auto-immuunziekte en hiv test

  • #1

    Ik lees vaak dat als je een auto-immuunziekte hebt dit een hiv-test kan beinvloeden. Hoe zit dat precies? Moet je dan langer dan drie maanden wachten met testen? Hoe is het wel aantoonbaar?

    Reageer
    #2

    Dit is theoretisch gezien mogelijk. Alleen als je een auto-immuun ziekte zou hebben weet je dat eigenlijk wel. Er zijn auto immuun die je niet altijd merkt, maar die hebben geen invloed op de conversie periode hiv. Verder als je een combo / gen 4 test zou doen is het onmogelijk om hiv infectie te missen. Want dan zouden er antigen aanwezig zijn en de test positief zijn.

    Reageer
    #3

    Als er sprake is van een auto-immuun ziekte, waarbij geen antistoffen door het lichaam worden aangemaakt, zou een test vals negatief kunnen zijn. Maar als je een dergelijke ziekte zou hebben, had je dat inderdaad wel geweten. Want bij de minste en geringste infectie of de griep zou je dus echt doodziek worden en in het ziekenhuis belanden.

    Reageer
    #4

    Ik vroeg het omdat ze denken dat ik sjogren heb en dat ik pas na een prikaccident na drie maanden negatief getest ben. Nu vroeg ik me af of dat dan vals negatief kan zijn.

    ik ben trouwens juist bijna nooit ziek, echt 1 keer in de zoveel jaar. Afgezien van een keer per jaar een verkoudheid dan.

    Reageer
    #5

    Bij Sjögren is dat niet aan de orde. Het is wel een auto-immuunziekte, maar geen ziekte waarbij geen antistoffen worden aangemaakt.

    Reageer
    #6

    Gelukkig, dan kan ik het afsluiten en hoef ik niet meer bang te zijn dat mijn vriend iets van mij krijgt. Want daar was ik vooral bang voor gek genoeg....

    Reageer
    #7

    Bedankt voor alle antwoorden!!

    Reageer
    #8

    Graag gedaan en fijn weekend.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: auto-immuunziekte en hiv test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief