Hoofdpijn. Iemand ervaring met topamax?

  • #1

    Hallo.

    Na al meer dan anderhalf jaar constante hoofdpijn te hebben ben ik ten einde raad.

    Elke dag opstaan met hoofdpijn. Soms erg en soms in mindere mate. Soms voel ik het opkomen. Ik zie dan flitsen en voel me beroerd. Het is een hevig bonzende pijn. Soms een drukkende pijn.

    Ik loop bij een neuroloog. Maar ondanks dat ik aangeef echt niet veel pijnstilling te slikken (alleen als de pijn heel hevig is en ik er beroerd van ben) wil de neuroloog dat ik nog 8 weken stop met pijnstilling. De neuroloog denkt dat ik hoofdpijn heb door de pijnstilling. Maar ik slik helemaal niet dagelijks!

    Enfin, het beheerst mijn leven. Mijn gezin. En mijn werk. Ik voel me er depressief door. En ben soms in staa't een einde aan mijn leven te maken. Dit klinkt zwaar, maar ik ben het zat! Elke dag weer!

    Ik heb de neuroloog gevraagd om topamax. Omdat ik iets preventief wil slikken en niet weer eerst die hoofdpijn te hebben. Snachts heb ik schokken in mijn ledematen en klappen in mijn hoofd. Maar uit de test voor epileptie is niets gekomen.

    Ik besef, dat topamax geen fijn medicijn is gezien de bijwerkingen. Maar voor mij voelt het het proberen waard. Mijn moeder had dit ook en haar leven is zeer positief veranderd!

    Neuroloog wil topamax niet geven omdat dat volgens haar alleen voor migraine patiënten is. Nu vraag ik me af?

    Elke dag hoofdpijn met aanvallen 2 keer per week of soms eens per week, hevig bonkend en beroerd. Is dat geen migraine? Wat heb ik dan wel?

    Depressief
    Schokken.

    Al met al denk ik juist veel baat te hebben bij topamax.

    Help? Wat kan ik doen??

    Reageer
    #2

    [b]Topamax wordt inderdaad gebruikt bij migraine.

    hier zijn natuurlijk wel mogelijke bijwerkingen bij:

    Maagdarmklachten, zoals misselijkheid en diarree, zelden verstopping en buikpijn. Dit verdwijnt meestal vanzelf na korte tijd. U kunt misselijkheid proberen te voorkomen door het medicijn met wat voedsel in te nemen.
    Verminderde eetlust, waardoor gewichtsverlies kan ontstaan. In zeldzame gevallen neemt de eetlust juist toe, waardoor het gewicht kan toenemen.
    Vermoeidheid, duizeligheid, draaierig gevoel. Zelden trillende handen.
    Keelpijn, loopneus of verstopte neus, zelden hoesten. Zelden kortademigheid, vooral bij inspanning.
    Doof of tintelend gevoel in armen of benen.

    Bespreek het eens met je huisarts, of met je neuroloog. [/b]

    Reageer
    #3

    Je zoun voor een second opinion naar een andere neuroloog in een ander ziekenhuis kunnen gaan. Vraag je huisarts om een verwijzing

    Reageer
    #4

    Ik slik al jaren topamax om migraine aanvallen te voorkomen, 1 maal heeft de apotheek mij een goedkoper middel gegeven en toen lag ik gelijk weer plat, vanaf die tijd alleen nog de originele tabletten. Werkt bij mij geweldig ik heb mijn leven terug.

    Reageer
    #5

    Mag ik vragen van welk merk de originele tabletten zijn? En heten die topazen of tooiramaat ?

    Reageer
    #6

    De duurdere versie, dus originele versie heet Topamax.

    Reageer
Reageer op: Hoofdpijn. Iemand ervaring met topamax?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief