Hoofdpijn, duizelig en verdoofd rechter kant lichaam

  • #1

    Gisteren had ik last van pijn aan mijn achterhoofd, rechtsonder mijn rechter oor. Na een halfuurtje stopte dat ineens en werd de rechterkant van mijn lichaam ineens gevoelloos (zwaar tintelend gevoel), eerst mijn rechterarm en rechterkant van mijn gezicht en daarna straalde dit uit naar de rest van de rechterkant van mijn lichaam.

    Ik probeerde op te staan, maar viel op de grond en kon mijn hoofd niet meer zelf ophouden, steeds als ik dit probeerde werd ik zeer duizelig en voelde het alsof ik wilde braken.

    Toen het ambulancepersoneel aankwam, hebben ze mij rechtop laten zitten en heb ik wat overgegeven, had erge hoofdpijn en was duizelig. De tintelingen werden even minder en ben toen met de ambulance naar de SEH gegaan. In de ambulance kreeg ik weer een erg verdoofd gevoel aan de rechterkant van mijn lichaam en hoofdpijn. Op de SEH hebben ze een pilletje onder de tong gezet en aan een infuus gelegd. Ik werd wel beter en de diagnose was Vertigo... (ik werk in Portugal, in het NL heet het Duizelingen denk ik)

    Heb inmiddels op internet lopen snuffelen, maar bij deze diagnose hoort geen verdoofd gevoel aan een kant van het lichaam. Ik ben een vrouw van 32 die haast nooit ziek is en werd vooral bang van dat verdoofd gevoel. Wat kan de verklaring hiervoor zijn?

    Reageer
    #2

    Er is toch een diagnose gesteld door een arts? Wat wilt u dan precies weten?

    Reageer
    #3

    Hallo Olaf,

    Ik zou graag willen begrijpen waarom de helft van mijn lichaam verdoofd was. Van wat ik heb gelezen over Vertigo hoort dat niet bij de symptomen.

    Reageer
    #4

    Kun je duidelijk omschrijven wat jij met verdoofd bedoelt? Had je geen gevoel in één lichaamshelft, kon je je één lichaamshelft niet bewegen, was dit objectieve neurologische uitval? Mensen gebruiken dit soort woorden namelijk voor hele verschillende dingen. En als er door een arts is vastgesteld dat er sprake is van vertigo, dan is dat wel objectief.

    Reageer
    #5

    Hi Marieke,

    Het waren zware tintelingen, het gevoel alsof je lichaamsdeel "slaapt". Bij m'n gezicht was het net alsof ik door de tandarts was verdoofd aan een kant. Ik kon dus wel voelen als er aan me gezeten werd.

    Hoop dat ik het zo duidelijker heb omschreven.

    Reageer
    #6

    Ik denk eigenlijk het eerste aan een flinke hyperventilatie aanval.

    Reageer
    #7

    lichte tia ?

    Reageer
    #8

    migraine heeft ook zon tintelingen in kanten van t lichaam wang gezicht tong etc;) heb t zelf namelijk ook

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nicole hoe gaat het nu met je? Heb je nog vaker zo'n aanval gehad? Je zou evt. naar een huisarts kunnen gaan voor onderzoek en je evt. laten doorverwijzen naar bijvoorbeeld een neuroloog...geen idee of het in portugel ook zo werkt

    Reageer
    #10

    Dank voor alle reacties 🙂

    @Sanne: Mijn huisarts vertelde inderdaad dat het kán gebeuren bij een migraine/vertigo aanval, maar dat het zeker geen standaard symptoom is. Ik geloofde het eerlijk gezegd niet echt, ze was niet echt overtuigend en het leek een beetje alsof niemand wist wat die tintelingen veroorzaakte en maar wat riepen. Maar nu ik o.a. jouw reactie zie, ben ik er steeds meer van overtuigd dat het inderdaad een zware migraine aanval was.

    Heel raar, nooit eerder gehad en gelukkig nooit meer last van gehad. Ben er wel zwaar van geschrokken. 😉

    Reageer
    #11

    nicole volgens mij heb je inderdaad een zware migraine aanval gehad .Ik hebde afgelopen 3 weken al 2 keer zon aanval gehad . En aangezien dat ik al zeker 25 jaar migraine heb en deze symtomenheel vaak mee heb gemaakt moet het wel migraine zijn.het is niet fijn ,maar kop op en veel sterkte m.v.g piet

    Reageer
    #12

    hey, ik zou maar even langs de huisarts gaan want dat kunnen ook symtomen zijn van een hersentumor
    ik heb zelf de volgende symtomen
    -doof gevoel aan rechteroor
    -1 week geleden een branderig gevoel in hooft en leek wel of er watten in zaten
    -het lijkt wat dikker in mijn rechter nek maar als ik er op druk dan voelt het niet dikker

    Reageer
    #13

    Is het ook mogelijk om migraine te hebben zonder hoofdpijn, maar wel die tintelingen?
    Ik twijfelde aan die uitslag van de neuroloog, nadat er niets bleek uit scan, hartfilmpje, bloeduitslagenen controle van de halsslagaders...

    Reageer
    #14

    Ja dat kan. Dat noemt met migraine sans migraine. Dus wel alle andere verschijnselen van migraine maar dan zonder hoofdpijn.

    Reageer
    #15

    In heb DAT self took dagenlijk, mijn held rechterkant van mijn lichaam slaat dood en gaat tintelen. Soms kan in mijn rechter arm of been niet meer bewegen, of word ik duizelig. Mijn rechter Kant kraakt ook heel hard met bewegen. De ene keer doen mijn gewrichten Allen rechts heel pijn, of in heb erbijna been gevoel in, kan iemand RAAd given, de huisarts west niet wat ie moet down

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn, duizelig en verdoofd rechter kant lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief