Na drie jaar nog last van lichte hersenschudding?

  • #1

    Beste mensen,

    Drie jaar geleden kreeg ik een lichte hersenschudding. Er was geen schade op de ct zichtbaar aan mijn hersenen. Ik heb niet op de allerbeste manier met mijn herstel rekening gehouden. Wel heb ik een jaar geen alcohol gedronken (lastig voor een student).
    Na dat jaar ging het iets beter. Echter heb ik het idee dat ik nog steeds last ervan heb. Ik ben snel moe, duizelig en af en toe wat angstig. Ook mijn ogen zijn snel vermoeid.
    Een psycholoog weet het aan stress en een verhoogde alertheid op lichamelijke klachten. Ook mijn feestelijke levensstijl zou niet helpen.
    Ik vraag mij af: is het uberhaupt mogelijk om na drie jaar nog klachten te hebben(postcommotioneel syndroom oid)? Wordt dit nog beter (ben nu 23)? En wat kan ik eraan doen? Af en toe ben ik bang dat ik na mijn universitaire opleiding niet goed kan meedraaien op de arbeidsmarkt. Hopelijk is er een goed antwoord!

    Reageer
    #2

    Dat je niet op de beste manier rekening hebt gehouden met het herstel kan nu inderdaad problemen geven. Of de klachten die je nu hebt daardoor worden veroorzaakt zal moeten worden onderzocht door een neuroloog.
    Over duur en herstel kan ik helaas niets zeggen. In de meeste gevallen zal het weer herstellen maar het kan inderdaad langere tijd duren.

    Reageer
    #3

    Het herstel kan inderdaad lang duren. Zelf ben ik 7 maanden aan het herstellen. Wel heb ik gemerkt dat het oppakken van sport me goed doet. Ik voel me veel minder moe en mijn energielevel bouw ik weer op hiermee. Feesten en alcohol vermijd ik helaas nog, als mede student snap ik hoe moeilijk dit is.

    Reageer
Reageer op: Na drie jaar nog last van lichte hersenschudding?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief