Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Tintelend en duizelig gevoel in hoofd in relatie met ogen???

  Tintelend en duizelig gevoel in hoofd in relatie met ogen???

D #1 14 jan 2007 03:12

Het hele verhaal begon zo’n 2 jaar geleden, toen ik 22 was. Ik zat in de trein op weg naar mijn toenmalige vriendin. Ik had er al een tijdje last van dat ik me soms duizelig voelde en tintelingen in handen en voeten had, maar deed er niet zoveel op uit. Die avond in de trein werd het echter heel erg, en voelde het alsof ik ieder moment op kon gaan vallen. Zijn toen direct naar ’t ziekenhuis gegaan, en daar te horen gekregen dat het hyperventilatie was. Dat wetende was dat probleem opgelost.
Sinds die tijd hield ik af en toe die klachten en ging hiermee naar eigen huisarts. Die vertelde me dat lichaam en ziel niet meer in harmonie zouden zijn, en ik naar een psycholoog zou gaan. Dit niet alleen om de hyperventilatie, maar ook om vergeetachtigheid en lusteloosheid wat ik sinds die tijd een beetje gekregen heb. De klachten leken volgens hem op een burn-out / depressie, wat gedeeltelijk door het drukke ondernemerschap ontstaan zou zijn. Uit een bloedtest kwam verder niets naar voren.
Na enkele gesprekken met de psycholoog en het zien van die rekeningen werd het er allemaal in ieder geval niet beter op, voor mijn gevoel was ik hier niet op het goede adres. Ook oefeningen tegen hyperventilatie hielpen niet.
De klachten namen echter steeds grotere vormen aan. Ik kon steeds slechter dingen onthouden, als iemand zich voorstelde wist ik direct daarna zijn naam/gezicht al niet meer. Ook werd de duizeligheid steeds erger, met name in grote / drukke ruimtes. Onder invloed van stres nam het allemaal nog grotere proporties aan. Het voelde continu alsof ik om zou gaan vallen / de controle over mezelf kwijt zou raken, ook leek het alsof m’n hoofd vast stond. Naast dit alles was ik ook nog eens erg moe.
Na enig zoekwerk op internet ben ik toen bij Pieter Freijters uitgekomen, van Mind Tuning. Erg bijzondere man! Hij vertelde me na enkele testjes dat mijn problemen veroorzaakt zouden worden door onderconvergentie (soort omgekeerd scheelkijken). Met die wetenschap verwees hij me door naar een optometrist/optoloog. Dat wetende voelde ik me op dat moment iets beter, maar de hoofdklachten bleven (bijzonder slecht kunnen onthouden, gespannen gevoel in hoofd, druk op het hoofd, gevoel van afwezigheid, zweverig gevoel/duizeligheid, vaak uitgeput gevoel, regelmatig verkeerd ademhalen (met de borst ipv buik), bang dingen te vergeten, problemen met de taal, etc…).
Enige tijd later ben ik toen naar een goede optometrist/optoloog gegaan, die de klacht inderdaad geconstateerd heeft. Volgens hem zouden de klachten hier vandaan komen. De exacte klacht draagt volgens hem het labeltje “fixatie disparatie”. Dat wetende was ik natuurlijk helemaal in de wolken dat na 2 jaar iedere dag me rot gevoeld te hebben alles opgelost zou worden.
Enkele weken later kon ik toen de voorgeschreven glazen met prisma’s erin ophalen. Ik heb altijd een bril gehad, de laatste 5 jaar had ik lenzen met een – sterkte van 3.75. Dat ik me de eerste dagen erg vreemd zou voelen met die prisma glazen was iets wat heel normaal zou zijn volgens de betreffende meneer, en dat was ook zo. Ik was nog duizeliger, en alles leek dubbel te zijn. Echter, na enkele uren zag de wereld er wel ineens compleet anders uit. Alles leek diepte te hebben, en zelfs m’n eigen huis leek ineens veel strakker te zijn. Dit mooie gevoel was echter na enkele dagen weg (of ik was eraan gewend…). Sinds die tijd zijn de klachten echter in ieder geval niets minder geworden. Wat ik er alleen wel bij gekregen heb is boven in m’n hoofd, net onder de haargrens, een tintelend / drukkend gevoel. Dit is een plek die een beetje varieert van positie en omvang, maar doorgaans heeft hij een doorsnede van zo’n 10 cm en ligt hij midden op het hoofd. Deze plek veranderd echter van positie. Soms zijn het de 2 slapen die drukken, soms zit het achter op het hoofd, soms in een klein gebiedje in het midden. Het voelt als een drukkend/kloppend gevoel met tintelingen. Het lijkt soms alsof er een baksteen op m’n hoofd ligt zegmaar, maar dan wel helemaal bovenop. Na gelang ik kijk naar kleine dingen / me inspan of (emotioneel) gestrest ben wordt het erger of minder erg. Op dagen dat ik compleet ontspannen ben, en gewoon lekker thuis kan hangen heb ik er nagenoeg geen last van, maar zodra ik me in moet spannen (tekst lezen, moeilijke gesprekken voeren, of lopen in drukke/grote situaties wordt het erger, soms zo erg dat ik niet eens een roltrap naar beneden kan vanwege de druk/duizeligheid die (waarschijnlijk vanwege de schrik) hyperventilatie tot gevolg heeft. Deze hyperventilatie is echter in mijn geval het vasthouden van de adem bovenin, niet het heel snel in en uit ademen.
Uiteraard heb ik de optoloog/optometrist hierover enkele keren gebeld, maar deze vertelde me dat dit een normaal verschijnsel kan zijn, omdat ik nu met 2 ogen ga kijken, en ik eerder altijd met slechts 1 oog “aktief” zou kijken. Ik heb over 3 weken een afspraak voor controle, en vanaf dat moment krijg ik verdere oefeningen mee naar huis, zodat ik over een jaar eventueel zonder prisma’s kan leven.

Het voelt echter allemaal heel erg vreemd. Ik begin me zorgen te maken dat er toch iets anders aan de hand is. Een jongen van 24jr die niet eens een naam kan onthouden van een bijvoorbeeld een grote klant, of een leuk meisje. Iemand die een beetje film niet kan volgen, en de namen van de spelers in een soap waar ik al jaren naar kijk niet weet. Ook het onthouden van zaken (plaatsen / namen) uit het nieuws of andere media is zo goed als onmogelijk. Langzaam voel ik me, ondanks dat ik een behoorlijk IQ heb, best dom worden. Ook het schrijven van sommige woorden is soms lastig voor me. Naast dit alles heb ik de continue druk op m’n hoofd met tintelend gevoel, en regelmatig het hyperventilatie gevoel. Ik kan in ieder geval niet meer leven zoals ik graag zou willen.


Het spijt me dat het zo’n enorm verhaal geworden is, maar veel korter kon ik het niet samenvatten. Ik hoop dat er mensen zijn met dezelfde klachten. Ook zou ik graag willen weten of ik me serieus zorgen moet gaan maken, en toch naar de huisarts moet gaan.

BS #2 14 jan 2007 15:23

Je bent niet dom ! !
Je bent heel verstandig, zo te lezen.
Er is wel iets aan de hand ,dat is duidelijk.
Het slecht kunnen concentreren en onthouden zou een gevolg kunnen zijn van de langdurige spanning over je gezondheid. en andere zaken.
Veel wijst op hyperventilatie.
Kan ook van de ogen komen of een neurologische oorzaak hebben.

ik denk dat je de hyperventilatie met deskundige hulp moet aanpakken.
Ontspanningstherapie,yoga,sporten, ademhalingstherapie , allemaal manieren om de hyperventilatie te lijf te gaan.
ik heb de indruk dat je veel te veel bezig bent met wat je beschrijft.
Maak je ook plezier, heb je vrienden ?
Als je niet lekker in het leven staat merk je dat aan je lichaam.

Als het met je ogen niet beter gaat, laat je dan doorverwijzen naar een (academisch) ziekenhuis.

Anoniem #3 14 jan 2007 19:18

Ik zou zeker nog een keer naar de huisarts gaan, want dit is echt niet gezond. Misschien dat er zelf wel wat mis is met je hersenen (tumor). Ik wil je niet bang maken hoor, maar het klinkt gewoon absoluut niet goed!

D #4 14 jan 2007 22:19

Daar had ik natuurlijk ook al aan gedacht, echter heb ik niet altijd last van deze klachten. Als ik bijvoorbeeld gewoon een "thuis hang dagje" heb, en niets te doen heb, heb ik er nagenoeg niet tot geen last van, evenals dat ik er bij totale ontspanning geen last van heb. Als het een tumor zou zijn, zou deze er toch altijd moeten zijn, en niet meestal? Zo heb ik er 's ochtends nooit last van, en wordt het meestal op een werkdag door de dag heen erger. Ik vind m'n werk echter super leuk (eigen onderneming) en ga er helemaal in op. Vaak werk ik wel TE hard, en neem ik TE weinig rust, omdat ik het zo leuk vind, en gewoon graag m'n werk af wil hebben voor die dag. Op dat soort momenten heb ik er dan altijd wat meer last van.....

k #5 08 feb 2007 09:34

hoi, ik heb hetzelfde gehad als d, alleen in mindere mate. ik was 3 keer naar de huisarts geweest en er was bloedtest gedaan in het ziekenhuis. maar de huisarts kon niks vinden wat mijn duizeligheid veroorzaakte. toen heeft hij mij doorverwezen naar een neuroloog. er is toen een eec en ct gemaakt en gisteren ben ik bij de neuroloog geweest en heb uitslag gekregen. met mijn hoofd is er niks aan de hand. ik zou last hebben van hyperventilatie en word nu doorverwezen naar een logopedist. ik voel me natuurlijk wel opgelucht dat er niks ernstigs is, maar ik heb nog steeds de klachten. en misschien verergert de stress ook wel de klachten, want tijdens mijn vakantie had ik er geen last van. dus wat d. moet doen is naar de huisarts gaan en alles laten onderzoeken.

nicole #6 09 feb 2007 21:13

ben je al bij een neuroloo geweest misschien kan hij je hersendruk meten misschien is die te hoog want dat kan ook te maken hebben met je ogen, je hebt niet het gevoel dat je jezelf aan het verliezen bent dat je vreemd bent van jezelf?

hippie #7 15 feb 2007 14:39

Ik herken jou klachten heel erg goed! Ook ik heb dat gevoel in mijn hoofd en ik sta doodsangsten uit. Er is bij mij hyperventilatie geconstateerd, maar ik maak me er nog steeds erg ongerust om..
Ik krijg verder geen onderzoeken etc, maar ben wel erg benieuwd of er bij jou iets uit gekomen is?
het is heel beangstigend allemaal hé. Bij mij is de hoofdpijn overigens ook de ene keer erger dan de andere keer, maar wel continue aanwezig. Soms lijkt mijn hoofd ook uitelkaar te klappen, en mijn concentratievermogen is verre van wat het geweest is.

Moi #8 16 feb 2007 09:49

Ik heb ook last van hyperventilatie schijnbaar chronisch. Gisteren had ik een behoorlijk hevige aanval. Mijn linkerarm voelde vervelend aan, druk op de borst, misselijk, neiging tot braken. Hoge hartslag.

De hoge hartslag bleef een paar uur. Ik was zo moe dat ik er toch van in slaap viel. Alleen vanochtend voelt mijn linkerarm nog steeds vervelend aan, mijn hoofd voelt zwaar aan en mijn borststreek voelt ook nog pijnlijk aan. Ik heb de dokter gebeld, maar die zegt om dat ik het eerder heb gehad, dat ik het moet aankijken hoe het vandaag gaat. Ik ben zo bang. Ik voel me er helemaal niet gerust op.

Danny #9 09 apr 2007 21:03

ik herken mijzelf ook met deze klachten, vooral vermoeidheid en concentratie problemen en erg wazig voelen,
ook meerdere keren naar huisarts geweest, ook niks gevonden. Waar ik zelf achter kwam was dat als ik niks vermoeiends deed voor mijn ogen, dus zomers en op vakantie, dat ik mij langzaam weer lekker ging voelen, dus wat ik probeerde vol te houden was geen computer gebruik, niet lezen, geen tv, dat helpt voor mij. met het zoeken naar een oplossing bij optomotrist terechtgekomen daar bleek dat ik dus fixatie desparatie bleek te hebben die mijn klachten veroorzaken bij mij was het een hoogte verschil in mijn ogen. dus een prisma bril aangemeten gekregen. ik loop er nog steeds en wacht op een wat sterkere bril, omdat deze bril die ik nu heb niet alle klachten wegnemen, maar ik weet in ieder geval na 4 jaar wat mijn klachten veroorzaken en dat scheelt een hoop stress. dus check de site en kijk of je je kan vinden met de klachten. en wat stress betreft probeer dat zoveel mogelijk te vermijden, dat verergert het allemaal, probeer niet te veel aan je gezondheid te denken zoek ontspanning, sporten of zo, en wat ik ook niet doe is koffie drinken dat lijkt ook slecht op mij te werken.
groetjes Danny
Laatst bewerkt: 08 mrt 2011 15:52 door .

S. #10 18 jul 2007 12:55

Beste D,

Ik herken jouw klachten ook, ik heb enorm last van een wazig gevoel in mijn hoofd gevoel van afwezig zijn, lichaam en geest zijn niet één momenteel. Tevens heb ik veel moeite om een gesprek te volgen en om dingen te onthouden. Daarnaast ben ik zeer prikkelbaar en agressief vooral tegen mijn vriendin. Ik heb echt een katerig gevoel en dat al drie jaar lang. Huisarts denkt dat het een vorm van depressie is, ben al bij psychoterapeut geweest maar dat levert niks op. Heb ook al meerdere malen sint janskruid gebruikt (Kira Forte). Maar heb ook niet het idee dat dat echt helpt. Het is zo moeilijk om uit te leggen wat ik voel. Depressief ben ik niet want ik doe gewoon alles nog met plezier maar ik voel dat er iets niet goed is. Heb soms ook angstaanvallen en last van innerlijke onrust alsof mijn hoofd gaat exploderen. Ik word zo moe van mezelf en wil me gewoon weer top voelen want nu is het plezier in het leven gewoon minder. Zit er aan te denken om naar het ziekenhuis te gaan om mezelf helemaal te laten checken. Hopelijk kom ik eruit sporten helpt wel iets maar lost het probleem niet op. Graag hoor ik jouw reactie of heb je tips.
Sterkte .

MG #11 21 jul 2007 00:45

Beste medeforummers,

Ik herken de klachten erg goed, ik ben 20 jaar en heb een druk leventje, heb een baan als uitvoerder bij een brandpreventiebedrijf, heb een lieve vriendin en woon samen met een goede vriend van mij, ik heb er nu sinds een jaar last van , heb begon vorig jaar rond september toen een vriend van mij aan kanker leide, hij is toen vrij snel overleden, ik had toen ook dat ik heel erg twijfelde aanmezelf qua gevoels etc, ik ben ook een psycholoog geweest maar daar heb ik ook niks aan gehad. Ben soms erg chagerijnig en kwetsbaar.

Ik word er helemaal gek van net zoals jullie, en ik heb ook dat als ik op vakantie ben, of een leuke werkweek heb dat ik nergens last van heb, net zoals een andere medeforummer vertelde in dit onderwerp.

Ik hoop op meer reacties zodat we elkaar kunnen steunen.

Gr MG

Anoniem #12 26 jul 2007 00:04

als onderzoeken verder niets uitwijzen dan kun je ervan uitgaan dat het spanning/hyperventilatie is. je kunt a. in therapie gaan. b. een klassiek homeophaat raadplegen. c. naar een Chinese arts gaan(die kijken heel anders naar klachten) d.accupuntuur e. yoga f,sporten g. massages. Dit zijn verschillende oplossingen, de bedoeling is dat je begint met iets wat jouzelf het beste lijkt waarschijnlijk is een combinatie het beste dus b.v. de Chinese arts en yoga of de homeophaat en massages. . zou er niet meedoorlopen, zonde van je dagen die zo voorbij gaan. Ik wens je veel sterkte en succes met het vinden naar de juiste therapie. Brenda

B #13 02 okt 2007 11:42

Ik herken je beschreven klachten volledig. Ik heb achtereenvolgens scans laten maken van mijn onderrug, mijn nek, mijn hoofd etc. Mijn oren zijn getest, mijn zenuwstelsel, mijn reactiesnelheid, mijn oogbewegingen etc. Een half jaar, 6 doktors, een kinesist, bloedvatverwijders en spierverslappers later vond ik eindelijk iets wat voor mij wel heeft geholpen om er vanaf te geraken:

"Intensief sporten" ... de eerste keren voelde ik mij alleen maar duizeliger worden wanneer mijn hardslag opliep. Dat voel ik nu nog steeds op piekmomenten tijdens het sporten. Maar naast het sporten ben ik er zo goed als volledig vanaf * houdt hout vast*. Voor mij volstaat het voorlopig om 4 uur intentief, tot het uiterste te sporten. Dit helpt mij ondertussen toch al 3 maanden bijna volledig van mijn klachten af. Ik hoop dat het nooit meer terugkeerd en dat er, als dat ooit zou gebeuren, nog andere manieren zijn om de klachten te verhelpen.

Succes to all of you ;)

Sven #14 08 okt 2007 11:08

Beste

Ik moet zeggen ik heb iets dergelijks voor denk'k. Ik heb dus echt last van m'n ogen; ik moet me zwaar concentreren om wagen te rijden en tv te kijken en bijgevolg krijg ik soms duizeligheden en onpas gevoel aan de maag. En bij momenten let ik dan te veel op m'n adem en ik krijg dan moeilijk adem.
Ik heb dit gekregen na een bijzondere stressvolle periode en ik heb altijd een lui oog gehad. (ik zie een dominant zicht uit m'n rechteroog). Ik probeerde m'n linkeroog wat te activeren en sindsdien heb ik van deze symptomen last. En soms wat vlekken op m'n zicht uit m'n linkeroog.
Is dit wat jouw gevoel wat schetst?
Kan je me hierover iets laten weten want ben er eigenlijk ook niet gerust in.
Laatst bewerkt: 11 apr 2011 17:03 door .

Anoniem #15 09 okt 2007 19:23

Sven, zijn je ogen nagekeken ?
Heb je een bril nodig ?

Sven #16 10 okt 2007 11:19

Nee, maar kunnen m'n ogen zulke symptomen veroorzaken
tis gwn soms dat ik echt zou wegdraaien en ik moet me zwaar concentreren om er gwn bij te blijven.
Alsof ik gwn weg ga zijn in m'n hoofd :s

IE #17 28 nov 2007 19:02

Hee!
Ja ik herken dit dus ook! ik heb sinds een paar weken steeds een soort van druk in mijn hoofd iets boven mijn slapen, ik wordt ook heel duizelig als ik in een drukke en warme trein zit. Af en toe zit er ook eensoort van druk op mijn ogen, maar zodra ik met vriendinnen de stad in ga of als ik gezelschap om me heen heb zoals vrineden en familie heb ik er geen last van. Heel raar allesmaal moet ik mij zorgen maken ?

Liefs IE

HiddeHidde #18 11 dec 2007 19:48

Beste Sven,

ik heb je topic gelezen en ben zeer benieuwd hoe het nu met je gaat. Is er al wat gevonden? Ben je nog bij specialisten geweest?
Bijna al je klachten komen namelijk overeen met de klachten die ik heb.

Ik ben ook al bij gigantisch veel specialisten geweest. Oogartsen, Opticiens, KNO-arts, Neuroloog, Long-arts, Psycholoog, Psychiater etc. Maar tot op heden is er nog niet veel gevonden.

Ben nu bezig met atropine oogdruppels, dit zorgt ervoor dat mijn hoofdpijn en druk achter mijn ogen/wenkbrauwen/voorhoofd compleet over is.

De afwezigheid/vergeetachtigheid/lees/leesproblemen zijn er echter nog steeds.
Ben je al bij de orthoptist geweest? Aangezien je vroeger een lui oog had?
Verder klinkt het ook heel erg bekend in de oren over het feit dat je niets onthoudt. Films niet kunnen volgen, namen niet onthouden, niet meer weten wat je een paar dagen geleden hebt gedaan etc.

Ik hoop van je te horen!

Groetjes,

HiddeHidde

Otje #19 19 dec 2007 00:22

Hoi,

Ook ik herken dit. Ik ben ook gediagnostiseerd als hyperventilatiepatiënt. Ik heb baat gehad bij een behandeling van mijn lichaamshouding en ademhaling.
Ik bleek te weinig te ademen vanuit de flanken en door mijn hoofd / nek te buigen komt is er een en ander beklemd in mijn nek. Ik heb ook een lange nek. Bovendien speelden er klachten van angst (psychisch trauma). Dus al met al angst, nekklachten en hyperventilatie in combinatie.
Mensendiek heeft goed geholpen voor een betere ademhaling en houding van het hoofd. Maar ik verval in herhaling.
Psychotherapie, steunende groepstherapie heeft goed geholpen voor de angsten.
Ik vermoed dat er ook iets met hormonen is. Ik heb er namelijk in verschillende periodes van mijn maandelijkse cyclus min of meer last van.
Wat betreft intelligentie, ik heb ook een hogere intelligentie en mijn aandacht kan ik in verband met het voorgaande moeilijk erbij houden soms.
Ook hetzelfde: als ik fit ben gaat het goed. Dan onthoud ik afspraken en andere belangrijke dingen.

Hebben jullie ook een lange nek?

Anoniem #20 21 jan 2008 04:41

Hieronder syptomen die kunnen duiden op hyperventilatie:

Algemeen
• Vermoeidheid
• Prikkelbaar
• Slaapproblemen
• Moeite met helder denken
• Afwezig gevoel
• Moeite met praten
• Snel vermoeid raken

Spieren
• Trillingen
• Stijfheid vingers handen
• Bevende handen
• Dood of tintelend gevoel in vingers handen
• Dood of tintelend gevoel in voeten
• Dood of tintelend gevoel in het gezicht
• Tintelende tong
• Koude rillingen
• Slap of zwaar gevoel in je benen

Centraal zenuwstelsel
• Hoofdpijn,band om je hoofd
• Duizeligheid
• Gevoel van flauw vallen
• Dubbelzien
• Flauw vallen
• Lage rugpijn
• Licht gevoel in je hoofd
• Vaak urineren
• Duizeligheid bij zitten en of liggen
• Oorsuizingen/pieptoon
• Wazig zien of zwart voor de ogen
• Nek en schouderklachten

Spijsvertering
• Opgeblazen gevoel
• Diaree/Obstipatie
• Pijn in de maagstreek
• Misselijkheid
• Winderigheid
• Boeren/Oprispingen
• Hikken
• Braken
• Droge mond

Hart en vaten
• Hartkloppingen
• Overslaan van je hart
• Pijn op de borst
• Koude klamme handen
• Transpireren

Psyche
• Angsten
• Ongelukkig gevoel
• Gejaagdheid
• Huilen
• Onwerkelijk gevoel
• Onrust
• Depressief gevoel
• Nervositeit
• Concentratiestoornissen
• Fobieen

Long- en luchtwegen
• Kortademigheid
• Ademnood
• Ademnood - vooral 's nachts -
• Vaak zuchten geeuwen
• Prop in je keel
• Benauwdheid gevoel
• Druk op de borst
• Keelkriebels, kuchen
• Frequent ademen, hijgen
• Pijnlijke ademhalingsspieren

Wel wordt ook gewaarschuwd (in uitzonderlijke gevallen) dat bepaalde syptomen bij een beroerte hetzelfde doen geloven als bij hyperventilatie.

sven #21 28 feb 2008 15:02

Beste hilde

Ik ben op reis geweest, het was verminderd
maar de laatste dagen heb ik moeilijkheden om te slikken (alsof krop in keel) druk op m'n hoofd, warm, duizelig en stramme nek

zou dit terug keren?? :(

Pien #22 25 mrt 2008 09:52

Jeetje, dit verhaal is zo herkenbaar. Ik voel me al maanden niet helemaal lekker en wat het nou precies is...tja. Vaak ben ik erg afwezig, kan me niet concentreren, moeie met dingen onthouden en heel stom maar het voelt net alsof m'n hersenen te groot zijn voor m'n hoofd :P (misschien ben ik gewoon te slim hehe). En daarnaast heb ik soms tintelingen aan de achterkant van m'n hoofd, altijd op dezelfde plek en heb ik het gevoel dat m'n hoofd heel zwaar is en dat resulteert weer in kramp/druk bovenin m'n nek, waar het hoofd begint. En dan rare hoofdpijnen die ik voorheen nooit had zoals achter m'n ogen enzo. Kan nog wel even door gaan hoor; soms druk op m'n neus, oren, kramp in handen, enorme dorst...

Ik ben dus naar de dokter geweest (alleen niet in Nederland, ik woon momenteel in het buitenland waar de zorg niet echt goed is) en ik kwam zelf aan met de gedachte dat ik misschien een bril nodig heb. En dat was dus zo. Één oog schijnt wat minder te zijn zodat het brandpunt niet gelijk ligt (fixatie diferentatie of niet?). Heb het brilletje nu een week en de klachten zijn wat minder, maar zeker niet over...

Weer naar de dokter dus (na wat googlen) en gevraagd of het hyperventialtie kon zijn. Nee was zijn antwoord want dan had hij het in de bloedtest kunnen zien....maar wat het anders is weet hij ook niet. Volgens hem is het psychisch. Dat zal ook wel grotendeels zo zijn, en alhoewel ik een stressvol leventje heb, er waren ergere periodes...Maar ik heb voorheen wel wat aanvallen gehad van hyperventilatie, dus is de kans dan niet groter? En is het wel te zien in je bloed? Wat moet er dan anders zijn? Ik heb dus een bloedtest gedaan en er was iets niet helemaal goed aan (maar hoe het heet in het nederlands weet ik niet). De dokter legde mij uit dat mijn bloed, samen in een andere substantie, te snel stijgt (in een buisje ofzo). Hij zei dat dat een ontsteking kan zijn of uitdroging...maar hij zei dat het niet nodig was om verder te onderzoeken.

Voor nu hou ik het denk ik maar even vol tot ik weer in NL ben en dan laat ik het weer checken. Maar het is inderdaad heel vervelend om niet te weten wat er precies is....

P #23 16 apr 2008 14:48

ik heb eigenlijk zo'n beetje dezelfde klachten als die in de onderstaande berichten. ik heb al een paar jaar een heel wazig, suf en afwezig gevoel in mijn hoofd. ik kan dingen ook vaak niet onthouden, ook al zijn ze net gezegd of heeft iemand net iets aan me gevraagd. zo'n beetje iedere dag heb ik er op mijn werk last van. als ik dan thuis ben uit m'n werk en ik heb gedoucht, voel ik me weer iets beter. de laatste tijd heb ik er in het weekend ook regelmatig last van. ik twijfel of ik wel naar de dokter zal gaan, omdat het heel moeilijk is om te beschrijven wat je dan precies voelt. ik denk dat de dokter het makkelijk zal afdoen met: het zal wel hyperventilatie (ben ik al eens eerder voor bij de dokter geweest) of stress.

Heeft iemand nog tips wat ik er zelf aan kan doen?

Alvast heel erg bedankt.

JV #24 10 jul 2008 11:50

Wederom herkenbare verhalen!
Godzijdank ben ik op dit forum terecht gekomen, aangezien alle besproken punten van alle anderen precies overeenkomen met de mijne.

Ik ben zelfstandig ondernemer en heb een stressvol leventje. Het begon met duizelingen, welke langzaamaan steeds erger werden. Inderdaad vervreemding van jezelf, alsof je "zweeft" achter jezelf aan. Gek genoeg merk je ineens op dat je dus niet rationeel nadenkt en schrik je. Je hebt geen controle. Dit resulteert in verkeerd ademhalen. In mijn geval niet snel ademen maar een druk op de borst waarbij het lijkt of je alleen maar wilt uitademen. Oefeningen lukt niet, gezien de te hoge spanning. Hyperventilatie is orde van de dag. Maar ik moet wel een zaak runnen!

Wat ik niet veel gelezen heb, en bij mij wel erg heftig kan zijn, zijn paniekaanvallen. Via de huisarts Tranxene gekregen, en deze heb ik ook echt nodig. De huisarts houdt t op stress, ga lekker sporten, maar ik heb t gevoel dat er iets anders is. Ik kan een hoop hebben en alleen de stress lijkt me niet de enige factor.

Had echo's van nieren e.d. laten maken, foto van longen kwam allemaal niks uit.
Wel een lekker nieuwkomer is een enorme druk op mn darm, linksonder mn rib. Volgens velen een spastische darm. Dit speelt regelmatig op en het geeft een onpasselijk zeurderig gevoel. Dit resulteert in een verkramping van mn hele linkerkant, zonder dat je te merkt. Nu zelfs zo erg van teen tot kruin, inclus mn linker gezichtshelft. En verkramping zorgt weer voor hyperventilatie, want je kan niet met je buik ademen. Al met al een zootje, terwijl ik never ergens last van had, en nog geen asperientje slikte !

De overige klachten zijn:

Verkramping
Hoge hartslag
Wegtrekkers
Paniekaanval met heftig vluchtgedrag, zelfs in de auto...had ik nooit!
Tintelingen over alleen mijn Linkerhelft van mn hele lichaam, weird, alsof je uit 2 personen bestaat. Rechterkant is niks mis mee..
Krop in de keel
Slecht slapen
Pijn in de spieren tussen mijn ribben
Warm worden van linkerslaap met hoge druk.

Ik voel me niet serieus genomen door de huisarts , maar ik moet iemand vinden die kan aantonen waar ditalles op wijst.
Zo kan ik geen leven leiden en zaak runnen, het beheerst alles wat ik doe, en een bril? Is dat de oplossing? Volgens deze verhalen op dit formum helpt t een beetje...

Het engste van alles is dat ik op dit moment het gevoel heb dat door de druk een ader gaat springen en t licht uit gaat..en daarentegen weerhoud t je ook om te gaan sporten, bang voor overbelasting van de aderen?! Deze gedachte maakt je ook niet erg rustig, met als gevolg dat je minder gaat doen om druk te verminderen, maar tegendeel gebeurd.

Waar ik benieuwd naar ben, hebben de mensen op dit forum ook problemen thuis, en met name het gevoel hebben dat je geen basis hebt?

T is een lang verhaal geworden, maar ik ben bereid om met iedereen te zoeken naar antwoorden!

Gr. JV.

brenda #25 11 jul 2008 13:30

welkom in de wereld van hyperventilatie.

het is inderdaad een hel en je wil gewoon dat er een oorzaak wordt gevonden.

natuurlijk is het goed dat je naar de huisarts gaat en het een en ander laat controleren maar vaak wordt er gewoon niets gevonden en zul je zelf aan de slag moeten.
Wat heel goed helpt is ademtherapie, het lijkt zo simpel maar het helpt, Google eens naar een goede ademtherapeut.

Je kan dan nog een aantal dingen doen: een Klassiek homeophaat bezoeken, of naar een arts in de Chinese Geneeskunde, lees er iets over en maak dan een keuze wat jij het meest vindt passen.
ze kijken allebei nml op een andere manier naar jouw klachten.
echt het proberen waard, als je extra verzekerd bent, worden beiden vergoed.
wens jullie allemaal heel veel sterkte, echt, het gaat over maar je moet er zelf wel aan werken!
Brenda

Tintelend en duizelig gevoel in hoofd in relatie met ogen???

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA