kans op besmetting?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben een meisje van 18 die op dit moment erg ongerust is. Ik zit er zo erg mee dat ik er gewoon niet van kan slapen.
    Het begon allemaal vandaag in de ochtend toen ik mijn suikerspiegel moest controleren door middel van een vingerprik, tot nu toe nog niets verontrustends totdat ik moest werken. Ik werk namelijk in een supermarkt en doordat er een fles olie was kapot gevallen gleed iemand uit, ik was daar erg van geschrokken omdat de man een wond had gekregen. Ik twijfelde geen moment en probeerde de man te helpen, ik nam hem mee naar de kantine en pakte er benodigde spullen bij zoals alcohol, gaasje en een pleister. En toen ben ik met mijn stomme hoofd de wond gaan ontsmetten van met een watje en alcohol, ik dacht er verder niet bij na. Tot dat ik mijn handen aan het wassen was en ik in paniek raakte omdat ik vanochtend mijn suikerspiegel moest controleren en er dus een wondje/gaatje in mijn vinger zat. Dus de kans bestaat dat het bloed in mijn vinger is binnen gedrongen?? Ik ben er zo van slag van. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe groot de kans nu is dat is bijvoorbeeld HIV heb opgelopen? verder was de tijd dat ik de vingerprik kreeg was ongeveer rond kwart over 12 en de tijd waarop ik de wond van meneer ging ontsmetten was ongeveer rond 2 uur, zou het kunnen zijn dat het gaatje/wondje in de tussentijd al geheeld was? Zou iemand me kunnen zeggen wat ik nu het beste kan doen?

    Tot slot het was een iets oudere man rond de 50 en hij zag er verder ook wel gezond uit.

    Ik hoop dat iemand me verder kan helpen die er meer verstand van heeft,
    Groetjes

    Reageer
    #2

    Hallo Romy, ik ben geen arts maar ik denk niet dat je op deze manier HIV kunt oplopen. Wanneer jij in je vinger hebt geprikt, komt er een druppeltje bloed naar buiten en zo'n diabetesprikje is maar zo miniem, dat het gaatje ook nagenoeg direct weer dicht is, het bloed stolt dan alweer. Van een bloedtransfusie was hier echt geen sprake. Toch zou ik je willen adviseren, wanneer je weer iemand helpt (wat ik overigens hartstikke normaal vind), toch even een paar (ziekenhuis)latex handschoenen aan te doen. In principe zitten die standaard in een correcte EHBO doos.

    Groetjes, Lana

    Reageer
Reageer op: kans op besmetting?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief