Epilepsie, ptss, angst , hyperventilatie?

  • #1

    Mijn vrouw heeft last van het volgende:
    (Bij huiasrts en neurloog geweest en sein)

    Na een stressvolle gebeurtenis een oftwee weken later:
    'S nachts smakken en tegelijk ronddraaiende bewegingen met rechter hand rond buik. Vuist vast gebald. Reageert niet op pijn prikkels of geluid of schudden.
    4 tot 5 keer in nacht. ongeveer halve minuut.
    Ochtend erna hoofdpijn.
    Tot 4 a 5 dagen erna overdag : Momenten van afwezigheid, staren. Niet aanspreekbaar, rondjes draaien met rechter hand. Reageert op een gegeven moment wel op stem geluid maar praat dan alleen moedertaal, niet nederlands terug. Duurt ook ongeveer halve minuut. Verder op deze dag3n vermoeid, minder eetlust en warm

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek of achtergrondkennis iets over te zeggen.
    Misschien goed om een psycholoog/psychiater in te schakelen om te kijken waar de klachten dan daadwerkelijk vandaan komen. Het kunnen heel goed psychische klachten zijn

    Reageer
    #3

    Bedankt tandor, ha en psycholoog al lang betrokkken. Niemand weet hier tot nu toe iets zinnigs over te zeggen...

    Reageer
    #4

    Hoe oud is je vrouw?
    Uit welk land komt je vrouw?
    Heeft je vrouw eerder vergelijkbare klachten gehad?
    Zijn er trauma's uit de jeugd of uit het geboorteland?

    Graag zoveel mogelijk informatie. Ik ga het dan met een collega bespreken.

    Reageer
    #5

    Mijn vrouw is nu 36. Ze komt uit Servië. Ze is geslagen door haar vader was bang voor hem. Ze heeft nu wel contact maar hij praat nooit over vroeger. Ze heeft niet oorlog direct meegemaakt. Haar moeder is erg dominant. Zij is erg onzeker. Ze heeft dergelijke aanvallen vaker. Komen altijd na een stressvolle situatie. Ze vergeet ook veel in deze periode.

    Ze heeft in haarjeugd een auto ongeluk gehad waarbij een deel van haar hoofd gevoelloos is. Ik heb de laatste aanval opgenomen. Kan ik hier een prive link van sturen?

    Reageer
    #6

    Je kunt de link sturen aan [email protected]

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik herken kleine delen van het verhaal wat je schetst. Zelf heb ik complex-partiele epilepsie. Elke maand een dag met een seriue insults (beginnen meestal 's nachts), duren +-3 min. Ik heb mijn aanvallen ook opgenomen, zie dan terug dat ik ook smak. Ook duren de aanvallen langer dan in mijn beleving op zo'n moment (wat duidt op dat ik gedeeltelijk buiten bewustzijn ben). Praten gaat moeilijk, er komt bij mij Engels gebrabbel uit. (Ik ben 100% Nederlands)

    Bij mij is pas na 3 jaar de juiste diagnose gesteld. Ga eens kijken bij Kempenhaeghe. (De epilepsiekliniek waar ik terecht ben gekomen en waar de diagnose is gesteld)
    Ik ben daar ook andere patiënten tegengekomen en het is me duidelijk hoe verschillend epilepsie kan zijn. Aanvalsduren van een aantal seconden tot een aantal minuten; 1x per jaar, meerdere keren per dag, symptomen tijdens een aanval... alles is ontzettend verschillend en afhankelijk van wáar de epilepsie zich bevindt (welk gebied van de hersenen; een gebied waar taal/spraak ontstaat, bijvoorbeeld?).

    Mocht u het prettig vinden ieta persoonlijker advies te krijgen, dan kunt u ook persoonlijk contact met mij opnemen.

    Reageer
    #8

    Ps: toevoeging aan mijn vorige bericht: na een aanval volgt altijd een overweldigende vermoeidheid met flinke hoofdpijn. Ik kan op zo'n dag niets meer dan slapen (ben zelfs middenin sociale gebeurtenissen in slaap gevallen en door elk geluid geslapen, terwijl ik van nature heel licht slaap). Bij een nieuwe aanval word ik wel wakker op dat moment, het haalt je uit je slaap.

    Maar zoals ik al vertelde; dit klinkt voor mij heel erg bekend. Automatische handelingen, smakken, niet aanspreekbaar, andere taal brabbelen, niet reageren op prikkels of gedeeltelijk buiten bewustzijn, hoofdpijn en vermoeidheid...

    Bij mij ook is overigens ook gedacht dat er iets psychisch was, later migraine en tijdens een EEG-onderzoek is keihard bewezen dat het al die tijd epilepsie was. Had veel tijd, kosten en energie gescheeld als ik het eerder wist!

    Kijk maar eens naar:
    Partiële epilepsie
    En:
    Complex-partiële epilepsie.

    En nogmaals: persoonlijk contact mag.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Interessant stuk. Ik heb niet veel toe te voegen, maar heb het met aandacht gelezen. Bedankt....

    Marina

    Reageer
Reageer op: Epilepsie, ptss, angst , hyperventilatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief