volgende infectie begint het dan weer opnieuw.
    Er zou dus heel goed een chronische infectie kunnen zijn ergens in je mond/keelholte. Te denken valt dan aan je amandelen, ook moet worden gedacht aan tandproblemen, bv wortelpuntontstekingen .Ook kan het op een virusinfectie wijzen. Overigens wordt er soms ook wel geen verklaring gevonden. het is zeker geen slecht idee de huisarts eens advies te vragen.

    Bram

    Reageer
    #3

    Dank je Bram. Ik ben er overigens al reglmaatig voor naar de huisarts geweest en kreeg als antwoord: ze zijn wat opgezet. Vooralsnog maak ik me zorgen ...

    Reageer
Reageer op: Opgezette klieren in de hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief