Bultje op sleutelbeen

  • #1

    Dag iedereen

    enkele maanden geleden viel mij ineens op dat mijn rechter sleutelbeen anders aanvoelde tegenover mijn linker.
    Bijna aan het einde van dit been voel ik zo een bultje erboven op (zie cirkel op foto). Het bultje voelt aan gelijk een stuk bot die uitsteekt bovenop mijn sleutelbeen. Terwijl de andere kant mooi egaal en glad is.

    Ik was hiervoor bij de dokter geweest en deze stelde me gerust maar heeft me toch doorverwezen naar de radiologie voor een echo.
    Op deze echo was niets vreemd aan te merken, ook waren er geen lymfeklieren aanwezig.
    Zijn er nog mensen die ongelijke sleutelbeenderen hebben, of die weten wat dit kan zijn? misschien een stukje vergroeid bot?

    Ondanks dat de echo goed was wil ik nog steeds weten wat dit uitsteekseltje is.

    Bedankt
    Ps het is enkel voelbaar, niet zichtbaar [img size=157]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/Sleutelbeen.gif[/img]

    Reageer
    #2

    Drie jaar verder....

    Maar ik wilde even kwijt dat ik met hetzelfde zit, alleen bij mij zit het bultje iets verder naar buiten. Verder heb ik ook ongelijke schouders en sleutelbeenderen. Mijn huisarts had me doorverwezen naar de fyso, maar die hielp voor mijn gevoel niet.

    Hoe zit het nu verder met jou? Ben je er achtergekomen wat het bultje was

    XX

    Reageer
    #3

    Hallo, Ik zag jullie vragen ivm met een bultje op sleutelbeen. Ik heb sinds een maand ongeveer ook zo'n "pareltje" op het uiteinde van mijn sleutelbeen naar de schouder toe en het ligt echt boven op het bot. Het doet geen pijn, maar is wel vervelend daar het bandje van mijn BH daar telkens opzit. Het is ook goed zichtbaar van buitenaf. Ik heb de huisarts gevraagd ernaar te kijken, maar zij zegt dat het een cyste is en ik niets moet ondernemen zolang ik geen pijn heb. Toch maak ik mij hierin ongerust. Ik vraag mij af of het niet beter zou zijn dit verder te laten onderzoeken, maar ik heb zo'n schrik gekregen van ziekenhuizen want een half jaar geleden heb ik 3 bypassen gehad aan het hart en ik zo genoeg van operaties momenteel. (Ik ben 68)
    Graag had ik gehoord hoe het verder met jullie is gelopen.
    Hartelijk dank.

    Reageer
Reageer op: Bultje op sleutelbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief