Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

hoofdpijn, nekpijn en koorts en spierpijn

  hoofdpijn, nekpijn en koorts en spierpijn

anoniem #1 29 sep 2008 13:41

Hallo ik vroeg mij af of iemand mijn klachten herkent en weet of het gewoon een griepje is of dat ik toch naar de huisarts moet.
Ik ben vanaf vrijdag middag niet helemaal lekker plotseling pijn in mijn nek en zware hoofdpijn die omt en gaat ook had ik in een keer heel veel last van spierpijn in mijn hele lichaam zelfs mijn grote teen. ook heb ik koorst die komt en gaat
Ik heb dit nog nooit eerder gehad.
aspirine helpt wel tegen de hoofdpijn en koorts maar als die uitgewerkt is komen de klachten weer terug.
graag advies het duurt nu 4 dagen

anoniem #2 29 sep 2008 14:08

misschien handig om bij te vertellen dat ik ook vanaf vrijdag keelpijn heb.

Marc #3 29 sep 2008 15:04

Griep, en dan een goeie griep, presenteert zich met de klachten die u beschrijft.

U kunt zich flink ziek voelen door griep, maar gelukkig gaat het meestal vanzelf over. De koorts en pijn verdwijnen na drie tot vijf dagen. Het duurt soms een paar weken voordat u zich weer helemaal de oude voelt.

Lees de adviezen en waarschuwingen verder op de folder van de NHG over griep.

nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R182007855257294

Of: nhg.artsennet.nl/?p=cans0100&action=showlist&list=PAF

Leen #4 24 jan 2009 21:11

Bij mijn dochter is zelfde verschijnselen vanaf dinsdag. Vanaf 3 u. 's nacht ook braken en hevige msselijkheid. Het ergste is de nek- en achterhoofdpijn. Vandaag al twee keer zijn we naar huisartsenpost geweest. De artsen zeggen dat het griep is en een flinke. Dus pijnstilers en in bed blijven. Ze heeft een sterkere pijnstiller (diclophenac) gekregen en een spierverslapper (diazepam). Effe afwachten op resultaat.
Ik wil wel zeggen dat ik erg geschrokken ben, omdat 2000 mg paracetamol hielp maar voor 3 uurtjes!
Ik vind dat als het zo erg is moet je wel aan de bel trekken. De artsen moeten wel nakijken. De griep kan wel complicaties geven. Beterschap.
Op reactie van Marc wil ik zeggen dat het is 5-de dag en het is maar erger geworen. Is dat dan wel een griep?

Luuk #5 24 jan 2009 22:24

Hai Leen, ik vind dat je gelijk hebt. Een bacteriële meningitis ontwikkelt zich meestal tussen de 2 tot 10 dagen nadat de patiënt met de bacterie besmet is geraakt. Het ziekteverloop is meestal snel, binnen 24 tot 48 uur is een patiënt zeer ernstig ziek. Symptomen van meningitis kunnen in eerste instantie op die van een griep lijken: niet lekker zijn, hoofdpijn en koorts. Maar daar waar een griep minder wordt, wordt een meningitis erger. Naarmate de ziekte vordert kan er tevens sprake zijn van nekstijfheid, overgevoeligheid voor licht en/of geluid. Vaak moeten patiënten ook braken. Patiënten worden apathisch, zijn moeilijk wakker te krijgen en kunnen wartaal uit gaan slaan. Een veelgehoorde klacht is ook "pijnlijke gewrichten". Bij pneumokokken meningitis neemt het ziekteverloop soms meer tijd in beslag. Een aantal patiënten heeft voorafgaand aan de meningitis een oorontsteking.

Luuk #6 24 jan 2009 22:25

Hersenvliesontsteking of meningitis, ook wel misleidend nekkramp genoemd, is een ontsteking van de om de hersenen en het ruggenmerg gelegen hersenvliezen.
Deze ontsteking kan door een aantal oorzaken optreden, waaronder infectie met bacteriën, virussen of parasieten.
Door de nabijheid van de hersenen is dit, vooral bij bacteriële meningitis, een zeer gevreesde aandoening die tot de dood of tot ernstige invaliditeit kan leiden, bv. beschadiging van omliggende structuren zoals de gehoorzenuw. Soms treedt dit zo snel op (binnen 12 uur) dat de patiënt al niet meer te redden is op het moment dat de diagnose wordt gesteld.
Er zijn ook niet-infectieuze oorzaken van meningitis, en de virale meningitis verloopt over het algemeen veel goedaardiger (en kan overigens behoudens enkele uitzonderingen (bv. herpesvirus) niet worden behandeld). Het onderscheid kan alleen door laboratoriumonderzoek worden gemaakt, dus bij verdenking moet de patiënt altijd worden opgenomen.

Bij volwassenen kunnen de volgende symptomen optreden: plots erg ziek worden, hoge koorts met sufheid, hevige hoofdpijn eventueel met lichtschuwheid of overgeven, de kin niet op de borst kunnen brengen, kleine puntbloedingen in de huid van met name de benen. Als twee of meer van deze symptomen optreden, dient de patiënt onverwijld door een arts te worden gezien. De puntbloedinkjes (petechiën) zijn een laat symptoom.

Bij kinderen zijn de eerste symptomen, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek[1], meestal die van bloedvergiftiging: hoge koorts, maar koude handen en voeten, pijn in de benen (hinder bij staan en lopen!) en een ongewone bleekheid van de huid.
Bij baby's kan een meningitis nog verraderlijker verlopen: niet meer willen drinken, lusteloos, kreunen, bleek, pijn bij verluieren, huidbloedinkjes (een laat symptoom). Soms is koorts niet aanwezig. Baby's met dergelijke symptomen, of die minder dan de helft van de normale dagelijkse voeding binnenkrijgen of -houden moeten door een arts worden gezien.

Sharon #7 02 sep 2009 12:42

Bijzonder! Want ik loop eveneens al 4 dagen met prcies dezelfde klachten.
Heb van de nekklachten en hoofdpijn zelfs last van duizeligheid en die gaat dan zo nu en dan weer gepaard met lichte misselijkheid. Ik denk zelf eigenlijk aan een griepvariant. Ik twijfelde steeds om de huisarts te bellen, maar ga dat vanmiddag toch maar even doen. Het duurt me nu te lang. Zijn bij u - na een week- de klachten inmiddels verdwenen?
Ik ben erg benieuwd hoe het verdere verloop is en hoe lang het duurt.

Ries #8 07 sep 2009 20:43

7 Sept 2009

Mijn vrouw heeft zware hoofpijn en hoge koorts
gekregen 2 Sept en een kuur gehad en paracetamol
maar mocht niets baten vanmiddag heeft de dokter
het zieken huis gebeld mijn vrouw met de ambulace
weg gebracht na bloed afname en urine en andere
onderzoeken bleek dat ze niet de mexicaanse griep
had maar een ontsteking aan de urine wegen en dat
kan ook leiden naar hoofdpijn en koorts.
hebben een antibiotica gekregen en wat zetpillen
Misschien hebben jullie daar wat aan groetjes

Micha #9 07 sep 2009 23:03

Hoofdpijn is in 99% veroorzaakt door spanning en stress. Nekpijn is meestal een gevolg van spanning op de nekspieren. Spierpijn komt het meest voor na overbelasting van de spieren. Alleen koorts is een echt symptoom van een infectie. En dat kan van alles zijn. Meestal zijn het onschuldige virussen of bacteriën die het lichaam gemakkelijk kan 'verslaan'. Soms is hulp nodig in de vorm van medicijnen. De ernst kunt u bij milde symptomen vaak zelf bepalen, als het ernstiger is, gaat u altijd het beste even naar een arts.

petra #10 25 sep 2009 12:19

Heb ook enorme nekpijn, spierpijn in de nek is zo erg dat ik mijn hoofd slechts 1/5e slag kon omdraaien. Koorts 38+ en licht spierpijn en lichte misselijkheid. Mexikaanse griep?

petra #11 25 sep 2009 15:42

Sharon, hoe is het verder verlopen?
Ik heb een arts gebeld, onderzoek op H1N1 heeft geen zin omdat de uitslag pas na een of twee weken bekend is...
Dit is in ieder geval iets wat ik nog nooit heb gehad. Nekpijn is enorm.

Duco #12 25 sep 2009 15:55

Waarom kan het niet een gewone eenvoudig stijve nek zijn? Gewoon een flinke kramp in de spieren van je nek. Het beste dat je kunt doen is goed warm houden met shawls en truien met kragen, warme douches op je nek zetten, goed masseren, en pijnstillers nemen omdat die ook de spieren helpen ontspannen. Je kan de nek ook nog insmeren met bijvoorbeeld Tijgerbalsem om de doorbloeding van de nekspieren te stimuleren. Mijn idee.

Petra #13 26 sep 2009 23:05

Gewoon kramp in je nek gaat niet gepaard met koorts, spierpijn in je hele lijf, misselijkheid en een gevoel van voorhoofdsholteontsteking.
Deze nekpijn wel. Nog nooit heb ik op deze manier een stijve nek gehad en ik vraag me af wat het is.
Heeft iemand hier een antwoord op?
Ik heb zeker geen kou op de nek gehad en ook niet erg lang een rare houding aangenomen.

Duco, reageer je svp hierop?

petra #14 29 sep 2009 11:56

Nu alleen nog hoofdpijn, gevoel van voorhoofdsholteontsteking en lichte verkoudheid verschijnselen.
Volgens de huisarts gaat het misschien om de Mexicaanse griep. Zeker is het niet.
Gelukkig ben ik er bijna van verlost en heb ik tot nog toe geen gezinsleden aangestoken.
Succes aan allen die dit virus ook gaan ontmoeten.
Groetjes,
Petra.

Anoniem #15 29 sep 2009 13:06

Petra #16 01 okt 2009 11:27

Dochter, 23 jaar, toch besmet. Zij heeft dezelfde verschijnselen en voelt zich niet lekker.
Koorts, keelpijn en algeheel ziektegevoel zijn bij haar de voornaamste verschijnselen.

Afke #17 01 okt 2009 15:15

Dat zou inderdaad goed de Mexicaanse griep kunnen zijn, maar ook ieder willekeurig ander virus dat griepachtige verschijnselen geeft.

Wat je kunt doen, kun je lezen op: www.grieppandemie.nl/home

plien #18 28 okt 2009 16:23

hallo,
Nu we het toch over klachten hebben,
Ik heb sinds paar dagen ook last van
knallende hoofdpijn + erge pijn bij mijn ogen en nekpijn.
daarnaast voel ik me licht misselijk en heb soms zweetaanvallen. ik voel me koortsig, maar temp zet nog niet door.
minimale eetlust, tot nog toe geen verkoudheidsklachten.
ook komen de klachten met vlagen. ene moment voel ik me goed (met nog lichte hoofdpijn) het andere moment krijg ik een aanval met bovenstaande klachten.
Wie herkent deze klachten??

Foeke #19 28 okt 2009 20:16

Niet iedereen met griep wordt heel erg ziek, dus het zou een griepvirus infectie kunnen zijn, maar ook iedere andere virale infectie met minimale symptomatologie komt in aanmerking. Iedere huisarts zou je huiswaarts sturen met de opemrking "gaat vanzelf" weer over, en dat is ook zo van virale infecties worden in bijna alle gevallen door de lichaamseigen afweer verslagen.

Hanneke #20 24 nov 2009 11:47

Mijn zoon is een paar weken geleden ziek geworden, dat leek al snel weer goed te gaan. Helaas is het daarna toch erger geworden. Hij heeft last van spierpijn hoofd en nekpijn en verhoging. Wat heel vreemd is, is dat hij qua energie helemaal uit balans is; Soms voelt hij zich redelijk fit, soms heeft hij echt helemaal geen energie en ligt hij alleen maar te slapen.
De dokter denkt aan een virus (niet Mex). We zijn nu zo'n 3 weken na het begin, hij krijgt wel meer energie, alleen heeft nog steeds hoofdpijn. Daartegen geef ik af en toe een paracetamol. Verder doen we nog steeds maar rustig aan..

Ien #21 24 nov 2009 14:15

Dag hanneke, 3 weken voor een flinke virusinfectie is langer dan normaal maar nog niet zo uitzonderlijk. En in de meeste gevallen geneest een virale infectie vanzelf weer, dus ik zou hem maar een beetje pamperen, voor de tv, kopjes thee, goed slapen, en vooral veel rust nemen en extra goed en gezond eten. Houd je ons op de hoogte?

Vera #22 24 nov 2009 16:51

Dat zijn toch hele normale griep symptomen? Een griep die niet goed uitgeziekt wordt, kan terugkomen, dat is een bekend feit.

Anoniem #23 24 nov 2009 17:12

Griep begint vaak plotseling met hoge koorts en koude rillingen. Meestal krijgt u keelpijn, hoofdpijn en spierpijn in het hele lichaam. Verkoudheid en droge hoest horen er ook bij. U kunt zich flink ziek voelen door griep.

Uit: Griep algemeen, patiëntenbrief NHG
nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlic...entenbrief/PBR9a.htm

Hanneke #24 25 nov 2009 09:31

Ien, dat is inderdaad wat ik nu inderdaad aan het doen ben. En het gaat ook wel beter, langzaamaan. Het vreemde voor mij was dat hij alleen maar een beetje verhoging had en wel verschijnselen die ook op een voorhoofdsholte-ontsteking lijken (maar dat is het niet). Wat dat betreft herken ik veel van Plien en Petra. Hij heeft er trouwens ook af en toe wat lichte kortademigheid bij gehad. Bij vrienden van ons is wel Mexicaanse griep geconstateerd. Ik heb zelf het idee dat de symptomen heel verschillend kunnen zijn. Heb ook iemand gehoord dat de hoofdpijn bij Mexicaanse griep heel hardnekkig kan zijn en lang kan aanhouden, weten jullie daar wat van? Maar goed, Mexicaanse griep of niet, hoop dat hij snel weer de oude is!

Rens #25 18 mei 2010 17:49

toch gewoon griep volgens velen dus.

Ik loop nu al 3 dagen met enorme nek en hoofdpijn. Die enkel eventjes te verminderen is met paracetamol zetpillen 1000 mg. En dan nog niet helemaal verdwijnen.
Verder af en toe met vlagen wat misselijk.
Echter geen koorts.
Verder geen stress of inspanning geleverd die tot deze klachten konden leiden.
Iemand enig idee, of ook gewoon griep denken jullie? (lijkt niet logisch zonder koorts)

hoofdpijn, nekpijn en koorts en spierpijn

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA