Spastische trekken in de avond

  • #1

    Hallo allemaal.
    Ik krijg 's avonds regelmatig een impulsieve "spastische" trek. Dan lig ik bijvoorbeeld in mijn bed en uit het niets schiet mijn arm naar me toe. Of "schiet"/"spring" in een keer omhoog.( niet letterlijk springen maar soort veer achtig iets). Ook als ik het koud heb krijg ik niet alleen kippenvel maar ik voel een hele trilling over me heen gaan en tril ook. Het is moeilijk uit te leggen.
    Verdere medische informatie: Ik heb ADHD, Autisme(asperger) en een late maar versterkte groeispurt. Vroeger had ik hier nooit last van. Iemand een reden of verklaring?

    Reageer
    #2

    Vermoeidheid zou een oorzaak kunnen zijn. Er zijn wel meer mensen die daar dan last van hebben.

    Reageer
    #3

    Dit is heel normaal voor het slapen gaan. Je spieren in je lichaam krijgen gemengde signalen vanuit de hersenen. Er is een mix van stimulerende en ontspannende stoffen en dan kan een spier plotseling samentrekken. De kans dat dit gebeurt is groter als je moe bent en snel in slaap begint te vallen. Ik heb dit ook wel eens.

    Reageer
    #4

    ik krijg dit ook als ik ergens opgewonden van word. (niet de seksuele versie maar de verblijde versie). Maar dat is ook in de avond.

    Een andere vraag. Ik krijg overdag op school als het koud is een rare rilling over me heen waardoor ik recht ga zitten en mijn schouders mee omhoog gaan in een rilling. wat is dit dan?

    Reageer
Reageer op: Spastische trekken in de avond


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief