Flashback waarna tijdelijk misselijk

  • #1

    Hallo,

    Ik heb hier al een tijdje last van. Op sommige momenten lijk ik déjà vu van een droom te hebben na aanleiding van een beeld op tv of een spel. Dit duurt zo'n 10-30 seconden. In deze tijd ben ik erg misselijk en naar. Ook kan ik het beeld niet uit mijn gedachten krijgen, net een film die zich voor mij afspeelt. Na zo'n flashback kan ik me na een paar seconden alleen nog herrineren dat ik een flashback over een droom had, alleen niet waarover. Dit kan soms een lange tijd niet voorkomen, dan weer een paar keer per maand. Ik ben wel de hele tijd bij bewustzijn en zie alles om me heen, alleen moet wel gaan zitten en lijkt het net of ik 2 dingen tegelijk mee maak. Ik vroeg mij af of iemand weet wat dit kan zijn.

    Groeten.

    Reageer
    #2

    Hoe oud ben je?
    Gebruik je alcohol of drugs?

    Reageer
    #3

    18 en af en toe. Had hier echter al eerder last van dus dat zal er waarschijnlijk los van staan.

    Reageer
    #4

    Ik heb er zo 1-2-3 ook geen verklaring voor.
    Misschien eens met je huisarts hierover praten.

    Reageer
    #5

    Beste schrijver,

    Ik heb eenzelfde probleem. Het begon ongeveer een maand geleden en komt nu met vlagen op, soms meermaals per dag, soms weken niet. Ik vind het zelf erg moeilijk en verwarrend, het voelt als een andere werkelijkheid. Ik beschrijf het dan ook als "herinneringen/flashbacks die niet van mij zijn". In zo'n flow word ik enorm angstig, krijg ik misselijke buikkramp, hoofdpijn en een hogere hartslag..
    Ik vroeg me af of je dit herkent, of je hier nog last van hebt en of je misschien al een huisarts hebt gesproken. Zelf heb ik geen idee waar ik hiermee heen moet..

    Reageer
    #6

    Ik kan me er wel in vinden ja. Angstig voel ik mezelf niet, aangezien ik ermee om heb leren gaan.Ik zelf word benauwd, zweterig, en vooral misselijk. Het gebeurt ook op de meest willekeurige momenten. Gelukkig heb ik er de afgelopen weken geen enkele gehad, en ben er ook niet mee naar de dokter geweest. 1 tip hoe ik er mee omgaan: als je de gedachte aan voelt komen, verzet jezelf er niet tegen, maar sta het toe. Het lijkt alsof ik onderbewust weet wat er gaat gebeuren. Op het moment dat het op z'n ergst is, denk aan iets anders (ikzelf hou mijn adem erbij in) en dan gaat het snel weg. Hopelijk kom je er ook snel vanaf!

    Reageer
    #7

    Denk aan een lichte vorm van epilepsie getriggerd door gamen of te lang en intensief achter een beeldscherm.

    Reageer
    #8

    3. Autonome aanvallen

    Bleek worden, transpireren, blozen, hartkloppingen, kippenvel, pupilverwijding en veranderingen in de ademfrequentie.

    Het meest bekend is het zogenoemde 'epigastrische aura' , een raar (soms misselijk makend) gevoel in de bovenbuik (epigastrum) dat opstijgt naar het hoofd.

    4. Psychische aanvallen (vanuit de gevoelsbeleving)

    Hallucinaties: het proeven, ruiken, horen of zien van dingen die er niet zijn.

    Emotionele verwardheid: zoals paniekaanvallen die vaak gepaard gaan met misselijkheid, duizeligheid en een warm gevoel in de maag dat via de keel omhoog stijgt.

    Geheugenstoornissen: het hebben van een gevoel dat iets al eens eerder gebeurd is (déjà vu) of juist een gevoel dat de wereld compleet vreemd is (jamais vu).

    Droomtoestanden: mensen hebben een onwezenlijk gevoel over zichzelf of de rest van de wereld.

    Een eenvoudige partiële aanval kan overgaan in een complexe partiële aanval en/of een gegeneraliseerde tonisch-clonische aanval (grote aanval), waardoor het bewustzijn gestoord raakt, dit is een secundair gegeneraliseerde aanval. Het eenvoudige, partiële begin heet dan aura. Als het aura lang genoeg duurt, kunnen mensen voorzorgsmaatregelen nemen voordat de tonisch-clonische (grote) aanval begint.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zelf dat het in mijn geval ging om psychische aanvallen, aangezien ik beelden voor me zag, maar tegelijk nog om alles om me heen mee maakte. Ik had altijd het gevoel dat ik die dingen die ik zag al eerder had meegemaakt, maar kon het niet helemaal plaatsen. Ook kan ik mij naderhand niet precies herinneren waar het over ging. Als ik probeer terug te denken aan wat ik op dat moment zag, voel ik me weer wat misselijk worden, dus vermijd ik dat. Ook klopt de symptomen van emotionele verwardheid precies. Ik zat zelf eerst ook te denken een epilepsie, alleen gebeurde het regelmatig op momenten dat ik met geen scherm bezig was (bijvoorbeeld tijdens een tentamen). Ik heb er al een tijd geen last meer van gehad. Stel dat het terug komt, enig idee wat ik eraan kan doen? Of maar gewoon negeren totdat het weer overgaat?

    Reageer
    #10

    PS: Dit bericht hierboven is van mij, was vergeten in te loggen.

    Reageer
    #11

    Je zag de beelden echt of zag je ze in gedachten? Als je het over deja vu hebt dan is dat ook een triggering in je hersenen een soort vertraging van bepaalde stoffen waarvan je dan dus denkt dat je het al eens eerder hebt meegemaakt maar de verkeerde stoffen komen eerder aan dan de juiste stoffen en daardoor heb je even een mix up van de realiteit, overkomt mensen die vaak moe zijn en vaak ook mensen die migraine hebben of epilepsie, ook vormen van epilepsie die heel licht zijn en niet met medicatie te bestrijden zijn, alleen met aangepaste levenswijze.
    Tijdens tentamen heb je op papier streep patronen van regels dat zijn ook triggers, lammelen voor de ramen bepaalde lichtpatronen zoals neon lichten of tralies in een kooi zijn allemaal triggers voor epilepsie.
    Maar als je daadwerkelijk dingen ziet en je kan dan niks en daarbij krampen hebt in je lichaam of iets kan dat een aanval van iets zijn.
    Lijkt me dan een zaak voor de neuroloog en niet voor een huisarts.
    Als het terug komt kijken of je het zelf kan onderbreken, en ook bijhouden wat je die dag gedaan hebt hoe je geslapen hebt wat je gegeten hebt en hoe je je daarvoor voelde etc
    Succes.

    Reageer
    #12

    Ongeveer 15 jaar geleden had ik voor de eerste keer een "déjà vu" tijdens een normale dagelijkse bezigheid. ik wist meteen dat er iets vreemds aan de hand was. Na zo'n 10 seconden voelde ik een soort elektrische stroom vanaf mijn neklangs mijn hele ruggenmerg naar beneden trekken terwijl één arm leek te worden afgekneld. Dat was een angstig moment, en dat ik helaas nog steeds geregeld ervaar. Daarna ben ik huilerig en wat verward. Ik herinner me daarnaast droombeelden waarvan ik zeker weet dat ik ze die nacht ook echt heb gedroomd. Alles loopt dan wellicht wat door elkaar.Het hakt er in ieder geval flink in en na een uur ben ik weer helemaal de oude.

    Ik heb een MRI gehad en verder alle andere nodige onderzoeken.
    Een specialist concludeerde dat het een "migraine sans migraine" was maar het gegeven dat er ook sprake is van een 'uitval pad'(de stroom die ik ervaar),deed me twijfelen aan zijn conclusie. In België heb ik jaren daarna een nieuw onderzoek laten doen. Volgens de specialist was er sprake van een partiële epilepsie. Ik kon er medicatie voor gaan gebruiken maar dat heb ik geweigerd vanwege het lage aantal momenten dat ik zo'n aanval krijg.( Soms 2 keer per maand, soms maanden niets.) Maar het blijft natuurlijk wel heel vervelend, ook al is het niet iets waar ik me echt zorgen om moet maken. (Ik stel me wel voor dat ik een keer midden in een drukke verkeerssituatie zit.. )Ik krijg de aanval opvallend vaak als ik heel moe ben door onvoldoende nachtrust en juist dan met mijn hoofd te lang naar voren gebogen ben (tijdens lezen bijv.)of niet voldoende rechtop zit.
    De déjà vu's zijn zeer bijzonder om mee te maken en zezijn inderdaad geheel autonoom,buiten jouzelf om.
    Ik herinner me dat ik, kort voor de eerste keer, lang geschilderd heb aan een plafond. Dus omhoog gebogen met mijn hoofd. In die tijd heb ik ook mijn hoofd een keer erg hard gestoten. Misschien heeft het daar helemaal niets mee te maken en het zou toevallig kunnen zijn, maar misschien ook niet.

    Er is dus weinig aan te doen dan ermee proberen te leven en je te realiseren dat het ook weer voorbij gaat. Het gegeven dat het, ondanks dat het een bijzondere ervaring is, met of zonder pijn,niets ernstigs hoeft te zijn, geeft mij al de nodige rust.

    Als er ook maar één lezer is die ik met dit stukje wat verder heb geholpen, ben ik blij.

    Reageer
    #13

    Het klinkt misschien HEEL raar wat ik nu schrijf: ik ben ZO blij dat ik dit lees...

    Want ik heb precies hetzelfde!!!Echt exact zoals je het beschrijft!!!!!

    Al zoooo vaak uitgelegd aan mensen, ook artsen: ze snappen er niets van,weten niet wat het is. Dat voelt zo eenzaam.
    MRI etc kwam niets uit.

    Heb al een commentaar geschreven ( over het effect van wifi straling etc ) maar moest hier ook nog even op reageren.

    Onvoorstelbaar, zoveel gezocht en nu staan hier opeens een paar meldingen.

    Reageer
    #14

    Ik heb het net voor het eerst gehad op het voetbal veld voelde me de hele tijd niet goed dus heb het maar even opgezocht ik had volgens mij ook te weinig gedronken zou niet weten of het daar aan kan liggen maar na wat te drinken voel ik me wel beter.

    Reageer
    #15

    Te weinig drinken zou heel goed kunnen...
    je moet ervoor zorgen dat je per dag minimaal 1,5-2 liter drinkt.

    Reageer
Reageer op: Flashback waarna tijdelijk misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief