Tia?

  • #1

    Ik word al 2,5 jaar behandeld voor een vitamine B12 tekort, krijg daar injecties voor. In het begin elke week, en daarna probeerde ik af te bouwen naar eens in de 2 weken. Hier voelde ik me vaak niet goed bij, dus ging ik weer terug naar 1x in de week. Totdat mijn eigen huisarts in maart van dit jaar wegging, en een andere arts wel even zou beslissen dat ik hem nog maar 1x per 3 maanden mocht laten zetten. Ik vroeg een gesprek met hem aan, zei dat ik het er niet mee eens was omdat ik me bij 1x in de 2 weken al niet goed genoeg voelde, en uiteindelijk mocht ik hem dus eens per 2 weken laten zetten.

    Nu krijg ik sinds een tijdje weer bepaalde klachten die bij een B12 tekort horen zoals concentratieproblemen, sneller pijn in m'n benen, onhandig. En gister gebeurde me iets heel naars..

    Ik voelde me al niet helemaal lekker toen ik net wakker werd, maar dacht gaat wel over. Ik was me aan het omkleden omdat ik toevallig weer m'n B12 injectie bij de dokter moest halen. Opeens kreeg ik een raar gevoel in mijn hoofd, en m'n armen en handen voelden heel raar aan. Beetje tintelend maar ook dof. Ik probeerde iets op mn telefoon in Google in te typen en draaide de woorden om. Ik las en zag dat er een woord niet goed gespeld was, maar ik kon er maar niet achter komen wat het was. Pas met de spellingscontrole op Google zag ik het.. Als ik m'n handen bewoog was het net of ze niet aan mijn lijf vastzaten. Ik kreeg vlekjes voor mijn rechteloog, en nog geen paar minuten daarna kon ik niet eens meer praten. Ik was wartaal aan het uitslaan, en kon niets van mijn eigen zinnen maken. En heb in paniek mijn vriend opgebeld.. Ook hij kon er niets van maken. Na een paar minuten trok het lichtjes weg en probeerde ik te praten maar alles ging met moeite. Ik moest onwijs nadenken voor ik wat kon zeggen, en alsnog klopte de helft van de woorden niet. Uiteindelijk ben ik later op de fiets naar de dokter gestapt, ik dacht kan maar beter vast daar zitten dan alleen thuis zijn. En toen was het ook zo goed als weg, ik denk dat het bij elkaar ongeveer een half uurtje geduurd heeft.

    Toen ik dat tegen de assistente vertelde, en dat ik zelf dacht da het toch kwam door te weinig B12 injecties keek ze me zo stom aan. Nu denk ik; als er een patiënt met dit soort klachten binnen komt en ze doen er helemaal niets mee, hoe serieus wordt je dan genomen? Ik wijt alles wel aan een vitamine B12 tekort, maar kan ik misschien een lichte tia hebben gehad?

    Ik ben sinds 2,5 week ook weer met de pil begonnen, de Yasmin. Ik lees op internet ook nare verhalen over beroertes en tia's hierover.. Ik heb morgenochtend een afspraak bij m'n dokter om oa de B12 te bepreken, maar toch zit het me niet lekker. Ik heb net geprobeerd de arts te bellen, maar krijg dezelfde assistente aan de lijn die mij gister zo dwaas zat aan te kijken, dus ik heb maar weer opgehangen. Ik voel me een beetje onbegrepen daar..

    Zijn er meerdere mensen die oa mijn spraakuitval klachten hebben gehad? Moet je een perse een scheefhangende mond hebben als je een tia krijgt? Dit is het enige wat ik niet had namelijk..

    Alvast bedankt..

    Reageer
Reageer op: Tia?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief