Opgezette lymfklier (al jaren)

  • #1

    Ik heb al zoalang ik mij kan herinneren een opgezette klier in mijn hals. De dokter heeft hier ong 16 jaar terug een bloedonderzoek voor laten doen maar dit was allemaal goed. Ik heb pas nog een bloedtest laten doen voor de leverziekte AIH wat gelukkig ook allemaal goed was. Maar is het eigenlijk normaal dat die klier zo blijft? En hoe weet ik nu wanneer ik er wel mee naar de dokter moet? Of moet ik gewoon een standaard controle laten doen? Met de bloedtest zijn lyctocyte (witte bloedplaatjes) getest en die waren goed vandaar de opmerking over AIH.

    Reageer
    #2

    Als een lymfeklier zwelt als reactie op een infectie en er tijdelijk veel cellen actief worden die eropuit gestuurd worden naar de infectie als een soort soldaatjes, kan de klier zelf wat in de war raken waardoor er een soort littekenweefsel in de lymfeklier ontstaat. Dit wordt fibrose genoemd, dus een groei van bindweefsel. Dit kan totaal geen kwaad, en daardoor kan de klier dik dus blijven als de infectie al lang verdwenen is.

    Reageer
Reageer op: Opgezette lymfklier (al jaren)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief