Vreemd beklemmend en drukkend gevoel boven linkeroor

  • #1

    Beste,

    Wie kan mij helpen?

    Ik heb sinds enige maanden een beklemmend en drukkend gevoel met af en toe korte helse steken boven mijn linkeroor wat uitloopt naar mijn slaap. Het begon sporadisch maar is nu zo regelmatig dat ik er dagelijks last van heb. Het lijkt wel of mijn hersenen tegen mijn schedel aandrukt door een toegenomen druk waardoor er hevige kloppingen volgen. Soms opvolgend door hevige pijnsteken die enkele seconden duren. Wanneer het gepaard gaat met deze pijnlijke steken dan voelt het rondom mijn linkerslaap tot middenboven linkeroor beurs aan.

    Het constante gevoel dat er iets tegen mijn linkerkant van mijn schedel drukt gaat niet meer weg. De assistente van mijn huisarts vond het niet echt urgent en maakte een afspraak over 2 weken. Op aandringen kan ik morgen langskomen. Ik hoop op feedback of overige info omdat ik niks over deze symptonen kan terugvinden op het internet.....

    ps ik ben 31 jaar en heb geen last van stress of bijzondere spanningen
    Liefs Liefje

    Reageer
    #2

    Nog aanvullend, het algemene gevoel is niet pijnlijk muv de steken. Ook het constante drukkend gevoel boven mijn linkeroor richting slaap is niet pijnlijk maar wel zeer aanwezig.

    Ik slaap slecht. Kom makkelijk in slaap maar wordt meer dan 10 keer per nacht kort wakker om direct weer in slaap te vallen. Laatste tijd ervaar ik ook hartkloppingen die even aanhouden.

    Graag hoor ik reacties want ik maak mij eerlijk wel zorgen omdat het zo onnatuurlijk aanvoelt en andere hoofdpijnvarianten mij wel bekend zijn die ik normaliter goed kan thuisbrengen.

    Reageer
    #3

    Druk in hoofd en veranderend zicht

    Door: Mellebel, 12-03-2012 12:16
    Beste,

    Sinds twee weken heb ik last van een raar iets. Het voelt alsof de druk in mijn hoofd toeneemt, alsof de inhoud niet meer in mijn schedel past. Alles wordt dan een beetje wazig en ik zie niet meer goed. Verder merk ik dat mijn zicht sowieso veranderd op de raarste momenten, ook zonder de druk in mijn hoofd. De letters op mijn telefoon zie ik bijvoorbeeld het ene moment vet gedrukt en het andere moment normaal. Terwijl ik toch echt niets aan de instellingen wijzig.

    Op het moment dat ik het drukgevoel krijg, kan ik niet echt zeggen dat het pijn doet, maar het voelt niet prettig.

    Ik ben overigens een dame van 24 jaar oud.

    Heeft een van jullie enig idee?
    ---------------
    Deze oproep is overeenkomstig mijn klachten.

    Reageer
    #4

    Re:Druk in hoofd en veranderend zicht

    Door: Liesje31, 22-05-2012 11:47
    Beste Mellebel, ik ervaar hetzelfde sinds een 2 maanden. Het begon incidenteel maar is nu dagelijks terugkomend of aanhoudend. Je omschrijving dat de inhoud niet meer in je schedel past is idem aan mijn ervaring. Ook dat het beweegt...herken je dit? Dat het lijkt alsof er een soort golf door je hoofd gaat. Vaak doe ik mijn ogen dicht als het heel hevig is maar inderdaad over het algemeen doet het geen pijn maar is het een vreemd gevoel.

    Daarnaast heb ik ook visuele waarnemingen die ik niet kan plaatsen.

    Ik ben overigens 31 jaar.

    Mensen, dokters op dit forum, graag een reactie vanuit jullie expertise. Jammer dat niemand tot heden nog adviserend of tippend gereageerd heeft op jouw oproep. Succes! Maak iig een afspraak bij je huisarts want bij mij is het alleen maar toegenomen en vraag een verwijskaart naar een neuroloog. Ga ik ook doen.

    Liefs Liesje31

    Reageer
    #5

    Vraag een verwijzing naar een neuroloog en desnoods en MRI.

    Reageer
    #6

    Ik herken dus deze jklachten,soms heb ik er ook een koortsachtig gevoel bij en erg warm enzo,soms duizelig

    Reageer
    #7

    Ook ik heb een druk boven mijn linkeroor en regelmatig hartkloppingen in mijn oor. Bij mij is het eind 2011 begonnen met een infectie in alle holtes. Ik heb nu buisjes maar ben nog regelmatig verkouden. Ik heb al verschillende foto's laten maken en mri scan en ct scan maar er wordt niets gevonden. Het is heel eng omdat je voelt dat er iets aan de binnenkant van mijn schedel drukt. Ik zou ook graag willen weten wat ik nu nog kan doen. Soms geeft niesen verlichting maar ik heb er ook last van als ik niet verkouden ben. Ra ra wie weet raad.
    Truusje

    Reageer
    #8

    Beste mensen,
    wat jullie omschrijven herken ik zeer. Ook ik heb een mri en ct scan gehad, waar niks op te zien is. Soms neemt het even af en komt het weer opzetten. Heb er nu twee maanden last van. Inmiddels zijn jullie berichten al wat ouder, hebben jullie inmiddels uitgevonden wat het is en zo ja, wat was het? Of is het inmiddels al vanzelf weggegaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Liesje en Ellen,'

    Ik heb nog steeds last van die druk rond mijn linkeroor heel vervelend. Soms ben ik plotseling doof aan mijn linkeroor. Dit komt steeds meer vaker voor. Ik ben wel bij een KNO arts in behandeling.
    Die kan ook niet veel voor mijn doen. Ik krijg steeds een prednisonkuur van 10 dagen ivm die plotselinge doofheid. Het gehoor is nooit meer in zijn geheel teruggekomen. Het buisje in mijn linkeroor zit er nog steeds nu ruim 2 jaar. Wat die druk veroorzaakt is nog niet bekend. De laatste keer onderzoek gehad naar de ziekte van Lyme maar dat is het ook niet.Soms is het gehoem niet aan te horen. Op dit moment hoor ik niet steeds de hartslag in mijn oor maar de laatste prednisonkuur is pas sinds enkele dagen afgewerkt. Ik heb nu een verwijzing van de KNO arts gehad voor Nijmegen daar zijn ze gespecialiseerd in dit alles. Er is mij wel verteld dat men daar ook niet altijd een oplossing heeft. Eind mei is het zover er is daar een lange wachtlijst.
    Truusje

    Reageer
    #10

    Helaas heb ik zoiets zelf meegemaakt maar heel erg. Ik ben afkomstig van india en kan niet zo goed uitleg geven want mijn taal is beperkt.Ik heb wel een oplossing gevonden in yoga, nl. via meditatie te doen maar jullie moeten wel geduld hebben. Volgens mij was mijn bovenste gedeelte van het lichaam uit balans gegaan en niemand kan dat zien of scannen.Dit is een puur energetisch probleem - je kan voelen maar kan niet scannen,... raar??? Via meditatie te doen gaan jullie na een paar maanden jullie eigen lichaam beter en beter voelen en met een beetje ervaring jullie kunnen jullie energie terug in evenwicht brengen.
    Dit lijkt moeilijk, maar dit is het echt niet. Begin vandaag.
    link kopiëren en dan plakken

    http://shammi.buurtwijzer.be/

    Succes allemaal

    Reageer
    #11

    Ik een drukkend gevoel achter onder mijn linkeroor en lijkt oorpijn maar is het niet .

    Reageer
    #12

    Moeilijk te zeggen wat het is zonder verder onderzoek.
    Ga met de klachten naar je huisarts.

    Reageer
    #13

    hoi allemaal,

    ik heb dezelfde klachten en ik weet dat ik kaakklachten heb, dit wordt ook wel tmd genoemd. Kaakklachten kunnen doorlopen tot het gebied bij je oor, wat hier een drukkend gevoel kan veroorzaken. Ook kan dit resulteren in een soort stekende zeurende oorpijn.

    meer informatie en de behandeling hiervoor kun je zoeken via de term tmd.

     

     

     

    Reageer
    #14

    Uw verhaal de druk in het hoofd:

    Hoe is het nu met u?

     

    Reageer
    #15

    Occipitale neuralgie?

    Reageer
Reageer op: Vreemd beklemmend en drukkend gevoel boven linkeroor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief