pijn arm schouder

  • #1

    ik heb bij bepalde beweegingen een stekende pijn in de arm schouder
    het is de linker en soms ook in de rechter arm schouder

    Reageer
    #2

    Schouderklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Meestal worden de klachten veroorzaakt door overbelasting van uw schouder. Vooral het langdurig herhalen van (ongebruikelijke) bewegingen kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. De precieze oorzaak van de klachten blijft vaak onduidelijk.
    Schouderklachten gaan vaak binnen twee tot zes weken vanzelf over. Spoedig herstel is er vooral als de klachten plotseling zijn ontstaan of na overbelasting door ongebruikelijke bewegingen. Voor het herstel is het belangrijk dat u uw schouder blijft gebruiken, ook al heeft u pijn. U kunt het beste gewoon doorgaan met uw dagelijkse bezigheden en werkzaamheden. Vermijd echter zware belasting en bewegingen die de pijn duidelijk verergeren. Alleen als ook kleine bewegingen al zeer pijnlijk zijn, is het goed uw schouder tijdelijk rust te geven. Probeer dan toch een paar keer per dag uw arm in meerdere richtingen te bewegen. Zorg dat u uw dagelijkse bezigheden zo snel mogelijk daarna weer oppakt. Wacht daar niet mee tot de pijn geheel is verdwenen. Als u te lang wacht, wordt uw schouder stijf en wordt het steeds lastiger uw arm weer gewoon te gebruiken.

    Reageer
    #3

    Ook ik had, vooral als ik mijn arm bewoog of op mijn zij lag, last van mijn schouder. Injecties hielpen niet en door de fysio leek het alleen maar erger te worden.
    Uit de MRI bleek dat er een vergroeiing aan het bot en een scheur in een spier zat.
    In maart ben ik geopereerd en nu kan ik weer bijna alles met mijn rechterarm. De pijn is helemaal weg.
    Ik weet niet of het gewoon pech is, maar een paar maanden na de operatie kreeg ik last van mijn andere schouder. Deze keer geen fysio, wel injecties, maar ook zonder enig resultaat. Nu word ik in januari aan mijn linkerschouder geopereerd en ik heb daar alle vertrouwen in.

    O ja, zo`n operatie heet een Cuff repair.

    Reageer
    #4

    Een cuff repair is toch best een pittige ingreep dacht ik, of valt het mee?

    Reageer
    #5

    Dat valt wel mee hoor! Moet je dit zien:

    http://www.youtube.com/watch?v=6-Mm6-Nrus4

    Reageer
    #6

    Hoi Marloes,
    Ik weet niet of het een pittige ingreep is.
    Vlak voor de narcose kreeg ik een Pippablock waardoor mijn arm en schouder ongeveer 24 uur gevoelloos waren. Daarna paracetamol.
    De eerste weken was het pijnlijk als ik mijn arm bewoog en ik kon ook niet op mijn rechterschouder liggen, maar daarna ging het steeds beter.
    Ik heb me goed gehouden aan de instructies van de chirurg: 6 weken mijn arm in een draagband en niet gebruiken.
    Het ergste was de eerste keer fysio. Volgens de therapeute had ik een frozen schoulder en daar heeft ze doorheen bewogen. Ik viel bijna flauw.
    Als ik dit teruglees was het inderdaad geen kleinigheidje maar ik ben zo gelukkig met het resultaat dat ik die pijn op de koop toe neem.

    Reageer
Reageer op: pijn arm schouder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief