bang dat dokter fout zit

  • #1

    ik heb 4 langdurig opgezette klieren in hals.
    Onder elk oor 1, eentje in de hals, en eentje naast mn oor op mn slaap.

    Nu ben ik bij de dokter geweest, en die vind dat er geen reden is om me naar de internist te verwijzen, want de klieren voelen niet kwaadaardig aan aldus de dokter.

    Ik heb van 1 klier een keer een echo laten maken, die klier van kleiner dan 1 cm en goed doorschijnend, dus geen reden voor verder onderzoek.

    Ik voel me nu erg onzeker, en wil graag weten waarom die klieren daar al ongeveer een jaar lang zitten.

    zouden jullie de arts gevolven en er verder niks mee doen?

    Reageer
    #2

    Weet jij het zelf beter dan? Waarom zou je de dokter niet geloven?

    Opgezette lymfekliertjes die bij echografisch onderzoek geen bijzonderheden opleveren, bij een patiënt die verder geen symptomen of klachten heeft, zijn niet verdacht op ernstige aandoeningen.

    Vervelend dat je zo angstig bent. Heb je dat vaker als je onzeker bent? Ik vind dat niet vreemd hoor. Er is zelfs een medische term voor, namelijk hypochondrie.

    Reageer
    #3

    Lees deze informatie van het nederlands huisartsen genootschap over hypochondrie eens. Misschien dat je er iets in herkent.

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBP3a.htm

    Reageer
    #4

    wat ik wel begrijp is dat je graag wil weten waarom die kliertjes er zitten.
    ben je ziek geweest? heb je een infectie gehad?
    zijn je tanden en kiezen nagekeken?
    voel je je verder goed? Geen klachten? Moe, koortsig enz.?
    Brenda

    Reageer
    #5

    De lymfeklieren zijn de bewakers van ons lichaam. Ze bestrijden ziekmakende indringers, zoals virussen en bacteriën. De klieren zwellen op als ze bezig zijn om ziekteverwekkers te doden. Meestal is het een onschuldig verschijnsel dat vanzelf weer overgaat nadat de ziekteverwekkers zijn vernietigd.

    U vindt de klieren onder andere in uw hals, uw liezen en onder uw oksels. Het zijn boonvormige kliertjes die vol zitten met lymfocyten. Lymfocyten zijn de gevechtstroepen van het afweersysteem. Zodra indringers (bijvoorbeeld bacteriën) de bewakingspost passeren, vallen de lymfocyten aan. Door dit 'gevecht' zetten de lymfeklieren op.

    Opgezette of licht gezwollen lymfeklieren willen niet meteen zeggen dat u (ernstig) ziek bent. Bij sommige mensen is een klein wondje al genoeg om de klieren te laten zwellen. Uw eventuele andere klachten vertellen u waarschijnlijk meer over de oorzaak dan de lymfeklierzwelling zelf.
    De plaats van de zwelling zegt ook iets: de lymfeklieren die het dichtst bij de indringer zitten, zetten op. Bij een keelontsteking voelt u opgezette klieren in uw hals, bij een blaasontsteking in de liezen.

    Ga met opgezette lymfeklieren naar de dokter als:

    U naast de opgezette klieren andere klachten hebt, zoals vermoeidheid, hoge koorts of gewichtsverlies.

    U zich niet goed voelt of zich zorgen maakt.

    De zwelling binnen een maand niet overgaat. Bij een aantal ziekten worden de lymfeklieren zelf ziek. Voorbeelden hiervan zijn het Hodgkin-lymfoom (kanker van het lymfestelsel) en lymphogranuloma venereum (een seksueel overdraagbare aandoening).

    Er een groepje lymfeklieren bij elkaar is opgezet.

    U na een verwonding rode strepen op uw huid hebt die van de wond naar de lymfeklieren lopen. Dit betekent dat de lymfeklieren zelf ontstoken zijn (lymfangitis).

    Reageer
    #6

    Dit is een mooie afbeelding waar je goed kunt zien waar de lymfeklieren en het lymfesysteem liggen: http://www.nwhht.nl/assets/sitecontent/7%20levels%20hals.jpg

    Reageer
    #7

    bedankt voor de reacties.
    Ik wil inderdaad graag weten waarom ze er permanent zitten. Zijn ze dan altijd aan het vechten tegen ziektekiemen? ze zijn nooit even weg.
    De huis rondom de klier is wat pukkelig.
    Vroeger heb ik Pfeifer gehad, kan dat er iets mee te maken hebben?
    verder ben ik niet ziek, of koortsig. Heb wel regelmatig keelontsteking gehad, dan zouden ze toch weg moeten gaan? de laatste keer was vorig jaar.
    kun je ook chronisch opgezette klieren hebben>

    Reageer
    #8

    Heb je oorbellen?

    Ik heb ze omdat ik een paar oorbellen heb en sindsdien zijn de kliertjes iets opgezet en al jaren lang.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: bang dat dokter fout zit


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief