Zere nek na fysiek geweld

  • #1

    Gisteren had ik een mondeling conflict met een jongen en hij werd ineens agressief en greep mij heel hard van achteren bij mijn nek en gaf mij daarna een harde stomp op mijn hoofd, vervolgens sleurde hij mij aan mijn nek mee en heb ik ter zelfverdediging hard in zijn privé geknepen waardoor hij mij losliet, vervolgens greep hij mijn haar en probeerde mij omver te trappen waardoor ik hard op mijn knieën viel (ik heb een grote blauwe plek op mijn been en op mijn knieën ook grote blauwe plekken). Hij probeerde mij plat op de grond te krijgen door mij proberen te verpletteren (hij is een zware 25 jarige jongen met overgewicht (een dikke buik) en ik ben een sterker dan gemiddeld meisje van 19 (bijna 20) jaar) en ik had daar absoluut geen zin in dus ik verzette mij hevig en hij kreeg mij niet platter op de grond dan op mij knieën en ik wist op te staan terwijl hij hard op mijn rug duwde. Daarna deed hij een paar stappen naar achteren en ging hij weg om mij vervolgens te verklikken en het verhaal te verdraaien zodat ik niet meer welkom ben waar ik als vrijwilliger werkte.

    Gisteren voelde ik vooral de blauwe plekken op mijn knieën en benen en nu na een nachtje slapen voel ik mijn nek heel erg. Mijn nek voelt erg stijf aan en ik heb een beetje gek gevoel daar en voel ook wat pijn bij mijn schouders en bovenrug. Is dit spierpijn omdat ik mij zo hevig heb verzet of kan mijn nek beschadigd zijn geraakt omdat hij mij zo hardhandig daar greep?) Als ik aan mijn nek kom doet het zeer en dat gekke gevoel is een beetje een soort benauwd gevoel maar ook weer niet helemaal, ook doen mijn spieren in mijn armen pijn. Is de pijn in mijn armen spierpijn of kan dat wat anders zijn? Wel heb ik een blauwe plek op mijn rechter elleboog maar dit komt waarschijnlijk doordat ik het tijdens de worsteling gestoten heb of dat hij er een klap tegenaan gegeven heeft. Ook in mijn borstkas heb ik een beetje gek gevoel. Komt dit door spanning door de gebeurtenis of heeft het mijn nek te maken? Nog een belangrijk detail. Toen ik net mijn computer had opgestart en even water aan het opzetten was voor een kop thee (mijn laptop heb ik in de keuken) had ik een beetje raar suizerig geluid bij mijn rechteroor. Ook leek er wat vochtigheid uit mijn oren te komen of leek dit maar zo? Nu is het oorsuizen weer over. Die jongen had mij niet tegen mijn oren geslagen. Kan dit iets met mijn hoofd of nek te maken hebben?

    Reageer
    #2

    Ja, het is goed mogelijk dat je door de klap toch een minimale letsel hebt opgelopen.

    Maar zoals je het omschrijft, zie ik geen directe noodzaak dat je hiervoor naar de Arts/ EHBO gaat.

    Toch, als je niet vertrouwd kun je altijd ervoor kiezen naar de Huisarts te gaan. Ik denk dat het meer de schrik en wat vervelende blauwe plekken zijn.

    Het oorvocht verhaal, zou ik goed in de gaten houden.

    Sterkte.

    Mvg,

    Faldiritus.

    Reageer
    #3

    Aangifte gedaan?

    Reageer
    #4

    Nou zeg, dat is een behoorlijke vechtpartij geweest. Maar waarom wordt hij direct geloofd terwijl jij jouw kant van het verhaal nog niet eens verteld hebt? Ik zou aangifte doen van mishandeling. En ik zou voor je eigen gemoedstoestand even naar de huisarts gaan. Hij kan je lichamelijk onderzoeken. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Sterkte

    Reageer
    #5

    Dag Lizzy,
    Direct naar de huisarts, laat hem een PV opmaken van de kneuzingen die hij je heeft aangedaan en dan aangifte doen bij de politie (dikzak of niet; dit kan niet).
    En daarna naar de osteopaat om naar je nek-wervels te laten kijken / rechtzetten.
    Er is niets ernstigs aan de hand ,maar toch doen.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reacties en steun.

    Ik heb aangifte gedaan tegen de jongen maar of daar ook wat mee gedaan is weet ik niet. Zo ver ik weet werkt die jongen nog steeds bij vrijwilligerswerk. Waarschijnlijk komt dit omdat er over mij geroddeld is door pestkoppen en een paar mensen bij vrijwilligerswerk (die jongen maar ook een andere die erbij zat) kennen de pestkoppen via internet dus waarschijnlijk is er ook in de stichting zelf geroddeld over mij en zo tegen mij geworden en daarom mij met de harde hand wilden wegpesten. Net als met Tim Ribberink op het nieuws, pesten maakt meer stuk dan je lief is en dat ondervind ik steeds zelf ook. Het zou leuk zijn als pesten strafbaar zou worden, maar helaas lijkt het erop dat de pesters er steeds mee weg komen, vandaar dat die jongen er nog werkt.

    Van huis uit is mij geleerd dat ik niet om de minste pijntjes al moet gaan piepen. En de pijn leek later minder te worden dus ben ik niet naar de huisarts geweest. Nu merk ik wel dat ik niet zo lekker op mijn rug lig. Gisteravond kon ik niet in slaap komen en lag ik toch op mijn rug en heb aan mijn nek gevoeld maar het is nog steeds gevoelig en nu voel ik mijn nek weer dus ik heb besloten toch nu twee maanden later de huisarts op te zoeken en mijn nek laten onderzoeken om er zeker van te zijn dat het niets ernstigs is. Ik houd jullie op de hoogte.

    Reageer
    #7

    Vandaag naar de huisarts geweest. Gelukkig was er niets aan de hand. Mijn nekwervels staan goed. De huisarts denkt dat de nekkramp door stress komt en adviseert mij paracetamol te nemen maar het heeft dus niet met die aanval van die jongen te maken.

    Nogmaals iedereen bedankt voor steun en advies.

    Reageer
Reageer op: Zere nek na fysiek geweld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief