Hoofdpijn, pijn achter de ogen, vermoeidheid

  • #1

    Ik heb al enkele weken last van verschillende dingen. Vanaf het begin van de kerstvakantie heb ik al erge hoofdpijn, soms erger dan anders (bijv na inspanning). Ook heb ik toen af en toe een trillend ooglid gehad. Na een tijdje was het plots zo dat ik opeens erg moe was, gewoon overdag maar ook dat ik al na 100m gefietst te hebben bekaf.

    Ik ben toen naar de huisarts geweest en deze heeft naar mijn longen geluisterd, maar deze hoorde niets. Toen later ben ik nog een keer teruggegaan, en deze constateerde dat ik geen ijzertekort ofzo had, maar dat ik een verkeerde houding heb waardoor ik niet goed uitadem en er koolstofdioxide in mn hoofd zich opbouwt ofzo en dat ik daardoor hoofdpijn krijg (als ik het goed heb begrepen). Nu ben ik daarvoor doorgestuurd naar cesartherapie.

    Nu heb ik sinds enkele dagen ook last van mijn ogen (naast de hoofdpijn die ik al enkele weken had). Ik voel een bepaalde druk, bij mn oogkas/achter mn ogen. Ik heb erg veel moeite me te concentreren, lezen gaat slecht en laatst had ik ook dat het 's avonds gewoon pijn deed als ik probeerde te lezen van mijn computerbeeldscherm. Ook heb ik een enkele keer gehad dat ik het idee had dat ik opeens even niet zo goed zag in de verte.

    Ik heb lenzen, laatst nog nieuwe gekregen (en mn sterkte opgemeten), dus het lijkt me sterk dat het daar aan ligt.
    Weet iemand raad of heeft iemand tips om ze te bestrijden? Want het lijkt mij sterk dat mijn ademhaling te maken heeft met mn oogpijn, maar dat kan ook aan mij liggen.

    groetjes,

    Reageer
    #2

    Pfeiffer?!

    Reageer
    #4

    Computerogen?

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    Hier heb ik ook last van! Ik heb 2 keer bloed laten prikken om pfeiffer te testen maar was 2x dubieus, dus zijn ze er maar vanuit gegaan dat ik het niet heb. Maar ook last van vermoeidheid, slecht scherp kunnen stellen ver weg af en toe, slechte concentratie, graag willen staren door vermoeidheid, druk achter ogen. Laatste tijd ook vaak droge neus maar weet niet of dat ermee te maken heeft of dat het toeval is. Heb de klachten al sinds november. Kan iemand me helpen?

    Reageer
    #7

    Als de pfeiffer testen dubieus waren zou het ook om cytomegalie kunnen gaan, een verwante ziekte.
    Vraag om een bloedonderzoek hiernaar.

    Reageer
    #8

    Ik heb hier ook al jaren last van, heb al van alles geprobeerd maar niks helpt.
    Ben naar de fysio geweest, CT-scan laten maken, allerlei medicijnen geslikt maar niks werkt. Alleen hele lange rust, vooral met m'n ogen dicht.

    Wie weet waardoor dit kan komen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Soortgelijke klachten gehad. Paar maanden geleden heb ik een EEG gehad en een slaap EEG. Daar is uitgekomen dat ik epilepsie heb. Medicijnen gekregen en alleen last van trilleende oogleden kort voor innemen medicijnen. Ieder 12 uur moet ik een pilletje nemen.

    Reageer
    #10

    Beste,

    Ik vroeg mij af of je al wijzer bent geworden van wat er eventueel mis kan zijn? Uw klachten komen ontzettend overeen met de klachten van mijn vriend. Na 2 jaar zoeken naar antwoorden zijn wij nog steeds niet wijzer geworden.

    Ik ben erg benieuwd en hoop vooral dat uw klachten verminderd dan al niet geheel verdwenen zijn.

    Groetjes

    Reageer
    #11

    Ik heb hetzelfde Sinds een jaar. Met tussenpozen lijkt wel soort aanvallen. Maar dan langzaam opbouwend en afbouwend. Last van druk op ogen hoofdpijn en druk (last) van mijn nek. Voel me extreem moe zelfs als ik eigenlijk niks gedaan heb. Dokter weet het niet. Lees hier dezelfde verhalen en klachten

    Reageer
    #12

    Zou het migraine kunnen zijn? Ik heb dezelfde klachten en triptanen werken bij mij dus wijt het aan migraine.

    Reageer
    #13

    Hey,

    Ik heb al weken dezelfde klachten: hoofdpijn, druk achter ogen, gesprongen adertjes in mijn ogen, wazig/onscherp zicht, slechte concentratie,... Maar ook spierpijn (bv. lastig om hoofd zonder ondersteuning recht te houden), extreem veel slapen, verminderde eetlust. Ze hebben mijn bloed getrokken en bleek dat ik al meer dan 3 maand cytomegalievirus heb (via bloedanalyse). Hoewel het al niet meer besmettelijk is, werd me aangeraden een maand uit te zoeken en nadien te evaluaren hoe het gaat met de klachten.

    Qua symptomen is het vergelijkbaar met klierkoorts, dus bij bloedanalyse zou ik daarvoor ook laten testen.

    Succes met jullie zoektocht!

    Grtz J

    Reageer
    #14

    Al na de oogarts geweest?
    Ben ik met dezelfde klachten naartoe gegaan.
    Bleek al jaren verkeerde sterkte in bril en lenzen te hebben en ik heb droge ogen.
    geen min maar plus glazen nodig!
    En met de oogdruppels was de hoofdpijn weg binnen 2 dagen.
    Kan een opticien niets aan doen.

    Mijn advies...ga naar de oogarts

    Reageer
    #15
    • Google eens op vermoeide ogen dit zou het wel eens kunnen zijn.

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn, pijn achter de ogen, vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief