Duizelig tijdens fietsen

  • #1

    Hallo,
    Heeft iemand ervaring met duizeligheid of erg licht in het hoofd voelen tijdens het fietsen? Ik heb het sinds een paar maanden weer. Vorig jaar ook al tijdens de zomermaanden. Ik ben een vrouw van 44.

    Tijdens het fietsen wordt ik steeds duizeliger totdat ik het gevoel heb te zullen vallen. Regelmatig moet ik dan stoppen, het liefst zou ik dan zitten, want ook tijdens de stop ben ik nog heel duizelig. Tijdens de wintermaanden heb ik er geen last van gehad, viel me niet op in ieder geval. Hierdoor kan en durf ik niet meer zo snel te fietsen, zelfs de electrische fiets moet in de laagste stand, anders gaat het te snel in mijn hoofd. Ook heb ik het idee dat ik niet teveel moet rondkijken naar de mooie natuur, want dat bevorderd de duizeligheid ook. Ik ben altijd weer blij als ik heelhuids ben aangekomen.

    Afgelopen Koningsdag had ik een paar wijntjes op. Echt niet teveel. Normaal kan ik dan goed naar huis fietsen, maar nu viel ik van de fiets na 3 meter. Ineens lag ik in de bosjes. Ik schaamde me dood. Had het gevoel totaal geen controle te hebben in mijn lijf en alsof ik stomdronken was. Ik moest nog anderhalf km naar huis fietsen, over een smal weggetje met sloten aan weerskanten. Ik ben op de weg nog een keer gevallen met de fiets, zomaar. De rest heb ik gelopen. Ik was heel erg bang om een auto tegen te komen en dan per ongeluk weer te vallen. Mijn evenwicht was ver te zoeken.

    Ik heb het de laatste tijd ook vaker tijdens autorijden. Maar lang niet zo heftig als op de fiets. Toch is dat een gevaarlijke situatie. Helaas woon ik afgelegen en kan niet zonder vervoermiddel hier.

    Vorig jaar ben ik met deze klachten al bij huisarts geweest, doorverwezen naar KNO, deze heeft een MRI laten maken maar was niks byzonders te zien. Ik heb nu weer een afspraak met de huisarts hierover a.s. dinsdag. Oh ja, na het incident op Koningsdag, ben ik de volgende dag naar de huisarts gegaan met deze klachten over duizeligheid en mijn pols (pijnlijk na het vallen). Maar toen heeft ze gezegd, kijk het maar even aan en kom anders later weer terug, bij deze.

    Ik heb wel een geschiedenis van chronische oorontstekingen, van kinds af, tot een paar jaar geleden. 2 keer trommelvlies vervangen, bij de laatste keer een paar jaar geleden zijn de hamer, aambeeld, stijgbeugel ook vervangen en/of weer verplaatst wat ik begreep van de KNO arts. Zou dit toch een oorzaak kunnen zijn?

    Of kan het aan de ogen liggen. Ik zie geen diepte, maar daar had ik nooit last van. Ik was ineens erg scheel toen ik 2 was, ben toen geholpen aan het luie oog. Je ziet nog wel verschil in stand van de ogen. Ik heb lang zonder bril gelopen, verziend, maar niet zo erg dat ik het zelf niet corrigeren. Nu is het wel nodig. Heb alleen tijdens lezen en 's ochtends de bril op, dan kan ik moeilijk scherpstellen. Dat is in een jaar tijd wel snel verslechterd.

    Of zou het door stress komen? Heb ik vaak genoeg. Zeg ik maar niks over, is privé. 😉

    Tijdens de vele hoofdpijnen die ik al mijn hele leven na m'n 12e jaar heb, voel ik ook vaak dit soort duizeligheid, maar nooit zo erg als met fietsen. Dus dat kan ook nog een oorzaak of factor zijn.

    Ik gebruik geen drugs, drink met mate, in het weekend hooguit 2 a 3 op een feestje, maar nu dus niet meer.

    Ik verwacht niet dat een dokter dit gaat lezen, maar misschien heeft iemand hier ook ervaring mee of kent iemand, of denkt met me mee, kan ik tips meenemen naar huisarts volgende week. 🙂 Ik zou heel graag weer normaal willen fietsen (en dat is lekker hard).

    Reageer
    #2

    Het is dus heel goed mogelijk dat je evenwichtsorgaan niet in orde is met de ingrepen die er al zijn gedaan aan je oor.
    Maar er zijn meer mogelijke oorzaken:
    je bloedsuikerspiegel, je ogen, je ademhaling (hyperventileren), stress of spanningen
    Bloedonderzoek, onderzoek door KNO arts en Neuroloog eventueel de oogarts zou dan kunnen om erachter te komen wart de oorzaak is.
    Je zou een hyperventilatie test kunnen doen om te kijken of dat misschien de oorzaak is. http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Dank u wel, ik zal de adviezen zeker meenemen in het gesprek, mocht de dokter daar zelf niet over beginnen.

    Reageer
    #4

    Ik hat veel last van duizeligheid tijdens het fietsen en ook erna .

    Ik lied een bloedafname doen en men stelde vast dat ik teveel bloed had en te dik bloed ook .

    ik lied een aderlating doen en dat maakte mijn bloed zuurstof rijker en ik was geholpen . Prof wielrenners doen dit ook . Groetjes      Simon .

    Reageer
    #5

    Bij KNO arts geweest. Het slakkenhuis is beschadigd. Het zou goed kunnen dat dat de oorzaak is. Maar ook een beetje een kip en ei verhaal. Angst voor de duizeligheid triggert paniekaanvallen en triggert hyperventilatie, wat weer duizeligheid veroorzaakt. Oorzaak kan dus bij evenwichtsorgaan liggen, maar ook hyperventilatie veroorzaakt duizeligheid.

    Ik heb het anno 2018 nog steeds met periodes van maanden waarin het goed gaat en vooral zomerperiode waarin het erg mis gaat. (paniekaanval tijdens rijden op de snelweg...)

    Tips en trics welkom 🙂

    Reageer
    #6

    Hoi! Ik zie dat het al een tijd geleden is dat u dit heeft gepost, maar ik heb hier ook ontzettend last van al mijn hele leven. Paar keer bij de dokter geweest, maar die konden niks vinden.

    ik wil nu wel heel graag dat dit over is want ik durf zo niks meer.

    heb je hier nog steeds last van of bent u er aan geholpen?

    Reageer
    #7

    Hier heb. of eigenlijk had ik ook veel last van. Begon in het najaar van 1999. Begon duizelig te worden tijdens het fietsen naar mijn werk (1 KM) Naar mijn huisarts geweest, maar die kon niets vinden. Toen maar lopend naar mijn werk gegaan. dan had ik nergens last van. In het voorjaar van 2000 werd mijn werk overgenomen door een andere Firma op 10 Km afstand. Voortaan maar met de auto daar naar toe gegaan. Ook jaren gewerkt als orderpicker in een magazijn. nooit ergens last van gehad. Maar als ik in mijn vrije tijd toch probeerde te fietsen, Na 100 Meter moest ik al afstappen, ik leek wel een zatlap. Lopend terug naar huis gegaan, Die fiets heb ik toen weg gegeven aan de eerste de beste die dat ding wilde hebben. Nadien nooit meer geprobeerd om te fietsen. Ook nooit meer ergens last van gehad. Ik doe nu alles te voet of met de auto. Voor mij nooit meer een fiets of welk soort tweewieler dan ook. Of ik benieuwd ben naar de oorzaak daarvan?? Als het wegblijft door nooit meer te fietsen, Dan is voor mij de boel opgelost.
    Dan maar nooit meer op een tweewieler.

    Reageer
    #8

    Ik heb het ook wel eens en dan denk ik ben ik nou aan het dromen maar ik denk ook dat het bij mij spanning is ben namelijk al een keer aangereden van daar die spanning en m’n bloed suiker spiegel

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Duizelig tijdens fietsen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief