Vreemd gedrag grootvader

  • #1

    Het volgende is een vraag over een bepaald gedrag van mijn grootvader dat zo nu en dan optreed. De man is 83, enorm hardhorig, maar voor de rest meestal scherp in zijn denken. Sinds vorig jaar zijn er nogal wat vreemde dingen die mijn moeder heeft opgemerkt in zijn gedrag. Het komt telkens voor kort nadat hij wakker wordt na een dutje. Hij hoort harde geluiden, zoals 'motors' of 'onweer' terwijl er helemaal niks te horen is. Een andere dag was hij was laatst overtuigd dat mijn moeder de deur uit was en ging na zijn dutje aan de deur haar roepen terwijl ze gewoon binnen was. Ook na een wandeling die hem heel moe maakte ging hij buiten op een bankje zitten en begon overtuigend met een politieman (in de 20) te converseren dat hij hem en zijn vrienden kende van vroeger. Als mijn moeder hem met al deze zaken confronteerde is zijn antwoord altijd 'ik weet niet waarom ik dit of dat deed'. Ik zie hem ook wekelijks en hij lijkt alles behalve weg van de wereld ondanks zijn gehoor. Hij begrijpt alles nog, redeneert normaal en zegt normaal niks dat vreemd of absurd lijkt. Het zijn gewoon deze korte situaties, al is het ook niet echt normaal. Het is begonnen kort nadat hij vorig jaar in het ziekenhuis verbleef na een schouder die uit de kom was. Kan deze stoornis een blijvend geval zijn van de verdoving, of zijn het tekenen van dementie?

    Dank u voor uw tijd.

    Reageer
    #2

    Beste Anoniem,
    Beide mogelijkheden die je aangeeft kunnen aan de orde zijn indien de verdoving een algehele verdoving was. Gezien de leeftijd van je grootvader is dat niet zo vreemd.
    Dit is dus een zaak voor de neuroloog. Door middel van een MRA kan worden gecheckt of er inderdaad sprake is ven dementie (cq Alzheimer ook een vorm van dementie)

    Reageer
    #3

    Klinkt als beginnend dementie... Mijn schoonmoeder is 87 en herken het (al) bij haar, terwijl zij blijft ontkennen, natuurlijk, maar ik heb het al eens meegemaakt met mijn grootmoeder. Niet leuk, maar wat Tandor zegt: neuroloog.

    Ooit het boek 'Hersenschimmen' van Bernlef gelezen? Doen! Misschien dat je dan wat 'meer begripvol' bent/kunt zijn.

    Sterkte en liefs

    Reageer
Reageer op: Vreemd gedrag grootvader


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief