gezwollen lymfeklieren hals/lies

  • #1

    Hallo iedereen,

    ik ben een jongen van 17 jaar en verkeer volgens mij in gezonde toestand (hoe ik me voel) maar toch moet er iets zijn vermits ik gezwollen lymfeklieren heb.

    Ik heb al sinds een paar jaar last van opgezette lymfeklieren in mijn lies. Ik heb toen, nu 3 jaar geleden, eens gevraagd aan mijn moeder/vader/grootvader enz wat het kon zijn. Ze zeiden allemaal dat het gewoon gezwollen klieren waren omdat ik in mijn puberteit zat. Mijn vader en opa hadden het zelf ook beide gehad dus maakte ik me geen zorgen. Ik had voor de rest geen enkele klacht buiten het feit dat ik al heeel lang last heb van gevoelige darmen, ik heb nogal snel last van diarree.

    Nu, in november 2010 (2 maand geleden ongeveer) kreeg ik de griep. Ik was moe, nachtelijk zweten, koude rillingen, spierpijn => een typisch griepje. Iets dat me echter meer verontrust was dat er een aantal klieren in de rechterkant van men hals waren gaan opzwellen. Ik had gelezen op het internet dat ze konden gaan opzwellen bij ziekte en erna nog steeds geezwollen konden blijven maar dan wel moesten afnemen maar ik ben met zo'n dingen echt verschrikkelijk ongerust en heb toen de huisarts laten komen. Die zei dat ik me nog totaal geen zorgen moest maken en dat als het binnen 3 weken nog niet over was, ik eens moest terugkomen maar ik ben tot in het heden nog niet teruggeweest 🙁

    De examens naderde en ik voelde me gewoon super goed in mijn vel. Ik had van niets anders last buiten van die gezwollen lymfeklieren en maakte me dus ook geen zorgen maar ben nu toch wel eens van plan naar de huisarts te gaan omdat het me gewoon blijft kwellen: stel dat ik toch kanker heb? stel dat het al vergevorderde kanker is en dat er geen behandeling meer mogelijk is? stel dat het gewoon een infectie is?

    Ik weet het gewoon niet meer, het blijf me gewoon kwellen. Als ik ook nog maar één extra klacht krijg, bijvoorbeeld rugpijn (door het zware werk die dag) begin ik direct als een gestoorde op het internet te zoeken naar verbanden tussen lymfeklieren en rugpijn enz en zo gaat dat keer op keer 🙁 dus ik ben nu wel van plan om eens naar de huisarts te gaan.

    groeten,
    Deeltjesverneller

    Reageer
    #2

    waarom blijf je hiermee doorlopen? ga naar de huisarts, zoals hij al heeft aangegeven en laat bloed prikken.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt!!

    Meestal zwellen lymfeklieren als je ziek bent als gevolg van een infectie of ontsteking. Kanker is echt zeldzaam maar inderdaad niet onmogelijk.

    Reageer
Reageer op: gezwollen lymfeklieren hals/lies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief