Mogelijke besmetting op HIV na prositutiebezoek?

  • #1

    Hoi
    Ik had vandaag seks met een prostituee in Belgie. We hadden vaginale seks, maar toen ik hem uithaalde zag ik dat de condoom langs de zijkant gescheurd was. De sperma zat wel niet meer in de condoom. Of het uiteinde nog rond mijn eikel zat heb ik niet meer opgelet vanwege de stress. Het was een dame van afrikaanse afkomst. Ik had dan gevraagd of ze HIV besmet was waarop ze zei zeker van niet. Ook zij zag er redelijk paniekerig uit omdat ze zei ook geen ziektes te willen oplopen. De seks duurde ongeveer 2minuten. Nu ben ik natuurlijk bang om mogelijke HIV op te lopen. Wat zijn de kansen? En moeten prositutees getest worden op HIV in belgië?

    Groetjes en hopende op snel antwoord

    Reageer
    #2

    Dat testen is allemaal betrekkelijk. Je kunt je nu laten testen en een week later besmet raken. Dus of ze getest was ja of nee maakt ook niet veel uit. De kans op HIV is niet zo groot. Maar helaas ook niet onmogelijk. Ga maandag even naar je huisarts en bespreek het. Of naar het soa spreekuur van de GGD bij jou in de buurt.
    Je hebt namelijk ook risico's op andere soa's gelopen.

    Reageer
    #3

    Hoe kom je daarbij dat de kans niet zo groot is?
    Maar als de eikel niet in aanraking is gekomen doordat deze wel nog omhuld zou zijn geweest door het condoom, ben je dan niet veiliger?
    Alvast bedankt voor het antwoord

    Reageer
    #4

    Bij hetero seksuele contacten is de kans op besmetting met HIV gering. Dat zou anders zijn als het om iemand zou gaan uit de risicogroepen. Dat zijn dus homoseksuele mannen met veel wisselende contacten en drugs prostituees. Bij gevestigde prostituees is die kans niet zo groot. Daarnaast zou er dan ook bloedcontact geweest moeten zijn. ( zij ongesteld en jij dan ook nog een wondje op je penis) Dus die kans is vrij klein. Zij heeft in principe meer risico gelopen door jouw sperma. Maar uitsluiten kun je het niet.
    Andere soa's zijn natuurlijk wel heel goed mogelijk.

    Reageer
    #5

    Alvast bedankt voor je bericht Tandor.
    Heb nu net het probleem dat ik 10 dagen terug een scheurtje had in mijn voorhuid en eikel door te harde seks. Die wonde is al genezen en bloedt wel niet meer(ook vandaag niet met de prostituee) Ook haast niet meer zien maar dat maakt de kans er natuurlijk groter op doet me vermoeden.
    Blijkbaar 6weken wachten voor HIV controle? Andere soa's zouden sneller zichtbaar kunnen zijn?

    Reageer
    #6

    HIV kan ook eerder worden getest.
    Andere soa's na 2 weken.
    Ik denk dat je je niet al te veel zorgen over hiv moet maken. Neem maandagochtend contact op met je huisarts, of met de soa poli van de GGD of met de soa aids lijn. Er zal een risico inschatting gemaakt worden en aan de hand daarvan kan worden gekeken of een PEP kuur noodzakelijk is.

    Reageer
Reageer op: Mogelijke besmetting op HIV na prositutiebezoek?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief