slapende pink. elke nacht.

  • #1

    Ik heb elke nacht een slapende pink en word daardoor wakker en dan schud ik mijn pink wakker en probeer ik weer verder te slapen.. (soms blijft hij 12 uur door slapen mijn pink omdat ik hem niet wakker krijg)

    Soms spalk ik mijn vinger zodat ik minder kans heb dat hij gaat slapen. Maar het blijft vervelend natuurlijk deze nacht werd ik er zelfs 2 keer wakker van..

    De dokter weet niet wat hij er mee aan moet en hij zegt dat hij er ook niks aan kan doen... wat moet ik nu?

    Zijn het de zenuwen of de bloedbaan die het probleem zijn? Probleem duurt nu al meer dan een half jaar, en omdat ik masseur ben zijn mijn handen en vingers zeer belangrijk.

    Reageer
    #2

    Als masseur zou je dit probleem moeten herkennen. Ik weet natuurlijk niet welke opleiding je gedaan hebt.
    Het heeft natuurlijk alles te maken met je lighouding. Men noemt dit fenomeen: transient paresthesia.
    Transient paresthesia ofwel slapende ledematen ontstaan door een (tijdelijke) slechte doorbloeding van een lichaamsdeel. Door het afknellen van een lichaamsdeel worden elektrochemische pulsen niet goed doorgegeven van en naar de zenuwen. Vervolgens verliezen de hersenen (deels) het contact met dit lichaamsdeel. Door het gebrek aan bloed wordt het lichaamsdeel bovendien slap en lam. Het excentrieke tintelende gevoel dat volgt is de gewaarwording van de hersenen dat bepaalde zenuwen geen informatie doorgeven en andere zenuwen juist heel veel.

    Er kunnen meerdere oorzaken zijn:
    Externe belemmering van de doorbloeding c.q. bloedtoevoer
    Beknelling of afknelling van zenuwen
    Verhoogde spierspanning
    Vernauwde bloedvaten
    De meest voorkomende oorzaak is dus je houding tijdens de slaap. Bijvoorbeeld slapen met je hoofd op je hand.

    Bij jou zou er nog een andere oorzaak kunnen zijn. Een verhoogde spierspanning in combinatie met een af- of beknelling. De verhoogde spierspanning kan ontstaan door o.a. masseren. Dat heeft te maken met de techniek van masseren of door een overbelasting door (te veel) te masseren en in verkeerde houding. Tafel te hoog of te laag bijvoorbeeld. Beginnende masseurs willen hier nog wel eens last van hebben.

    Reageer
Reageer op: slapende pink. elke nacht.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief