raar gevoel in hoofd en moeheid

  • #1

    Ik zal mijn verhaal zo goed mogelijk samenvatten zodat misschien ervarende mensen mij een antwoord op kunnen geven.

    Ik ben zelf een ICTer dus ik zit veel op een bureaustoel en computer veel + vrije tijd.

    Rond paasen dus 3 maanden geleden kreeg ik bij het ejucleren een hele harde steek in zijkant hoofd. Alsof er iets knapte. Vervolgens ging heel mijn hoofd raar voelen en kreeg ik hyperventilatie na wat aandringen omdat ik eerst naar huis gestuurd was kreeg ik een ct scan,rug vocht en bloed maar konden niks vinden. Na een week is het over gegaan.

    Prima ik alles weer opgepakt mijn studie afgerond. Tot opeens vorige week vrijdag naar de vereniging geweest gedronken en de volgende dag opeens heel moe en vanaf 2 uur begon mijn hoofd weer raar te voelen dus denk ik ga van de computer af. Vervolgens zijn er lichte maag klachten gekomen en voel ik me elke ochtend misselijk. Als ik ga liggen voel mijn hoofd ook raar. 2 x naar huisarts geweest en bloed onderzoek geweest was positief.

    Reden dat ik me nu zorgen maakte ik heb geen koorts erbij en voel me heel brak en vage klachten dus begon weer licht te hyperventileren. Nu kan ik overdag weer iets meer doen.

    Dokter zei wel dat ik stijve spieren in mijn nek had dus heb massage aangevraagd en ik ga adem therapie doen. Verder meer sporten en mijn oude bureaustoel vervangen.

    Reden waarom ik dit maak stel ik zou last van dit blijven houden terwijl ik geen vreemde dingen doet. Wat zou ik dan kunnen hebben wat mijn hoofd bijvoorbeeld zo vreemd laat voelen? Ben ik overgeprikkeld of soort van overspannen vanwege teveel computeren? Of is dit gewoon een rot virus?

    Reageer
    #2

    ik herken dit van mijzelf. ik ben naar een osteopaat gegaan die mijn wervels heeft rechtgezet en dan is alles weer over. op het moment dat ik te lang achter de computer zit (meestal verkeerde houding naarmate de tijd verstrijkt) wordt ik ook duizelig. de angst omdat je niet weet wat het is zorgt voor de hyperventilatie. zodra ik dus weer duizelig wordt ga ik achter de computer weg en als het niet afzakt maak ik maar weer een afspraak en dan kraakt er weer wat recht en kan ik er weer tegen voorlopig. hoelang wisselt helaas; zal ook wel stress bijkomen kijken en overbelasting omdat je toch te lang achter elkaar doorwerkt achter de comp. je zult zelf uit moeten vogelen hoelang je werkt en dan even je nekoefeningen doet die je van de osteopaat krijgt. van fysiotherapie (massage) zelf wordt het bij mij alleen maar erger. succes er mee.

    Reageer
    #3

    Nouja ik kan momenteel ook een evenwicht orgaan stoornis hebben ik doe altijd van die oortjes in voor het geluid en dat kan ook een infectie geven als dat te diep gaat etc.

    De osteopaat ? Ik dacht dat fysiotherapie de nek kon fixen. Ik heb maandag een behandeling bij de fysio dus bekijk het even aan. Ik vertel gewoon mijn klacht want ze kunnen daar meer dingen in dat gebouw.

    Dus ja gewoon dingen proberen ik begin me wel steeds beter te voelen.

    Voor bureaustoel komt er een logic 400 komt ook iemand mij begeleiden met het instellen. Vervolgens zie ik dan of de klachten gaan afnemen.

    Ik heb al twee verschillende massages geprobeerd de eerste was heel relax heeft alles goed los gemaakt maar wel veel spierpijn. Tweede sportmassage. Minder relax maar alles voelde wel soepeler.

    Reageer
    #4

    Weer terug ondertussen 4 weken verder. Ik ontdekte zelf iets in mijn nek en drukte daarop. Toen zakte de boel erg af en belde ik een betere fysio op en die raadde aan ik ga je eens controleren.

    Toen heeft die bij de nek schouder rechts vlakbij de trapuzeus een spierverharding zoiets gevonden dat heeft die een stuk los gemaakt en het gaat nu al 3 x beterder.

    Ik zeg niet dat deze klachten voor jullie allemaal gelden maar het kan geen kwaad om een afspraak met een fysio te maken mocht de huisarts niks vreemds zien. Via de fysio kan het altijd weer teruggekoppeld worden.

    Voor mij lijkt dit te werken nu. Mochten de klachten na de verharding weg is nog aanwezig zijn post ik hier weer, maar ga nu van uit dat dit geholpen heeft.

    Reageer
    #5

    Hallo Allemaal,

    Ik ben Wendy en ben 38 jaar.
    Weet niet waar ik beginnen moet.
    Voel me heel eng van binnen en weet niet goed wat ik er mee aan moet.
    In juni ben ik met heftige pijn op de borst klachten bij de huisarts geweest hij heeft me nagekeken en vertelde me dat ik last had van hyperventilatie.
    Was wel opgelucht, maar wat een rot gevoel is dat zeg die pijn?
    De volgende dag was het stukken minder alleen last van tintelingen in armen en handen.
    Nu heb ik al 5 weken last van raar gevoel in mijn hoofd en de gehele dag duizelingen word er niet goed van.
    Heb ook last van ontzettende vermoeide onder armen, en een irritant gevoel onder mijn ogen.
    Ben paar keer bij de internist geweest steeds hebben ze bloed afgenomen , maar dat is iedere keer goed wat ze wel zag was in mijn bloedgas dat ik last heb van hyperventilatie.
    Omdat ik ook last heb van tintelingen en trillingen heeft ze me door gestuurt naar de neuroloog.
    Daar ben ik 2 weken geleden geweest hij heeft wat testen gedaan en zei dat ik last heb van chronische hyperventilatie. Ik kreeg een doorverwijzing naar de fysiotherapeut voor ademhalingstechnieken en mijn schouders en nek voelen aan als staal en zei dat daar wel iets aan gedaan moest worden.
    Ik was aan de ene kant opgelucht dat het chronische hyperventilatie was, maar vind het zo raar want ik heb geen last van pijn op de borst en ben ook niet benauwd.
    Bij veel mensen lees ik dat ze wel last hebben van pijn op de borst of benauwdheids klachten.
    Waar ik heel veel last van heb is dat ik continu mijn hoofd voel en steeds duizelingen in mijn hoofd heb, mijn armen zijn zo slap.
    Ik praat wel met mensen , maar vinden het moeilijk want ze weten niet wat het is wat ik voel.
    Soms heb ik een gevoel dat ze denken dat het tussen mijn oren zit, maar ik weet zeker dat het niet zo is want ik heb wel degelijk deze rot klachten.
    De fysiotherapeut vertelde mij ook dat het niet tussen de oren zit, maar dat je echt lichamelijk last van hebt.

    IK hoop dat mensen mij een beetje kunnen gerust stellen dat dit er allemaal bij hoort.
    Groetjes, Wendy

    Reageer
    #6

    Hoi hoi allemaal,
    Wou even reageren dat dit zo herkenbaar voor mij is vooral de duizelinngen Wendy.
    Afgelopen zomer hebben wij een huis gekocht en van de 1 op andere dag werd ik duizelig in mijn hoofd waardoor ik hyperventilatie kreeg, in het verleden ooit ook al eens een lange periode gehad trouwens. Vanaf die dag ben ik tot de dag dat we onze sleutel van het nieuwe huis kregen (lees 3 maanden) dag in dag uit had ik ook dat duizelige gevoel de hele dag door heb een staand beroep dus heel vervelend. Hierbij had ik elke dag last van hartkloppingen tintelingen in het hoofd, een naar gevoel bij de slapen etc af en toe was ik zo bang en in paniek waarbij je ik me heel slap voelde zweet me uitbrak en niet meer wist waar ik het moest zoeken bang dat ik dood zou gaan.
    Iedereen maar zeggen dat het stress is wat je op den duur niet meer geloofd maar idd na 3 maand gingen we naar de notaris onze sleutel halen, volgende dag gelijk klussen en al mijn paniek etc was weg!!! Kwam het toch hierdoor, wel moet ik zeggen dat de paniek wel weg was hierbij de klachten nog niet helaas is het geen aan en uit knop ๐Ÿ™ ontstressen noemen ze het en daarbij komen alsnog weer klachten vrij. Nu inmiddels een half jaar verder en moet zeggen dag het voelt alsof bijna alle klachten zijn verdwenen alleen komt nu het vast zitten van spieren door de voorgaande spanningen. Dus dinsdag voor het eerst naar de fysio geweest en helaas nu weer een naar gevoel in mijn hoofd maar ik hoop en ga er vanuit dat dit erbij hoort omdat alles losser word en de doorbloeding beter word. Hoop dat de rest zich ook weer beter voelt!!! Groetjes christa

    Reageer
    #7

    hoi,ik heb dat ook al van juini verleden jaar en ik kom er niet vanaf .ze weten niet wat het is,maar het is niet plezierig.het begin met stijve nek en duizelig in het hoofd.soms gaat het ik 15minuten over maar de laaste tijd duur het heel wat langer voor het over is.

    groetjes jc.

    Reageer
    #8

    [quote]het begin met stijve nek en duizelig in het hoofd[/quote] Je heeft hier zelf al de oorzaak aan. Waarschijnlijk worden je klachten veroorzaakt door de monnikkapsspier (musculus Trapezius). Ga hier voor naar een fysiotherapeut.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik zit veel acter de omputer en heb ookstkeen in mijn hoofd maak me erg zrgen en het voelt raar in mijn hoofd wat kan dit zijn te veel computer?

    Reageer
    #10

    Waar heb je die steken?

    Reageer
    #11

    Ik kan maar 1 ding zeggen, probeer eens een orthomanueel therapeut zoals in Almere. Dr. Brandt. Hij is regulier arts en orthomanueelntherapeut. Heeft zelfs prins bernhard geholpen. Ik zocht zelf op het web naar andere klachten die ik heb, maar rug,nek,bekken,stress,misselijk. Maag, darmproblemen, dr. Brandt. Alles dat je niet kunt thuis brengen blijkt vaak een oorzaak te hebben in het zenuwstelsel.

    Reageer
    #12

    ben je soms niet geblokkeerd , heb je stress , want dat lokt ook vele dingen uit
    eens goed diep in en uitademen , en goed uitblazen , anders eens bij de dokter langs gaan en ietes vragen voor wat rustiger te worden , weet het is een heel vervelende situatie heb er ook last van , ik neem elke dag alprazolan van 0,5 mg
    en daar door werd ik rustig van , help ook bij hyperventileren , ik ben 2 x geopereerd geweest nek vastgezet , 1x mislukt , nu 1 maand geleden terug operatie gehad , verzorg je goed en hoop je wat hulp te bieden bij deze uitleg
    mvg dorine

    Reageer
    #13

    Hoi ik heb het zelfde vind het fijn om met je in cotnact te kunnen komen.
    Groetjes Ria

    Reageer
    #14

    Het is een heel lang verhaal maar ik probeer het even kort te maken. Ik ben nu 23 en heb al ruim 4 jaar last van deze klachten. Toen ik nog op de middelbare school zat is bij mij a.d.d. geconstateert (weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben. Het begon allemaal toen ik rustig op de bank zat ik ademde zoals altijd alleen voelde de lucht plotseling ijskoud ik schrok werd duizelig en raakte in paniek na ongeveer 3 kwartier namen de klachten weer wat af. Daarna vaak bij drukken plekken werd ik erg duizelig en voelde mij onwerkelijk in mijn hoofd. Dit kreeg ik steeds vaker daarna verschillende onderzoeken gehad bij de huisarts maar kwamen niet verder dan hyperventilatie. Sinds dien heb ik er steeds meer last van dagelijks erg draaierig slap en heel raar gevoel in het hoofd (soort van te weinig zuurstof in het hoofd). Vervolgens lorazepam gekregen en werden de klachten iets minder. Naarmate de tijd verstreek werden alle klachten weer erger. Vaag in mijn hoofd, duizelig, slap, trillen, angsten etc. Nu bij de internist, ontlasting ingeleverd, bloed ingeleverd, 48 uur urine afgegeven, long en holtefotos gemaakt, hart filmpje gemaakt, ct scan gehad, met een cameraatje me neus ingeweest en volgende week naar de neuroloog tot nu toe is er niks gevonden. Terwijl ik mij de laatse maanden vreselijk voel, ontzettend moe, duizelig snel slap, angstig heel warrig. Werken lukt niet meer en sporten gaat ook steeds minder ik ben ten einde raad en hoop dat er snel duidelijkheid komt. Er zijn enkele momenten dat ik me goed voel maar dat is zo weer verdwenen. Ook een keer gehad dat het zicht voor me rechteroog wazig werd en begon te trillen en toen bijna out gegaan.

    Reageer
    #15

    Chronische hyperventilatie zou de oorzaak kunnen zijn. Dat kan nogal wat klachten veroorzaken. Je zou eens ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen kunnen uitproberen. Je kuint deze vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/columns/angst

    lees ook eens op:
    http://www.hyperventilatie.org/site/lijst-van-klachtensymptomen/21

    Heb je ook nog andere medicijnen voor je ADD bijvoorbeeld?

    Reageer
Reageer op: raar gevoel in hoofd en moeheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief