opgezette hals (hard) + klieren en moe

  • #1

    Hallo,

    2 Maanden geleden werd ik erg vermoeid. Sindsdien ben ik vandaag de dag nog moe. Ook mijn klieren zijn groter geworden. Toen ben ik naar de huisarts gegaan met mijn klachten en die verwees me door voor bloedafname. weekje later was alles clean en dus niks aan de hand. Maar de klachten namen niet af, toen ben ik er weer heen gegaan met meer klachten:

    - moe
    - droge mond
    - harde opgezette hals
    - opgezette klieren
    - weinig eetlust
    - bulten op mijn hoofd (stuk of 5 achterhoofd)

    hij verwees me door naar de internist.
    De internist heeft me doorgestuurd naar de echo/en scan

    echo van mijn bovenbuik en scan van longen.
    mijn milt was opgezet zei de vrouw die de echo nam en heeft overleg met de dokter gehad, maar ik mocht gaan.. hetzelfde geld voor de longen scan..

    Nu heb ik 3 december weer een gesprek met de internist, maar ik weet het nie hoor.. Volgens mij ligt het ergens anders aan.. Die opgezette hals vind ik erg raar! (ik mag graag stressen..)

    Reageer
    #2

    Splenomegalie is de medische term voor een vergrote milt, ongeacht de oorzaak. Splenomegalie gaat vaak gepaard met hypersplenisme, een aandoening waarbij de milt overmatig actief is. Dat leidt tot toegenomen afbraak van rode bloedcellen in de milt. Daardoor krijgen patiënten bloedarmoede met als reactie daarop een overactief beenmerg.
    [bewerken] Oorzaak

    Splenomegalie heeft veel verschillende oorzaken. Eén voorbeeld is levercirrose, waarbij stuwing van bloed in de milt zorgt voor de toegenomen grootte. Andere oorzaken zijn bloedaandoeningen zoals sikkelcelanemie of een lymfoom, of infectieziektes zoals malaria, tuberculose, lepra, de ziekte van Pfeiffer en virale hepatitis.

    Reageer
    #3

    Heb je koorts? Er lijkt sprake van een infectie ziekte zoals bijvoorbeeld Pfeiffer, maar lymfomen zouden ook mogelijk zijn. Wat bedoel je met 'hetzelfde' wat betreft de longen?

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie reacties.

    Met 'hetzelfde' bedoel ik, dat ik meteen mocht gaan.

    De persoon die de echo afnam had het ook al over pfeiffer, maar wou verder geen conclusies trekken.

    Ook stress ik veel, omdat ik nog geen zekerheid had. De bloed/urine uitslag krijg ik aankomende vrijdag + samenvatting van de foto's van de echo en scan bij de internist.

    Reageer
    #5

    Oja vorige week ben ik nog ziek geweest en heb een kuur gehad voor een fikse keelonsteking, daar ben ik gelukkig van genezen ook ben ik niet ziek meer, maar nog wel gewoon veel moe en geen zin om dingen te doen zoals: sporten, school etc.. terwijl ik normaal erg actief ben!

    Reageer
    #6

    Als ik zou mogen raden, dan zou ik zeggen klierkoorts, mononucleosis infectiosa, oftewel Pfeiffer.

    Reageer
Reageer op: opgezette hals (hard) + klieren en moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief