Toxoplasmose/stress/vermoeidheid

  • #1

    Hallo!
    Ik ben 31 jaar en werk al meer dan 10 jaar in volcontinu systeem. Een vijftal jaar geleden heb ik mij een huis gekocht en heb dit zelf vanop de blote baksteen terug gerenoveerd. Op een moment was ik echter constant moe.
    Na enkele testen bleek dat ik met Toxoplasmosebesmetting zat. Veel rusten was de boodschap.
    Helaas was dit geen optie want er zaten op dat moment zelfs geen ramen in mijn huis.
    Na een tijd had ik ineens last van enkele blackouts en paniekaanvallen.
    Ze hebben mij dan naar de slaapkliniek gestuurd en naar een psycholoog.
    Conclusie van de psycholoog: "Je denkt dat je superman bent, niemand kan ploegwerk en volcontinu werk volhouden aan dit tempo". Mijn hart heeft in die periode meer dan 1,5 jaar 100 in rust geslagen.
    Dus ben ik aan een veel trager tempo beginnen leven en ben ook naar een kinesiste gegaan omdat bleek dat ik nogal veel hyperventileerde. Momenteel heb ik terug een basis hartslag van 60.
    Nu alles al enkele maanden achter de rug is, blijf ik echter met 1 probleem nog steeds zitten.
    Regelmatig schieten mijn hersenen zonder reden in stress en voel ik mij vreemd in eigen lichaam.. (nogal raar uitgelegd, maar ik kan het niet anders uitleggen)
    Mijn hersenen waarschuwen mij dat er iets niet klopt (zonder reden) precies dat ik veel gevoeliger ben geworden voor stress of zo.
    Iemand er ervaring mee en/of een oplossing?
    Ik slaap nochtans goed, rook niet, geen (grote) zorgen, huis is afgewerkt,..
    Momenteel leef ik precies in een droomwereld en voel ik mij erg afwezig, concentreren lukt mij niet goed.
    De cardioloog zei dat dit allemaal afkomstig is door een toxoplasmosebesmetting te krijgen terwijl mijn weerstand erg laag was. De hartkloppingen zijn al veel minder, maar lichamelijke paniekaanvallen blijven steeds terug keren.. De laatste nachten (nadat ik 7 nachten gewerkt had) bleef mijn lichaam precies hangen in fight of flightmodus..
    Niemand die toevallig een gouden tip heeft voor verder herstel? 🙂

    Reageer
    #2

    Heb geen flauw idee wat dat toxoplasma gedoe is,
    maar wat wel herkenbaar is is de overwerktheid en de schade die zoiets met zich mee brengt zoiets heb je onbewust opgebouwd in de jaren hard werken.
    Ik zie het als een aluminium folie die éénmaal beschadigt ook niet meer glad te krijgen is.
    Maar de ander zegt jaren lang in zen-modus gaan leven brengt je terug naar jezelf aangezien je grote eisen stelt aan jezelf en het leven en wil je daarvanaf en dus weer rust in je hoofd krijgen dan moet je je hele karakter omgooien, of part-time gaan werken, maar dat laat de wereld niet zo snel toe.
    Conclusie vanuit mijn optiek, minder werken en iets gaan vinden ter ontspanning,
    taarten bakken ofzo 😉

    Reageer
    #3

    Of taarten bakken meteen de oplossing is weet ik natuurlijk niet maar er zit zeker een kern van waarheid in het verhaal van de vorige schrijver. Herstel kan inderdaad langer duren dan je denkt. Iets wat je in een aantal jaren hebt opgebouwd (stress en dan ook nog Toxoplasmose) gaat niet zomaar in korte tijd weg.

    Reageer
Reageer op: Toxoplasmose/stress/vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief