bult op zijkant hals

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik heb al een tijdje een bultje op de zijkant van mijn hals. Het tijdstip weet ik niet precies maar het is niet zomaar verschenen.
    Al een half jaar ben ik moe en dat is de laatste weken flink toegenomen. Daarvoor ging ik vrijdagmorgen naar de dokter. Daar onderzocht ze mij en ging ze ook voelen in mijn nek. Onder mijn kaaklijn zitten twee kleine bultjes die gevoelig zijn en ze zei dat het waarschijnlijk opgezetten kliertjes zijn. Daarna moest ik bloed laten afnemen voor ontstekingen en die ziekte van pfeiffer.
    Maar ze had het over een ding niet gehad en wat ik ook niet heb gezegt. En dat is de bult, een grotere ongevoelige bult onderaan en links op mijn hals. Natuurlijk voel ik hem wel als ik hem aanraak maar hij doet niet zo'n pijn als de twee kleine bij mijn kaaklijn.
    Ik krijg dinsdag ochtend de uitslag van het onderzoek en dan kan ik direct ook dit aan de orde leggen maar misschien kan deze site me ook antwoorden geven.
    Ik ben namelijk heel bang voor kanker. Het is maar een kleine kans dat het kanker is maar ik heb er toch tweezijdige gevoelens over.
    Ik hoop dat ik het goed genoeg heb uitgelegd.
    Heeft iemand dit al eens meegemaakt of kan mij gerust stellen/advies geven?

    Reageer
    #2

    Het kan een lipoom zijn.

    Een lipoom is doorgaans zacht en beweegbaar, omdat het uit vetweefsel bestaat. Een lipoom kan groeien (tot zelfs centimeters) over de jaren en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Dit is dus geen knobbel, want een knobbel is hard. Een lipoom is goedaardig. Als je één lipoom hebt, kun je er na wat zoeken vaak meer vinden op het lichaam. ook kunnen ze heel klein zijn en pas later gaan groeien.

    Reageer
    #3

    Als je last hebt van een infectie waardoor je ook moe bent, dan wordt het afweer mechanisme (immuunsysteem: http://nl.wikipedia.org/wiki/Immuunsysteemis actief. Hierdoor gaan de lymfeklieren (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfeklier) zwellen omdat de afweercellen in aantal groeien die in de lymfeklieren zitten.

    Reageer
    #5

    en als de knobbel nou hard is?

    Reageer
    #6

    De knobbel was hard. Later is eruit gekomen dat het toch kanker was, limphklier kanker. Onder tussen ervoor behandeld en genezen verklaard. Gelukkig was het een van de best behandelbare vormen van kanker. Als iemand hier dus mee zit, gelijk naar de dokter, je weet maar nooit. Ben je niet gerust gesteld na het oordeel van je dokter, vraag een second opinion want wij zijn er ook pas na de second opinion achter gekomen.

    Reageer
    #7

    Bedankt voor het delen van jouw ervaring.

    Reageer
    #8

    kan een lipoom verweiderd worden ? door operatie of medicijnen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een lipoom kan als dat nodig is operatief worden verwijderd.

    Reageer
    #10

    Ja voor zover ik weet wel. Bij mij konden ze niet operatief verwijderd worden, dit is niet altijd het geval, maar met chemotherapie en bestralingen zijn ze bij mij verwijderd.

    Reageer
    #11

    Hallo,
    Ik heb sinds pas een opgezwollen klier aan zijkant van mijn hals en ik heb ook koorts gehad deze week en ik werd vanochtend wakker en heel mijn shirt was nat van de zweet en heb veel last van nekpijn moet ik ongerust zijn?
    Mvg Bart van den boogaard

    Reageer
    #12

    Is de opgezwollen klier pijnlijk als je hem aanraakt? Als het pijn doet/gevoelig is dan is het meestal geen tumor. Als dit niet het geval is dan zou het een tumor kunnen zijn. Je weet het nooit zeker dus misschien toch maar langs de dokter? Sowieso als de klier zou groeien.

    Reageer
    #13

    Over een lymfeklier hoef je niet ongerust te zijn. Zeker niet als je ook koorts hebt gehad. Je hebt blijkbaar een infectie opgelopen. Dan is het vrij normaal dat een lymfeklier opzet. ook het zweten kan van de koorts zijn. Misschien heb je dus toch nog koorts gehad. Als de klachten aanhouden ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #14

    Ben vandaag bij de dokter geweest..Heb zo'n 1.5 maand geleden een knobbel in mijn hals ontdekt. Van de huisarts moest ik terugkomen als ik er na 4 weken nog last van had. Dat heb ik dus gedaan. Moet volgende week een echo laten maken en bloed laten prikken. Nu dacht ik..maar ik heb er geen last van, het doet geen pijn o.i.d. Nu lees ik dat dat dus in principe het gevaarlijke kan zijn. Shit.. Ook omdat ik heel vaak 's- nachts helemaal bezweet wakker wordt (dat heb ik denk al 1.5 jaar). Zo erg zelfs dat ik me moet afdrogen. Weet iemand of ze met een echo gelijk uitsluitsel kunnen geven?

    Reageer
    #15

    Met de echo zullen ze kijken en vaststellen hoeveel knobbels er zitten en waar. In je bloed kunnen ze als het goed is zien of je lymfocyten gehalte te hoog is, was dus kan duiden op kanker. Als ze op de echo veel knobbels zien en in de bloed een hoog lymfocyten gehalte neem ik aan dat ze een bioptie nemen, dat is een kleine operatie waar ze wat weefsel zullen weg halen van een van de knobbels in je hals om dat te onderzoeken en vast te stellen dat het een tumor is. Misschien zullen ze je naar aanleiding van de onderzoeken volgende week al een uitslag geven, misschien zal je eerst meer onderzoeken moeten doen. En ja nachtzweten is inderdaad ook een symptoom dat slecht nieuws kan betekenen. In ieder geval heel veel sterkte en ik hoop dat het meevalt.

    Reageer
Reageer op: bult op zijkant hals


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief