4 maanden klachten

  • #1

    Mijn klachten begon met duizeligheid vier maanden geleden. Af en toe moe, mee naar de dokter geweest, hij zei hyperventilatie. Vervolgens bleef ik draaierig, weer naar de dokter, aangezien m'n hartslag wat aan de hoge kant was moest ik een ecg maken en met holter lopen, uitslag was ook goed. Van a tot z laten prikken, ook goed. Vervolgens kreeg ik er ook een druk in mijn hoofd bij, ik dacht spanningshoofdpijn. Oefeningen gedaan, maar het helpt niks. Ik sta ermee op en ga er mee naar bed met de druk in mijn hoofd, voornamelijk boven op mijn hoofd. Alsof er een steen op mijn hoofd ligt. En als ik mijn voorhoofd fronst voelt het strak aan. Af en toe heb ik steken in mijn hoofd. En de duizeligheid kan ik omschrijven als draaierig en zweverig, als ik loop zie ik vaak de grond bewegen. En soms als ik een stap zet lijkt het net alsof de grond onder mij inzakt. Ben het erg zat, ook mijn werk lijd eronder, als ik thuis kom heb ik gelijk nog meer hoofdpijn en is de druk nog erger.
    Wie herkent dit, heb toch geen enge dingen in mijn hoofd zitten. Hellup ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #2

    Je klachten kunnen wel heel goed door hyperventilatie veroorzaakt worden.
    Kijk hier voor de symptomen die allemaal kunnen optreden:
    http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html

    doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    hoi

    ik heb exact hetzelfde en niets vinden ze en dan zeggen ze hyperventilatie nou ik krijg volgende week hyperventilatietest want ik geloof daar zelf niets van

    Reageer
    #4

    Ik heb de test gedaan en kom op een score van 57. Enkele symptomen uit de lijst heb ik ook last van. Dan zou je inderdaad denken dat het hyperventilatie is. Maar als ik rustig thuis zit, dan adem ik rustig. En na een nachtrust ook en toch ben ik draaierig. Hoe kan dat dan precies? Vooral het evenwichtsstoornis en als ik loop dan beweegt de grond vaak of mijn aanzicht beweegt soms van links naar rechts of trilt. Heeft dat niet met je ogen te maken?

    Reageer
    #5

    Met een score van 57 heb je toch duidelijk last van hyperventilatie.
    Er is ook een misverstand over het ademhalen. Veel mensen denken dat je snel achter elkaar zou moeten ademhalen om last van hyperventilatie te hebben maar dat ris niet zo.
    Het is juist een kenmerk van hyperventilatie dat de klachten het meest voor komen wanneer je in rust bent.
    Je zou ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen doen.
    Je kunt ze vinden in de columns over angst.
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Je zou ook naar een fysiotherapeut kunnen gaan om de oefeningen onder begeleiding te doen.

    Reageer
Reageer op: 4 maanden klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief