Betrouwbaarheid hiv test

  • #1

    Hallo,

    Ik heb me vorig jaar oktober na een (gering) risico contact (mogelijk gescheurd condoom bij anale seks) laten testen op hiv. Ik maakte me in eerste instantie zorgen over een grote hoeveelheid aan klachten die ik weken heb ervaren. Mijn algemeen bloedbeeld liet behoorlijk afwijkende waardes zien waardoor de huisarts zich ook zorgen maken. De tweede bloedtest (o.a. Hiv) zou echter pas een week later komen. Na een stressvolle week heeft de huisarts mij een negatieve test mede gedeeld. Zij gaf daarbij aan dat dit 100% betrouwbaar is en dat opnieuw testen niet nodig is. Ik heb nu een nieuwe relatie en denkt hier anders over. Toch weer gaan googelen en nu lees ik tegenstrijdige berichten. Kan ik dit loslaten of moet ik toch opnieuw testen? Heb inmiddels dus op basis van een negatieve test onveilige (monogame) seks.
    Daarnaast begreep ik dat als een ziektebeeld gerelateerd is aan hiv (beginstadium) de test altijd positief is. Maw; negatieve test zegt altijd, in welk stadium dan ook, dat de specifieke klachten niet bij hiv horen. Ook hier zou ik graag bevestiging van hebben aangezien mijn angst vooral daar mee te maken had.
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hoeveel weken na het risico contact is de HIV test gedaan?

    Reageer
    #3

    In de haast vergeten te melden, test was na 6 1/2 week

    Reageer
    #4

    Die test is voor meer dan 99% betrouwbaar.
    Testen is dan niet meer nodig.

    Reageer
    #5

    Ok, dus de berichten dat wachten tot 12 weken nodig is kloppen niet? En de uitspraak dat de klachten sowieso nooit Hiv gerelateerd kunnen zijn als in dat stadium een negatieve test terug komt, klopt die?
    Bedankt voor de snelle reacties!

    Reageer
    #6

    Met de de laatste 4de generatie combi testen zou dat niet meer nodig. Ofschoon het protocol in Nederland nog steeds zegt, dat er een hertest zou moeten plaatsvinden na 3 maanden. Maar dat ook wel worden aangepast.

    Reageer
    #7

    Maar hoe weet ik zeker dat mijn huisarts in oktober 2015 specifiek deze test heeft gebruikt? Of is dat de enige die nog gebruikt wordt?

    Reageer
    #8

    dat zijn tegenwoordig de enige testen die worden gebruikt. In Nederland wordt altijd de nieuwste beschikbare test gebruikt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tandor vraagje ik heb onbeschermd sex gehad 30 dagen terug. Allerlei klachten... Gisteren bij desc een duo test gehad deze was negatief. Kan ik het dan 100% zeker afsluiten? Dank...

    Reageer
    #10

    Die testen zijn uiterst betrouwbaar.

    Reageer
    #11

    Oké maar dan denk ik direct wanneer is hij niet betrouwbaar? Kan zon test niet goed worden uitgevoerd of over datum ofzo? Of andere dingen?

    Reageer
    #12

    Nee hoor.

    Reageer
    #13

    Hallo Tandor,

    Een half jaar na risicocontact bleek ik een soa te hebben. In dat half jaar meerdere malen bloeddonor geweest bij de bloedbank, ook na 4 maanden nog. Daar zijn geen bijzonderheden uitgekomen. Is er toch nog kans op een hiv infectie?

    Groet Rob

    Reageer
    #14

    Nee hoor. Bij de bloedbank zou dat zijn opgevallen. Daar wordt namelijk op getest

    Reageer
    #15

    Dank je wel. Fijn om op deze manier even een bevestiging te krijgen. Je kan jezelf echt gek maken. En ik ben echt de enige niet als ik hier zo lees. Je hebt t er maar druk mee Tando;-)

    Reageer
Reageer op: Betrouwbaarheid hiv test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief